Wilt u uw zolder inrichten? Dankzij de plaats onder uw dak kunt u de bewoonbare oppervlakte van uw woning uitbreiden en een volledige nieuwe ruimte creëren. Welke voorzorgen moet u nemen om uw project in goede banen te leiden?

Beslis waarvoor u de ruimte gaat gebruiken

Vooraleer u start, moet u goed weten waarvoor u de nieuwe ruimte gaat gebruiken. Er zijn tal van mogelijkheden: master bedroom, speelkamer, bureau, dressing, mezzanine, badkamer, logeerkamer enz. Is het eventueel de bedoeling dat de nieuwe ruimte verder evolueert? Op basis van deze vragen kunt u zich de inrichting van de ruimte nauwkeurig voorstellen en uw werken zo goed mogelijk organiseren.

Denk daarbij ook na over de lichtinval: lichtschachten, dakramen, lichtspots: alles hangt af van de bestemming van de ruimte. In ieder geval moet u bij de planning van de werken zeker rekening houden met dat aspect.

Laat de staat van het gebinte en de vloer controleren

Neem contact op met een vakman om de staat van uw vloer en uw gebinte en de staat van de materialen waaruit ze bestaan, te controleren. Het geheel moet voldoende stevig zijn en de structuur van de zolder moet geschikt zijn voor de beoogde inrichting. Anders zullen de nodige verstevigingen moeten gebeuren om uw veiligheid en het succes van uw project te garanderen.

Denk aan isolatie

Wie zolderverdieping zegt, zegt vaak energieverlies. Een groot deel van de warmte van een huis ontsnapt immers via het dak. Isolatie is een belangrijke factor voor wie ook in dit deel van de woning comfort wenst. Op die manier creëert u een goed gevoel op uw zolder, zomer én winter. U hebt twee mogelijkheden:

  • Isolatie aan de binnenkant, met isolatiemateriaal zoals glaswol, hennep, enz.
  • Isolatie aan de buitenkant. Die is moeilijker te plaatsen, maar biedt bij de inrichting wel de mogelijkheid om de balken zichtbaar te houden.

Laat u gerust bijstaan door een vakman om een optimaal resultaat te garanderen.

Investeer in aangepaste en krachtige verwarming

Naast een goede isolatie is het belangrijk om te kiezen voor een efficiënt verwarmingssysteem dat perfect is aangepast aan uw behoeften in uw nieuwe ruimte onder het dak. Het systeem moet afgestemd zijn op de te verwarmen oppervlakte, maar ook op de kenmerken van de ruimte. Bij de inrichting van een zolderkamer is een elektrische radiator voor slaapkamers een goed idee. Deze is gemakkelijk te installeren, vergt geen onderhoud en verspreidt een zachte en gelijkmatige warmte in de hele ruimte.

Maakt u een badkamer onder het dak? Kies dan een model dat voldoende efficiënt is om u te beschermen tegen overmatig vocht. Met een elektrische handdoekdroger kunt u de badkamer snel verwarmen, zijn er geen gezondheidsrisico’s en bent u verzekerd van een aangenaam comfort.

Vraag advies aan een vakman om te weten welk toestel het best geschikt is voor uw situatie. Wilt u meer weten over de elektrische radiatoren van de nieuwe generatie, die geschikt zijn voor elke ruimte? Vraag gratis en vrijblijvend een gids aan.

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Tous les articles