Wanneer u in het voorjaar of het najaar uw verwarmingssysteem al hebt uitgeschakeld of nog niet hebt ingeschakeld, is elektrische bijverwarming de ideale optie om enkele graden te winnen. Zo houdt u het in sommige kamers comfortabel zonder de volledige woning te moeten verwarmen. Als u er slim gebruik van maakt, kunt u besparingen doen.

Waarom elektriciteit?

Er bestaat bijverwarming die werkt op:

  • Elektriciteit: Ze is het eenvoudigst in het gebruik. Een gewoon stopcontact is voldoende. Maar de prestaties verschillen naargelang het gekozen model.
  • Gas: Een gaskachel heeft een fles butaan of propaan nodig. U moet zijn gebruik dus vooraf plannen en ervoor zorgen dat u de brandstof op tijd in huis hebt. En u moet voorzorgsmaatregelen nemen om koolstofmonoxidevergiftiging te voorkomen.
  • Stookolie: U hebt een voorraad stookolie nodig voor uw verwarming. Een toestel met stookolie moet verplicht op een rookkanaal aangesloten zijn en is dus minder praktisch als bijkomende oplossing.

In tegenstelling tot gas of stookolie biedt elektriciteit u alle vrijheid: u kunt uw toestellen aanzetten waar en wanneer u dat wenst, zonder op hun gebruik vooruit te moeten lopen en zonder risico’s voor uw gezondheid.

Welke technologie is het efficiëntst?

Elektrische verwarmingstoestellen kunnen een kamer op twee manieren verwarmen: met convectie of met straling. Een convectieradiator zuigt koude lucht aan en brengt ze in contact met een weerstand of een warmtewisselaar. Daarna wordt de verwarmde lucht in de ruimte verspreid. Een stralingsradiator verwarmt voorwerpen en personen rechtstreeks, volgens hetzelfde principe als de zon.

Omdat hij rechtstreeks warmte afgeeft, is hij geschikt voor een beperkt gebruik in het tussenseizoen. Met zijn inertieradiator (of keramische verwarming) combineert Aterno:

  • Accumulatie
  • Convectie
  • Straling

Dit is een buitengewoon geavanceerde bijverwarming. Aterno zorgt bovendien voor een gepersonaliseerde begeleiding om u te helpen het model te kiezen dat het best bij uw behoeften past. Wilt u er meer over weten? Vraag uw gratis gids aan!

Zie ook onze andere artikelen:

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Alle spullen