Hoewel de zolderverdieping profiteert van de warmte van de lagere verdiepingen, ontsnapt veel warmte via het dak. Wanneer u uw zolder inricht, is het belangrijk dat u de juiste verwarming kiest. Waarom is elektrische verwarming de ideale oplossing?

De perfecte oplossing voor een uitbreiding

Een aanpassing van de centrale verwarming kost veel werk en vereist soms wijzigingen van de installatie zelf. U moet nagaan of de bestaande ketel het bijkomende volume kan verwarmen. Met een zelfstandige verwarming, zoals een elektrische inertieradiator (of keramische verwarming), is er geen enkel probleem. De installatie gaat snel en het toestel is onmiddellijk operationeel.

Welk model is het efficiëntst?

Er bestaan verschillende types elektrische radiatoren:

  • Inertieradiatoren: Ze geven een aangename warmte in de hele ruimte, van de vloer tot het plafond. Ze verwarmen langdurig en constant, zelfs nadat ze zijn uitgeschakeld. Op die manier vermijdt u ook bruuske temperatuurschommelingen. Ze zijn aanbevolen voor zolderruimtes die dagelijks worden gebruikt als slaapkamer of leefruimte en bestaan in verschillende modellen: plint, verticaal, mobiel, enz.
  • Stralingsradiatoren: De warmte wordt in een rechte lijn verspreid, zoals de warmte van zonnestralen. Deze toestellen verslinden enorm veel energie en zijn niet geschikt om kamers doorlopend te verwarmen.
  • Convectoren: Convectoren zijn de goedkoopste oplossing. Deze toestellen zijn ideaal om het volume van een kleine ruimte snel te verwarmen. Ze zijn enkel geschikt voor ruimten die u maar af en toe gebruikt.

Om te verzekeren dat uw oplossing aan de geldende normen voldoet en om u ook op zolder al het nodige comfort te bieden, biedt Aterno u een drievoudige service:

  • Advies
  • Installatie
  • Klantendienst

Vraag een gratis gids aan om er meer over te weten.

Zie ook onze andere artikelen:

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Alle spullen