Een elektrische verwarming met thermostaat voortaan voor iedereen

De verwarmingstoestellen van Aterno zijn standaard met een thermostaat uitgerust. Energie beheren en er zuinig mee omspringen is iets waar we allemaal gevoelig voor zijn, zeker nu ons klimaat zo drastisch aan het veranderen lijkt. Het is nooit te laat om onze ogen open te doen. En dat doen we best allemaal. Voor Aterno is het dan ook ondenkbaar om een radiator op de markt te brengen die geen mogelijkheden biedt om zuinig met energie om te gaan.

Een elektrische verwarming met thermostaat is voortaan dus iets wat we ons allemaal kunnen aanschaffen, gewoon omdat dit standaard is geworden. Trouwens: als iedereen voor zijn eigen deurt veegt, wordt de hele straat schoon, zegt het spreekwoord. Als we allemaal rationeler met energie omgaan, kunnen we verspilling indijken en ons milieu weer gezonder maken. En wie wat minder geneigd is om “ groen te denken ”, laat zich toch over de streep halen wanneer we het over de energiefactuur hebben. Niemand betaalt graag teveel... Met een elektrische verwarming met thermostaat bespaart iedereen op onkosten voor verwarming. En dat is aardig meegenomen. Maar bij Aterno gaan we nog een stapje verder !

Kies voor een elektrische verwarming met thermostaat en anticipeer op uw omgeving

Een elektrische verwarming met thermostaat in ons gamma heeft nog een extraatje in petto : de zogenaamde “ slimme ” thermostaat. Smart Living is niet langer een modewoord maar dagdagelijkse realiteit. Door de thermostaat bijvoorbeeld met een openingsdetector te combineren, wordt de verwarming automatisch uitgeschakeld wanneer u een raam open zet om de kamer wat te ventileren. Op die manier wordt geen energie verspild om de kamer “ toch ” te verwarmen. Een slim snufje, dat u ook een flinke duit uitspaart. Zonder dat u zelf moet ingrijpen.

Het sleutelwoord van een dergelijke slimme thermostaat is interactie : een elektrische verwarming met thermostaat reageert op de omgeving en past het verbruik aan volgens de werkelijke omstandigheden. Zo kunt u bij Aterno uw elektrische verwarming bijvoorbeeld verder combineren met een bewegingsdetector, die uw verwarming via de thermostaat in staat stelt om het verbruik lager te zetten als er niemand thuis is (er wordt geen beweging gedetecteerd). Omgekeerd betekent deze interactie ook dat u zelf van op afstand, bijvoorbeeld via uw tablet of smartphone, de verwarming thuis kunt aansturen om bijvoorbeeld toch in een gezellig warme woonkamer thuis te komen wanneer u op een uurtje vroeger dan gewoonlijk denkt aan te komen.

Zo anticipeert u heel flexibel op onvoorziene situaties, die u aan de hand van uw elektrische verwarming met thermostaat perfect kunt opvangen. Met een elektrische verwarming met thermostaat, gecombineerd met diverse detectoren, kunt u van de nood meteen een deugd maken.

De eenvoud van een elektrische verwarming met thermostaat: bediening in een handomdraai

Dankzij integratie met onze app, kan de bediening en programmering van een elektrische verwarming met thermostaat snel en eenvoudig worden uitgevoerd. De ontwikkeling van onze app gaat immers uit van het gebruiksgemak, waarbij intuïtieve stappen u wegwijs maken tijdens het gebruik. Dit biedt tal van voordelen: door de eenvoudige werkwijze om instellingen in te voeren, bent u volledig zelfstandig en kunt u zelf naar wens uw elektrische verwarming personaliseren. Deze mobiele app biedt u een ongelooflijke autonomie om uw verwarming in huis naar wens aan te passen, waar u zich ook bevindt.

Om de bediening nog eenvoudiger te maken, kunt u de installatie met diverse detectoren integreren. Afhankelijk van de aard van de detectie, hebt u dan het voordeel dat uw elektrische verwarming met thermostaat automatisch wordt aangepast, zonder dat u ook maar iets hoeft te doen ! Vergeet u soms om de verwarming uit te zetten als u de slaapkamers ’s morgens wilt verluchten ? Laat dan onze Opti-Veille openingsdetector installeren. Die laat de thermostaat automatisch uitschakelen zodra een open raam gedetecteerd wordt, en het systeem schakelt terug over naar verwarmen wanneer u het venster weer dicht doet. Simpel! Met onze Opti-Centrale zit u dan weer goed om de temperatuur te programmeren in de diverse kamers van uw woning, in functie van waar u zich op diverse tijdstippen van de dag in huis bevindt. Deze programmering bevordert niet alleen het zuinig omgaan met energie, maar verhoogt uw comfort thuis aanzienlijk. En omdat het gebruik ervan heel eenvoudig in te stellen is, programmeert u alles in een oogwenk.

Tips voor uw elektrische verwarming met thermostaat

Een comfortabele temperatuur hoeft niet noodzakelijk hoog ingesteld te worden. Te warm in huis is minstens even ongezond als kou lijden. Als uw woning goed geïsoleerd is, kan een redelijke temperatuur al voor een behaaglijk gevoel zorgen. De technologie van Aterno heeft het AA-energielabel, dit betekent dat uw radiator zuinig elektrisch verwarmt én zeer energie-efficiënt is. Daarom hebt u met uw elektrische verwarming met thermostaat van Aterno meteen een grote troef in handen : u verbruikt minder, en u hebt een groter rendement wat verwarming en comfort betreft. Nodeloos verwarmen is voortaan verleden tijd.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.