De installateur centrale verwarming van Aterno geeft een woordje uitleg

Elektrische centrale verwarming ?

Juist, ja. U hebt het goed gelezen. Dit bestaat echt en bij Aterno weten we er u alles over te vertellen. In tegenstelling tot de klassieke centrale verwarming, waarbij de warmte op één centrale plaats wordt opgewekt, bijvoorbeeld in een verbrandingsketel die met hout, stookolie of gas wordt gestookt, wordt bij de elektrische centrale verwarming met elektriciteit verwarmd. Het begrip “ centraal ” in dit concept, verwijst naar het centrale beheer van de volledige verwarmingsinstallatie, net als bij een klassieke centrale verwarming. De installateur centrale verwarming hanteert echter andere middelen om dit concept uit te werken.

Het is zijn taak om het centrale beheer daadwerkelijk gecentraliseerd aan te sturen, afgestemd op de specifieke behoeften van elke ruimte waar een elektrische verwarming is opgesteld. Zo kan de badkamer op andere tijdstippen en op een andere comforttemperatuur worden verwarmd dan bijvoorbeeld uw slaapkamer. De installateur centrale verwarming voorziet een Opti-Centrale, waarmee alle verwarmingstoestellen vanuit één centraal punt worden aangestuurd, gediversifieerd naargelang de specifieke behoeften volgens de aard van de verwarmde ruimte.

Integratie van uw elektrische verwarming : de installateur centrale verwarming weet raad

Voor een leek kan het integreren van diverse radiatoren in de woning voor heel wat kopbrekens zorgen. Vertrouw daarom op Aterno en laat onze installateur centrale verwarming instaan voor een betrouwbare, efficiënte integratie van alle verwarmingen. Dankzij een perfecte instelling, krijgt u met elektrische verwarmingen met slimme thermostaat een combinatie van radiatoren, die u via de Eco Aterno-app probleemloos met elkaar kunt koppelen.

Op die manier verkrijgt u in uw woning een perfect omhullende warmte, net als bij een klassieke centrale verwarming, met dit verschil dat uw installateur centrale verwarming voor een energiezuinig alternatief met elektrische verwarming heeft gezorgd. De app garandeert een optimaal gebruiksgemak, en als toemaatje bespaart u ook flink wat op uw energiefactuur ! Het is dan ook belangrijk dat u aan de installateur centrale verwarming alle volledige informatie verstrekt, zodat hij op basis van uw specifieke woonsituatie uw rendement kan optimaliseren en u een maximale energiebesparing kan verzekeren. Door alle factoren die u aanreikt te integreren, weet de installateur centrale verwarming hoe hij de Opti-Centrale best configureert om u een zo voordelig mogelijk centraal beheer te verzekeren.

Hulpmiddelen waar de installateur centrale verwarming op kan rekenen

Om een centrale verwarming op basis van elektrische radiatoren perfect te configureren, kan onze installateur centrale verwarming een aantal technische snufjes toepassen om voor een harmonieuze integratie van de diverse radiatoren te zorgen. Alle elektrische radiatoren van Aterno beschikken uiteraard over een slimme thermostaat, zelfs als u voor een wandradiator van het standaard model opteert. Maar deze verschillende radiatoren kunnen ook op elkaar worden afgestemd, om zo in de hele woning het cocooning gevoel te versterken en overal een behaaglijke temperatuur te verzekeren. Dat doet de installateur centrale verwarming aan de hand van de Eco Aterno-app, een specifieke applicatie om voor centraal beheer van elektrische verwarmingsinstallaties te zorgen. Verder wordt een Opti-Centrale voorzien, een centraal beheerspunt dat u in staat stelt om alle radiatoren van op één enkele plaats aan te sturen, zonder dat u telkens naar elke kamer moet gaan om er de thermostaat bij te regelen. Alles gebeurt, net als bij een klassieke centrale verwarming, van op één enkel punt. Handig en comfortabel, zowel voor de installateur, die het systeem voor u klaarzet, als voor u als eindgebruiker, die in de eerste plaats van uw behaaglijk warme woning wilt genieten.

Het advies van de installateur centrale verwarming

Het installeren van elektrische centrale verwarming is veel eenvoudiger dan klassieke centrale verwarming. Dit betekent dat men zowel bij nieuwbouw als bij renovatiewerken gerust voor deze vorm van centraal beheer kan opteren. Als installateur centrale verwarming is deze configuratie veel makkelijker te installeren en kan het veel vlotter in een centraal beheer worden omgezet, met resultaten die minstens evenveel tevredenheid geven als bij een klassieke centrale verwarming. Ook bij renovatie van bestaande woningen, waar men de klassieke verwarming door elektrische verwarming wenst te vervangen, kan dit zonder grote werkzaamheden worden uitgevoerd.

De vervanging beperkt zich tot het demonteren van bestaande radiatoren om ze door nieuwe, elektrische radiatoren te vervangen, met eventueel kleine werkzaamheden om elektrische kabels bij te leggen. Maar dat is het dan ook. Een andere tip die de installateur centrale verwarming u kan aanreiken, is dat bij een elektrische centrale verwarming geen onderhoudscontract komt kijken. Een elektrische radiator moet weliswaar tijdig eens worden afgestoft, maar ander “ onderhoud ” in de technische zin van het woord is simpelweg nihil. Een belangrijk voordeel! En last but not least : een elektrische centrale verwarming is perfect moduleerbaar. U laat de elektrische radiatoren installeren die voor u dringend nodig zijn, en kunt dan later in functie van uw beschikbare middelen of volgens evoluerende behoeften verder uitbreiden, die door de installateur in het beheer geïntegreerd wordt.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.