Al enkele maanden dreigt in België een stroomtekort. Nu de winter nadert, kent het net een bevoorradingsprobleem dat tot hogere elektriciteitstarieven kan leiden. Welke oplossingen kunnen de impact van deze verhoging op uw energiefacturen beperken?

De oorzaken

De Belgische elektriciteitsmix is voor bijna 45% gebaseerd op de productie van kernenergie. In september kondigde de beheerder van het elektriciteitsnet aan dat twee reactoren deze winter niet zouden werken. Dat komt bovenop de reactoren die al stilliggen voor onderhoud. Het land kan dus slechts rekenen op twee reactoren om zijn productie te garanderen, terwijl dat er normaal zeven zijn.

Tot december zou België geen grote problemen mogen ondervinden. Er werd een akkoord gesloten met Duitsland, dat zich ertoe verbonden heeft om in geval van schaarste te helpen met de bevoorrading. De consument wordt er ook toe aangezet zijn elektriciteitsverbruik zo veel mogelijk te beperken.

Hoe verbruikt u minder elektriciteit?

Om energie te besparen, bestaan er tal van tips om uw huishoudtoestellen, keukenapparatuur en verlichtingsbronnen optimaal te gebruiken.

Maar om uw verbruik aanzienlijk te beperken, kan deze aangekondigde schaarste ook een gelegenheid zijn om te investeren in een performant verwarmingssysteem. De toestellen voor het comfort zijn de grootste energieverbruikers. Als u vandaag kiest voor een efficiënt en rendabel toestel, verlaagt u automatisch uw energieverbruik. Door elektrische radiatoren van de eerste generatie te vervangen door innoverende modellen:

  • Creëert u meer comfort: Wanneer u omringd bent door een zachte warmte die homogeen wordt verspreid, vermijdt u dat u de temperatuur voortdurend moet verhogen. U benut een unieke technologie en een radiator die de warmte opslaat en ze langzaam door heel de ruimte verspreidt.
  • Verbruikt u veel minder elektriciteit: De elektrische verwarming van de nieuwe generatie is ontworpen om optimaal te verwarmen en zo weinig mogelijk energie te verbruiken. In combinatie met uiterst precieze en performante regelings- en programmatiesystemen gaat er geen energie meer verloren.

Alle beetjes helpen, maar soms zijn grotere aanpassingen nodig om tastbare resultaten te behalen. Van verwarming veranderen, is een belangrijke stap in het streven naar minder energieverbruik. Wilt u zich hierin laten begeleiden of gepersonaliseerd advies krijgen? Doe dan een beroep op een vakman.

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Tous les articles