Nieuwe technologieën maken deel uit van uw dagelijks leven. Ze vergemakkelijken wat u doet en in sommige gevallen helpen ze ook om te besparen. Domotica-installaties worden steeds couranter en overal zien we geconnecteerde toestellen, ook voor verwarming.

Elektrische radiator met thermostaat: wat zijn de voordelen?

Een nauwkeurige regeling

Met hun slimme thermostaat garanderen de elektrische radiatoren van de nieuwste generatie zowel een optimaal comfort als grote energiebesparingen. Op die manier regelen uw radiatoren perfect de gekozen temperatuur, ook als er eventuele andere warmtebronnen zijn.

Als uw slimme thermostaat ingesteld is op 19 °C in uw keuken en u bijvoorbeeld de oven aanzet, dan geeft de thermostaat aan dat de radiator zijn verwarming moet aanpassen om de ingestelde temperatuur te behouden. Zo hoeft u uw thermostaat niet voortdurend opnieuw in te stellen om de gewenste temperatuur te bereiken. En bovendien vermijdt u energieverspilling.

Programmering op maat

Dankzij domotica is het heel eenvoudig om uw toestellen te programmeren. Zo hebt u een grotere vrijheid in het gebruik en kunt u uw energie-uitgaven aanzienlijk verlagen. Met de Opti-Centrale van Aterno kunt u al uw radiatoren vanop één punt programmeren.

Werkt u van 9 tot 18 uur? Dan kunt u uw radiatoren zo instellen dat ze overdag beperkt verwarmen. Vervolgens kunt u momenten bepalen waarop u een hogere temperatuur wenst: tussen 7 en 9 uur wanneer u zich klaarmaakt of tussen 18.30 en 23 uur wanneer u tijd doorbrengt in uw leefruimten.

Opties om het beheer van uw verwarming te vergemakkelijken

Aterno gaat nog een stapje verder met zijn elektrische radiator met slimme thermostaat en biedt zeer performante opties aan om het dagelijkse beheer ervan te vereenvoudigen:

  • Een bewegingsdetector, die de verwarming aanpast aan uw verplaatsingen in de woning.
  • Een openingsdetector, die de radiator in de ruimte automatisch uitschakelt wanneer er een venster openstaat.
  • Een mobiele app om elke radiator op afstand aan te sturen.

Bent u bereid om uw gewoontes te veranderen zodat u alle troeven in handen hebt om van een uitzonderlijk comfort te genieten en uw facturen te doen dalen? Vraag dan snel een gratis gids of maak een afspraak met een technisch adviseur.

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Alle spullen