Bent u op zoek naar het meest geschikte type verwarming voor uw woning? Huis, appartement, loft of studio: lees hier hoe u uw woning zo comfortabel mogelijk maakt.

Zuinig verwarmen: advies per type woning

Huis verwarmen

Welke verwarming kiezen bij nieuwbouw?
Als u aan het bouwen bent, is alles nog mogelijk. U moet wel vooraf goed nadenken, zodat u het verwarmingssysteem makkelijk in de woning kunt installeren vooraleer de afwerkingsfase start. Wel zien we meer en meer mensen kiezen voor elektrische radiatoren. Deze worden dan aan de zonnepanelen gekoppeld om extra te besparen.

Welke verwarming kiezen bij renovatie?
Renoveert u, dan zijn de mogelijkheden vaak een stuk beperkter. Wilt u geen langdurige en kostelijke verbouwingen om het bestaande systeem te vervangen? Kies dan voor een innovatief elektrisch verwarmingssysteem. Deze technologie staat garant voor comfort en is uitermate energiezuinig.

Verwarming appartement

In gebouwen met meerdere eigenaars wordt de keuze vaak samen gemaakt. Iedereen gaat akkoord met een bepaald toestel en een expert zorgt voor de installatie ervan in alle appartementen. In sommige gebouwen zorgt een gemeenschappelijke ketel voor de verwarming in alle woningen en betaalt elke eigenaar zijn eigen verbruik. Als er in uw appartement een dergelijk toestel aanwezig is en u er niet tevreden over bent, bestaan er oplossingen die u meer comfort bieden. De procedures voor het vervangen van de gemeenschappelijke ketel nemen echter vaak veel tijd in beslag. Om niet langer van dit systeem afhankelijk te zijn, kunt u in uw appartement kiezen voor elektrische verwarming. Aangezien deze toestellen autonoom werken, kunt u de werken in uw eigen tempo uitvoeren en ze eerst plaatsen in de ruimtes waar u het meeste tijd doorbrengt. U kunt ook opteren voor bijverwarming in ruimtes die u maar zelden gebruikt.

Verwarming loft

In een loft bepalen de grote open ruimte en het esthetische aspect grotendeels de keuze van de toestellen. Om overal in de open ruimte van een optimaal comfort te kunnen genieten, is het van cruciaal belang dat u voor een performante oplossing kiest. Vloerverwarming in combinatie met een energiezuinige ketel kan in dat geval een goede oplossing lijken, maar de plaatsing is complex en moet vóór de verbouwingen al goed uitgedacht zijn.

Elektrische verwarming is even efficiënt, een stuk makkelijker te installeren en dus uitstekend geschikt om een loft te verwarmen. Fabrikanten hebben heel wat inspanningen geleverd om hun design af te stemmen op de vereisten van de gebruikers. De discrete en elegant vormgegeven radiatoren kunnen onopvallend in een hedendaagse, strakke loft geïntegreerd worden.

Verwarming studio

Om de ruimte in een studio ten volle te kunnen benutten is een toestel dat zowel efficiënt als compact is, een meerwaarde. Huurappartementen worden nog steeds vaak verwarmd met oude, energieverslindende convectoren. U kunt deze echter makkelijk vervangen door nieuwe elektrische verwarmingstoestellen. Ze vereisen geen grote verbouwingen en zijn verkrijgbaar in tal van afmetingen en met heel wat verschillende vermogens om aan al uw behoeften te kunnen beantwoorden. Een plintradiator past perfect in kleine ruimtes met een beperkte hoogte, en een verticale radiator is dan weer de beste keuze voor in een hoek of achter een deur.

Wilt u meer informatie over onze verschillende toestellen? Vraag dan uw gratis gids aan.

Zie ook onze andere artikelen:

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Tous les articles