Hoe zuinig elektrisch verwarmen?

Verwarmen op elektriciteit brengt niet langer een grote kost met zich mee en is weer helemaal in! Dit dankzij de manier waarop men elektriciteit opwekt, maar ook dankzij een aantal slimme functies. De zuinige elektrische verwarming van Aterno wordt namelijk uitgerust met verschillende functies, zoals bijvoorbeeld een slimme ingebouwde thermostaat, om slim met warmte en energieverbruik om te gaan.

Wil je jouw huis uitrusten met zuinig elektrische radiatoren en ben je benieuwd naar de beste technologie? Wij lijsten even voor jou op hoe de huidige technologieën precies werken en wat de beste keuzes zijn. Zo kun jij de juiste keuze maken en zal het altijd warm en aangenaam zijn in elke ruimte van je woning, zonder dat je moet inboeten op comfort.

Convectie

De convector is het eerste model van een elektrische radiator en is het meest gekende systeem: de lucht wordt verwarmd door een weerstand en daarna in de ruimte verspreid. Een convector verbruikt veel energie, droogt de lucht uit, stimuleert stofcirculatie en geeft jammer genoeg maar een matig resultaat. Wil je graag een écht zuinig model? Dan zijn er veel betere opties.

Accumulatie

Accumulatieradiatoren zijn enorm populair vanwege van hun zuinigheid, al heeft de technologie beperkingen. De warmte wordt ‘s nachts tijdens de daluren opgeslagen en overdag weer vrijgegeven waardoor de radiator moeilijk te regelen is. Bovendien is de radiator nog eens erg omvangrijk ook. Wie liever een makkelijker toestel heeft, kiest best voor iets anders.

Infrarood

Stralingsverwarming (of infrarood) is ideaal voor grote ruimten. Het ontbreken van inertie kan echter een temperatuurverschil tussen de vloer en het plafond scheppen. Zelfs met een draadloze thermostaat ligt het energieverbruik enorm hoog. Wil je in elk hoekje een perfect warmtecomfort, zonder je er blauw aan te betalen? Dan zoek je beter naar een andere oplossing.

Inertie

Beeld je even in dat er een toestel bestaat dat alle kwaliteiten van de bovenstaande technologieën combineert, maar dan zonder de gebreken. Een radiator die homogeen verwarmt, zuinig is en de luchtkwaliteit beschermt (en daarmee ook je gezondheid). Het bestaat: de inertieradiator is zowat de ultieme radiator! De inertieradiator combineert convectie, accumulatie en straling en garandeert op elk moment jouw comfort. Nog meer als je de radiator koppelt aan een slimme thermostaat: zo haal je er namelijk het meeste uit. Ontdek daarom snel alle voordelen van de Aterno radiatoren: de enige elektrische verwarming in België met AA-energielabel die zuinigheid en comfort garandeert.

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.