Als u van plan bent om uw woning beetje bij beetje te renoveren om ze energie-efficiënter te maken, ontdekt u hier welke werken u eerst moet aanvatten voor meer comfort en energiebesparing.

Isolatie

Isoleren is een onvermijdelijke stap in een renovatieproject. Isolatie beperkt het energieverlies en houdt in heel de woning een homogene temperatuur in stand. De eerste zone die u moet isoleren, is de zolder. Warmte ontsnapt vooral via het dak. Daarna kunt u overwegen om de muren en vloeren te isoleren. Dat verbetert niet alleen uw welbehagen maar vermindert ook de geluidshinder.

Om de juiste materialen en plaatsingstechnieken te kiezen, laat u zich best bijstaan door een vakman. Hij houdt rekening met uw verwachtingen en de kenmerken van uw woning en begeleidt u naar de best aangepaste oplossing.

Ramen

Vervang uw oude ramen door performantere modellen en bescherm uw woning tegen tocht: zo optimaliseert u het gevoel van comfort in uw woning. Kies voor dubbel of zelfs driedubbel glas voor ramen op naar het noorden. Hout, pvc of aluminium: dat is vooral een esthetische keuze, want de meeste materialen leveren tegenwoordig vergelijkbare prestaties. Denk eraan om zomer en winter uw rolluiken neer te laten voor meer comfort.

Verwarming en warmwaterproductie

Dit zijn grote energie-uitgaven. Het rendement van de toestellen neemt af met de tijd. Vandaag bestaan er zeer energiezuinig toestellen die zich perfect aanpassen aan uw behoeften. De elektrische radiatoren van de laatste generatie zijn geschikt voor alle ruimten, ongeacht hun kenmerken. Ze verspreiden een omhullende warmte en dankzij hun unieke technologie verlagen ze uw energiefactuur. In een renovatieproject zijn ze heel eenvoudig te installeren.

Er bestaan ook innovaties op het vlak van de productie van sanitair warm water: de thermodynamische boiler gebruikt hernieuwbare, onuitputtelijke en gratis energie om het water te verwarmen. Hij kan heel gemakkelijk in een garage of een wasruimte worden geïnstalleerd. Vraag het advies van een vakman om meer te weten over de werking en de vele voordelen van een thermodynamische boiler.

Wenst u pasklaar advies voor de keuze van uw verwarming of tips om te besparen op energie? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende gepersonaliseerde studie.

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Alle spullen