Bent u bezig met renovatiewerken en wilt u uw verwarming vervangen? In de badkamer is het belangrijk om te kiezen voor een combinatie van comfort en veiligheid. Wanneer u de juiste keuze maakt voor uw badkamerverwarming, zult u tegelijk ook kunnen besparen. Met welke criteria moet u rekening houden om de beste oplossing te kiezen?

Wat verwacht u van uw badkamerverwarming?

Uw huidige systeem voldoet niet meer aan uw behoeften, anders had u niet beslist om het te vervangen. Wat verwacht u van uw nieuwe toestel? Neem de tijd om te bepalen over welke criteria uw perfecte oplossing moet beschikken.

Eenvoudig in gebruik

Is dat een hoofdvoorwaarde voor u? Als u uw badkamer momenteel verwarmt met centrale verwarming, dan weet u dat dat een lastig systeem is. Elk jaar moet een vakman langskomen voor een volledig onderhoud van uw verwarmingsketel. Voor een optimale werking van uw radiator is het nodig om hem regelmatig te ontluchten. Als u in het tussenseizoen een aangename temperatuur wilt in de badkamer, bent u verplicht om uw hele installatie opnieuw op te starten.
Wilt u meer mogelijkheden? Kies dan voor een elektrische handdoekradiator. Dankzij hun volledig autonome werking zijn deze radiatoren bijzonder gebruiksvriendelijk. Er is geen onderhoud nodig en u kunt het toestel met een knop heel eenvoudig aanzetten zodra u dat nodig vindt.

Energiebesparingen

Uw energie-uitgaven verlagen is wellicht een essentieel criterium. Investeer in een innoverend toestel voor lagere facturen. Informeer naar de voordelen van de technologie in de modellen die u interesseren. Vraag een volledige demonstratie en stel vragen over de werking, zodat u begrijpt waarom ze zo zuinig zijn.

Comfort

Het comfortgevoel hangt deels af van de manier waarop de warmte wordt verspreid. Elektrische badkamerradiatoren van de laatste generatie bieden een combinatie van accumulatie, convectie en straling, voor een homogene verspreiding van de warmte over de hele ruimte. Er zijn geen onregelmatige luchtverplaatsingen en de radiator verwarmt niet met horten en stoten en droogt de lucht niet uit, verschijnselen die courant zijn bij convectoren. Integendeel, hij garandeert een gezonde lucht en een optimaal welzijn.

Wat zijn de specifieke kenmerken van de badkamer?

Uw badkamer verwarmt u niet op dezelfde manier als andere ruimten. De temperatuur is er doorgaans hoger, maar voor een kortere periode. Het is niet aangewezen om de hele dag een temperatuur van 22 °C aan te houden als u wilt besparen. Maar het is ook niet wenselijk om de verwarming volledig uit te zetten in deze vochtige ruimte.

Met een elektrische handdoekradiator beschikt u over opties om uw verwarming te regelen en te programmeren. Op die manier kunt u periodes kiezen waarin u intens en daarna meer met mate wilt verwarmen. Dankzij de elektrische handdoekradiator met blazer van Aterno kunt u de temperatuur in slechts enkele minuten met 5 °C kunt verhogen. Het assortiment badkamerradiatoren is beschikbaar in verschillende vermogens en kan op die manier vlot aangepast kan worden aan uw specifieke behoeften en de indeling van uw ruimte.

Meer weten over dit type toestel? Vraag dan hieronder een gratis brochure aan.

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Alle spullen