Hebt u beslist om te investeren in elektrische verwarming, maar weet u niet welk toestel te kiezen? Convectie, accumulatie, straling, inertie: ontdek de specifieke kenmerken van elke technologie.

Verschillende soorten verwarming op een rijtje

Convectie

Elektrische convectoren maken gebruik van deze warmteoverdrachtmethode. De lucht wordt verwarmd dankzij een elektrische weerstand en vervolgens verspreid in de ruimte. Deze technologie van een convector is echter het minst verfijnd en convectoren worden beschouwd als de minst efficiënte elektrische radiatoren. Ze drogen de lucht uit en vergroten de concentratie van stofdeeltjes in de lucht. Qua comfort verwarmen convectoren ongelijkmatig, met vlagen. De gevoelstemperatuur is niet overal in de ruimte gelijk. Ze zijn voordelig in aankoop, maar bijzonder energieverslindend en worden zelden aanbevolen als hoofdverwarmingssysteem.

Accumulatieverwarming

Het principe van accumulatieverwarming is interessant: de accumulatiekachel slaat ‘s nachts warmte op en verspreidt deze overdag. In principe is het op die manier mogelijk om te besparen: de warmte wordt immers opgeslagen op het ogenblik dat de energieprijs het laagst is. Om deze radiator te laten renderen is het echter nodig om een piekuren/daluren-abonnement af te sluiten. Hoewel accumulatieverwarming de warmte verspreidt via straling en een aangenaam comfort weet te bereiken, is de werking niet echt flexibel. Wat als de geaccumuleerde warmte niet volstaat voor uw dagelijkse behoeften? Of omgekeerd: wat voor nut heeft het om meer energie op te slaan dan u nodig hebt om uw woning te verwarmen? De accumulator past zich niet aan uw behoeften aan en verplicht u om genoegen te nemen met een verouderde werkwijze. Op esthetisch vlak is de installatie bovendien heel zwaar en neemt hij veel plaats in. Moeilijk te verenigen met een moderne en verfijnde interieurstijl, dus. Kortom: een accumulatiekachel kopen is dus niet altijd even interessant …

Stralingsverwarming of infrarood

De stralingsradiator is een combinatie van convectie en elektromagnetische straling. Weerstanden verwarmen een plaat die de warmte in de vorm van infraroodstralingen verspreidt via het voorpaneel van de radiator. De ruimte wordt veel gelijkmatiger verwarmd dan met een convector dankzij de reikwijdte van de infraroodverwarming. De stralingsradiator verwarmt niet de lucht, maar rechtstreeks de bewoner of de meubelen. Dit soort toestel wordt echter niet aanbevolen in ruimtes die permanent verwarmd moeten worden. Het is immers vrij energieverslindend.

Inertie

Wat de inertieradiator echt efficiënt maakt, is de technologie die convectie, accumulatie en straling combineert. De inertieradiator combineert alle voordelen van de eerder vermelde soorten verwarming, is zeer flexibel en heeft bovendien uiterst precies regelsysteem:

  • De opslag van warmte wordt nog vergroot dankzij een verwarmingskern in vuurvast materiaal
  • De warmte wordt optimaal verspreid
  • De temperatuur is homogeen in de hele ruimte
  • Het systeem is geschikt voor alle situaties door de grote diversiteit in vermogen en afmetingen

De bijbehorende domotica is ontworpen om u te helpen besparen en u het leven makkelijk te maken. Met een mobiele app kunt u uw inertieradiatoren zelfs op afstand beheren.

Kies voor het meest efficiënte verwarmingssysteem

Bent u op zoek naar een toestel dat uitzonderlijke prestaties, aanzienlijke besparingen, een vlotte installatie en jarenlange gemoedsrust biedt? Investeer dan zonder aarzelen in een inertieradiator. Meer weten? Vraag dan een gratis gids aan.

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Tous les articles