Vraagt u zich af of uw verwarmingssysteem nog steeds efficiënt is? Comfort, besparingen, veiligheid, betrouwbaarheid: er zijn verschillende criteria om te weten of uw verwarming nog voldoende performant is. Stel uzelf de volgende vragen:

Bent u tevreden over het energieverbruik van uw verwarming?

Gaat uw energiefactuur steeds meer de hoogte in? Dat kan verschillende redenen hebben:

  • Uw verwarming veroudert en het rendement daalt
    Dat is vooral het geval bij stookolie- of gasketels die met de tijd minder efficiënt worden. Ze raken vaker defect en de jaarlijkse onderhoudsbeurten gaan regelmatig gepaard met kleine herstellingen die al snel kunnen doorwegen in uw budget.
  • De technologie van uw installatie is heel energieverslindend
    De energieprijzen blijven maar stijgen. Hebt u gekozen voor een basissysteem, dan is het niet verrassend dat uw facturen de hoogte blijven ingaan. Misschien hebt u willen besparen bij de aankoop van uw verwarmingssysteem. Een basistoestel biedt niet altijd de nodige comfortgaranties en is vaak energieverslindend.

Wilt u meer informatie over zuinige en performante verwarming? Vraag dan onze gratis brochure aan.

Past uw verwarming zich aan uw behoeften aan?

Bent u tevreden over het comfort in de verschillende ruimten van uw woning? Efficiënte verwarming past zich aan uw behoeften aan, ongeacht de indeling van de ruimte. In het beste geval wordt zelfs rekening gehouden met uw aanwezigheid om de verwarming aan te passen.

Beschikt uw installatie over regel- en programmeerfuncties? Zuinige elektrische installaties van de laatste generatie zijn voorzien van een slimme thermostaat waarmee u individueel en zeer nauwkeurig de temperatuur kunt kiezen die het best geschikt is voor elke ruimte. Ze beschikken ook over een programmeersysteem waarmee u verwarmingsperiodes kunt instellen naargelang de momenten waarop u thuis bent. U hoeft niet de hele dag op dezelfde temperatuur te verwarmen. Zo bespaart u en verlaagt u uw energiefacturen aanzienlijk.

Bovendien passen elektrische radiatoren zich aan alle ruimten aan. Hun vorm, afmetingen en vermogen beantwoorden aan uw verwachtingen en zijn afgestemd op de indeling van alle ruimten in uw woning.

Indien uw huidige verwarming niet aan deze criteria voldoet, kunt een vakman inschakelen voor gepersonaliseerd advies en een gratis en vrijblijvende studie. Bel nu naar 02.376.87.00.

Is uw verwarmingssysteem betrouwbaar?

Het voordeel van een zuinige elektrische radiator is dat hij 100% betrouwbaar is. Er is geen enkel onderhoud nodig, u hoeft hem enkel aan te sluiten en aan te zetten. Met een stookolieketel moet u steeds vooruitdenken en zorgen dat u over voldoende brandstof beschikt voor de wintermaanden. Oude ketels zijn ook vervuilend. Ze stoten niet alleen broeikasgassen uit in de atmosfeer, ze verhogen ook het risico op koolstofmonoxidevergiftiging. Wilt u investeren in een betrouwbare oplossing zonder beperkingen, informeer dan vandaag nog naar de troeven van elektrische verwarming.

Wacht niet tot uw verwarming de geest geeft om ze te vervangen. Vraag zo snel mogelijk het advies van een vakman indien u twijfelt over de efficiëntie.

Zie ook onze andere artikelen:

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Tous les articles