Volledig onafhankelijke toestellen

Elektrische radiatoren werken volledig autonoom en zijn individueel instelbaar. Zo kiest u hoe lang elke ruimte moet worden verwarmd, naargelang waar in huis u zich bevindt en wanneer u precies thuis bent. Als u de hele dag gaat werken, heeft het weinig zin om uw slaapkamer doorlopend tot 21°C te verwarmen. De verwarming van uw badkamer moet ‘s morgens en ‘s avonds enkele uren aan staan. De rest van de dag kan ze met mate blijven verwarmen. U kunt het verwarmingsritme aanpassen aan uw behoeften en op die manier aanzienlijke besparingen doen.

Een specifieke, uiterst precieze thermostaat

Intelligente elektrische radiatoren zijn uitgerust met een uiterst performant en zeer precies regelsysteem. In elke ruimte wordt elk toestel gestuurd door een eigen thermostaat die de omgevingstemperatuur meet. Doordat die thermostaat een centrale plaats in de ruimte krijgt, ondervindt hij geen invloed van de warmte die uit de radiator vrijkomt. Hij zorgt er voortdurend voor dat de werkelijke temperatuur overeenstemt met de gekozen temperatuur. Als uw woonkamer overdag wordt verwarmd door zonnestralen of uw keuken de warmte opneemt van de kooktoestellen, geeft de intelligente thermostaat opdracht aan de radiator om met mate te verwarmen. De mogelijkheid om uw toestellen in elke ruimte tot op een halve graad af te stellen en de perfecte overeenstemming tussen de werkelijke temperatuur en de ingestelde temperatuur, zorgen voor een optimaal comfort. Op die manier verlaagt u ook uw energieverbruik op een duurzame manier.

Intelligente programmatie

Op de meeste recente toestellen zijn de thermostaten programmeerbaar: u kunt vooraf bepalen tijdens welke tijdspanne u de radiator wilt laten verwarmen om ervoor te zorgen dat de ruimte de gewenste temperatuur bereikt. Het is mogelijk om de temperatuur van elke ruimte te regelen door de thermostaten in uw hele huis afzonderlijk in te stellen. Maar er bestaan ook systemen waarmee u de instelling voor elke ruimte vanop één punt kunt programmeren.

Tegenwoordig kunt u uw radiatoren zelfs vanop afstand sturen en programmeren dankzij een mobiele app. U beheert dus elke ruimte via uw smartphone of tablet. Gaat u op vakantie en bent u uw radiatoren vergeten uit te zetten? Dan hoeft u op uw app enkel de radiatoren te selecteren die u op een vorstvrije temperatuur wilt instellen. Wilt u een zachte en homogene warmte wanneer u thuiskomt? Stel enkele uren voordat u thuiskomt voor elke ruimte de ideale temperatuur in via uw mobiele app. Vraag een gratis gids aan om meer te weten over de elektrische verwarming van de laatste generatie.

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Alle spullen