Het comfort van een elektrische verwarming badkamer

’s Morgens opstaan wordt pas echt aangenaam als het in de badkamer ook behaaglijk warm is. Dat helpt in ieder geval om de moed hoog te houden en straks welgemutst uw vele dagtaken aan te pakken. Dankzij Aterno is een dergelijk comfort voor u voortaan binnen handbereik, ongeacht of u een oplossing als hoofdverwarming overweegt, dan wel liever aan een bijverwarming voor uw badkamer denkt, zoals we hiervoor hebben toegelicht. Het voordeel van de elektrische verwarming van Aterno is dat het hele concept op uw comfort gericht is. De elektrische verwarming badkamer kan in een oogwenk voor de juiste temperatuur zorgen, en zorgt bovendien dat het verbruik beperkt wordt zodra de gewenste temperatuur is bereikt. “Doorverwarmen” is niet alleen geldverspilling, maar heeft soms het omgekeerde effect, omdat het in de badkamer dan te warm is om nog aangenaam en comfortabel aan te voelen. Bij klassieke verwarming kan hier moeilijk op worden ingespeeld. Maar met de elektrische verwarming badkamer van Aterno zit u snor: geen energieverspilling, en toch het nodige comfort op het juiste moment !

Diverse opties voor uw elektrische verwarming badkamer

In functie van wat u verlangt en vooral hoeveel plaats u in de badkamer ter beschikking hebt, kunt u bij Aterno uit diverse opties voor de elektrische verwarming badkamer kiezen. Een badkamer oogt er esthetisch een stuk mooier als u voor een handige handdoekradiator kiest.

En naast het esthetische aspect, valt de praktische kant van deze elektrische verwarming badkamer niet te versmaden: er hangt altijd een zachte, warme handdoek klaar als u uit de douche stapt, en al uw handdoeken worden in een mum van tijd opnieuw droog als u ze nadien terug over het rek hangt. Is uw badkamer echt te klein om een handdoekverwarming te voorzien, dan heeft Aterno nog een aantal andere opties in de hoed zitten om u van een degelijke elektrische verwarming badkamer te voorzien.

Bij gebrek aan ruimte in de hoogte, kunt u bijvoorbeeld een plintradiator overwegen. Deze handige oplossing voorziet een vaste elektrische verwarming van amper 40 centimeter hoog, ideaal om horizontaal te monteren, bijvoorbeeld onder een laag venster. Aterno heeft een specifiek gamma verwarmingstoestellen voor de badkamer op punt gesteld. Wegens de veiligheidsregels die men absoluut in acht moet nemen, vraagt u best aan de gespecialiseerde installateur van Aterno om raad. Hij zal u met kennis van zaken uitleggen welk toestel uit ons assortiment het best voor uw badkamer geschikt is. De verleiding kan immers groot zijn om toch maar een mobiele inertieradiator in de badkamer te gebruiken; maar een dergelijk toestel mag in een woning in geen geval in de buurt van waterafgiftepunten worden opgesteld. Zeker in een badkamer levert dit een veiligheidsprobleem op : standaard modellen zoals de mobiele inertieradiator mag u niet in volume 1 of 2 (aangeduid in de schematische voorstelling van een badkamer hierna) opstellen. Omwille van de specifieke veiligheidsregels, doet u dus best beroep op een specialist om een veilige badkamerverwarming te kiezen.

Is uw badkamer aan vernieuwing toe? Overweeg een elektrische verwarming badkamer van Aterno

Een badkamer vernieuwen houdt veel meer in dan nieuw badkamermeubilair op de kop tikken. Misschien is het ook tijd om ecologisch uw steentje bij te dragen en voor een verwarmingstoestel te kiezen dat minder energie verbruikt. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonee! Want als u opteert voor een zuinige elektrische verwarming badkamer, betaalt uw investering voor de aankoop van een nieuwe badkamerradiator zich al snel dubbel en dik terug.

De nieuwe modellen van Aterno zijn volledig programmeerbaar, zodat u de badkamer alleen verwarmt op het moment dat dit strikt nodig is, en op een temperatuur die aangenaam blijft, zeker als u nat uit de douche stapt. Aan de hand van een doordachte, gepersonaliseerde programmering, die ook van op afstand en zelfs via een app op uw smartphone kan worden aangestuurd, bespaart u heel wat op uw energiefactuur uit. Uw badkamer renoveren en tegelijk ook een elektrische verwarming badkamer van de nieuwste generatie voorzien, is dus een zet die zeker loont !

Laat u door experts van Aterno begeleiden bij uw project voor een elektrische verwarming badkamer

Voelt u zich wat verloren om in het bos van de vele opties wegwijs te raken ? Neem dan snel met Aterno contact op. Onze professionele installateurs weten als geen ander hoe ze uw project in goede banen kunnen leiden. Op basis van het volume van uw badkamer en uw wensen qua verwarming en comfort, berekenen zij voor u het nodige vermogen voor uw elektrische verwarming badkamer. Dit gebruikt u dan als uitgangspunt om te bepalen welk type radiator u in uw badkamer wilt laten installeren. Ook over de installatie zelf hoeft u zich geen zorgen te maken: onze oplossing is een pasklare oplossing, waarbij u alleen hoeft te zeggen wat u wenst en/of wat u nodig hebt, en Aterno voor de rest instaat, van de berekening van het benodigde vermogen tot de uiteindelijke installatie bij u thuis en de uitleg over de bediening. Kortom: ideaal als u renovatiewerken wilt doen en liefst zo weinig mogelijk rompslomp in huis wenst.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.