In 2018 ging de verkoop van verwarmingssystemen de hoogte in. Toch vertrouwt nog steeds meer dan de helft van de Belgische gezinnen op een energieverslindende verwarmingsketel. Als ons land de doelstellingen van de energietransitie wil bereiken, is het hoog tijd dat die vervangen worden.

Ondoeltreffende en vervuilende toestellen

Hoe ouder een verwarmingsketel wordt, hoe meer zijn energierendement daalt. Volgens de Associatie voor de Thermische Technieken in België (ATTB) verloopt de overgang naar performante toestellen nog te traag. Oude stookolieketels zijn immers verantwoordelijk voor een aanzienlijke koolstofuitstoot. De ATTB zet de overheid ertoe aan maatregelen te nemen om de meest vervuilende verwarmingssystemen te verbieden, en moedigt de Belgen aan om te kiezen voor innoverende oplossingen, waarmee ze hun ecologische voetafdruk verkleinen.

Voor elke situatie bestaat een aangepaste oplossing

Misschien stelt u de vervanging van uw verwarmingsketel steeds weer uit omdat u geen zin hebt in wekenlange werkzaamheden die uw gewoontes in de war sturen. Maar niet alle soorten verwarming zijn moeilijk te installeren. Sommige oplossingen zijn in een wip geïnstalleerd, zonder dat ze uw dagelijkse bezigheden verstoren. Dat geldt bijvoorbeeld voor de elektrische radiatoren van de laatste generatie. En als u een beroep doet op Aterno, hoeft u zich nergens om te bekommeren, de onderneming zorgt voor alles. Advies, plaatsing, uitleg: er staan vakmensen tot uw dienst om het materiaal te installeren en al uw vragen te beantwoorden.

De toestellen zijn ontworpen met de laatste technologische innovaties en voldoen aan de strengste eisen inzake comfort en besparingen. U kunt rekenen op een zachte en omhullende warmte, terwijl u energieverspilling vaarwelzegt. De modellen van de laatste generatie zijn ontworpen om zich precies aan te passen aan uw tijdsgebruik en uw gewoonten.

Nog een voordeel: de elektrische radiator past zich aan alle ruimten en alle configuraties aan. U kunt de installatie ook spreiden: u hoeft niet al uw oude materiaal in één keer te vervangen. Neem gerust de tijd om uw project te plannen. De toestellen zijn perfect moduleerbaar en werken volledig autonoom. Wilt u er graag meer over weten? Vraag een gratis gids aan.

*Bron: Belga

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Tous les articles