Ruim aanbod elektrische verwarming

Het aanbod elektrische verwarming van Aterno is aangepast aan verschillende noden. Zo zijn er naast het ruim aanbod standaard wandradiatoren nog tal van andere modellen aangepast aan jouw specifieke behoeften.

Zuinige elektrische verwarming

Wil je jouw huis uitrusten met zuinige elektrische verwarming en ben je benieuwd naar de beste technologie? De elektrische verwarming van Aterno combineert namelijk drie essentiële functies: convectie, accumulatie en straling. Dankzij de combinatie van die drie functies kunnen we spreken van een inertieradiator en blinkt onze verwarming uit in comfort én zuinigheid. Er bestaan verschillende soorten radiatoren, elk met eigen voor- en nadelen. Je moet goed afwegen wat voor jou belangrijk is en welk type elektrische verwarming radiator het best in jouw woning past. Weet je niet goed waar je op moet letten? Geen probleem! Onze experts komen vrijblijvend langs om een oplossing op maat uit te werken.

radiateur electrique dans salon

Elektrische verwarming voor elke ruimte

Elektrische verwarming die je in elke ruimte van je woning kan gebruiken? Het bestaat! Ben je op zoek naar de ideale badkamerverwarming? Wil je het hele jaar door van uw veranda genieten dankzij energiezuinige verandaverwarming? Zoek je elektrische verwarming voor de woonkamer die perfect in je interieur past of elektrische verwarming voor je slaapkamer die je een verkwikkende nachtrust garandeert? De elektrische verwarming voor elke ruimte van je woning is de oplossing om eenvoudig, efficiënt en zuinig te verwarmen.

Gezien elke ruimte uniek is, houdt de elektrische verwarming van Aterno rekening met de oppervlakte, de configuratie, het gebruik en de plaats in de woning. Om ervoor te zorgen dat je investeert in de juiste elektrische verwarming aangepast aan jouw noden, biedt Aterno je bovendien een gratis gepersonaliseerde thuisstudie. Onze technische raadgevers zijn opgeleid om je te begeleiden en je advies op maat te geven.

salle de bain avec seche-serviette electrique aterno

Een zuinige verwarming

Combineert opslag, convectie en straling. Onderhoudsvrij.

Zachte en constante warmte

Verspreidt een zachte constante en comfortabele warmte.

Eenvoudige installatie

Installatie zonder grote werken.

Eenvoudig te gebruiken

Druk op de schakelaar of bedien via de app: Het werkt!

Volledig aanpasbaar

In hoofdverwarming, gedeeltelijk of bijverwarming.

Verwarmen op elektriciteit: de mogelijkheden

pere fils boiler thermodynamique

Thermodynamische boiler

De thermodynamische boiler is de ecologische versie van de standard elektrische boiler. Hij absorbeert calorieën uit de lucht (gratis en onuitputtelijk) om water te verwarmen. Het is de ideale oplossing als je een hoogwaardig apparaat zoekt en tegelijkertijd je energierekening wil verlagen.

thermostat chauffage central electrique

Elektrische centrale verwarming

De prestaties van de elektrische centrale verwarming van Aterno zijn ruimschoots beter dan die van een klassieke centrale verwarming met gas, stookolie of hout. Dankzij een gecentraliseerd beheer kunt u het gebruik van uw radiatoren in elke kamer optimaliseren, geniet je van een omhullende warmte en bespaar je op je energiefactuur.

chauffage electrique intelligent

Verwarming met slimme thermostaat

De elektrische verwarming met draadloze thermostaat van Aterno omvat tal van innovatieve functies om je comfort te vergroten en je te helpen besparen. Bovendien kun je jouw radiatoren dankzij de Eco Aterno-app op afstand bedienen en ruimtes afzonderlijk verwarmen.

Ontdek de 19 voordelen van Aterno elektrische verwarming

Het ATERNO verwarmingssysteem laat u toe om te bezuinigen zonder te besparen op uw comfort of uw gemoedsrust.

 1. De eerste besparing: Lage installatiekost. Er zijn nagenoeg geen installatiekosten en bovendien kunt u van een 6% verlaagd BTW-tarief genieten op elke radiator die door ATERNO geïnstalleerd wordt, op voorwaarde dat uw woning meer dan tien jaar oud is.
 2. De tweede besparing: het onderhoud. U hoeft geen ingewikkeld systeem met onderhoudscontract of herstellingen te voorzien. Geen schoorsteenvegen noch warmteverlies via het schoorsteenkanaal. Of het jaarlijks ontluchten, problemen met de boiler op te starten tijdens de winter…
 3. En als we het over het verbruik hebben komen de echte besparingen pas. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, stopt de thermostaat de elektriciteitstoevoer richting de elektrische verwarming die dan voldoende warmte heeft opgeslagen dankzij de hoogtechnologische accumulatorstenen (een exclusiviteit van ATERNO). Zonder dat het ook maar een cent extra zou kosten, gaan deze geleidelijk en over een lange periode de opgeslagen warmte vrijgeven. Vervaardigd uit materialen die een hoog en regelmatig rendement verzekeren voor de thermische uitwisseling, verspreidt de ATERNO-radiator overal in de ruimte dezelfde zachte en aangename warmte.

De reële kost wordt ook berekend in functie van de levensduur van het apparaat: het verwarmingselement van alle ATERNO-radiatoren is levenslang gewaarborgd. Met ATERNO telt elke cent.

Voorziet u vandaag in dit vertrek elektrische verwarming, later in een ander en misschien binnenkort wel in uw hele woning? Geen probleem: ATERNO is totaal moduleerbaar! Jazeker, ATERNO hoeft u niet in één keer in uw hele woning te installeren. U kunt beginnen met het voornaamste vertrek (zitkamer, eetkamer)… Vervolgens kunt u het in uw keuken en uw slaapkamer installeren. Dan de andere slaapkamers of de badkamer. ATERNO installeert u wanneer het u past, in functie van uw behoeftes en zonder bijkomende kosten. Vergeleken met andere systemen die u verplicht bent meteen in uw hele woning te installeren is dit een belangrijke troef.

Als hoofd-of als bijverwarming: een elektrische verwarmingstoestel kan zowat overal zonder ingreep geïnstalleerd worden. U plaatst hem in het vertrek dat u wenst, op de plaats die u heeft gekozen, van de kelder tot de zolder. Geen buizen of ketel te installeren of plaats of ruimte te voorzien om brandstof op te slaan, geen schoorsteenbemanteling, geen installatiewerken die de dagelijkse gang van zaken vestoren. De ATERNO elektrische verwarming sluit u eenvoudig aan op elke conforme elektrische aansluiting. U drukt op de schakelaar: hij werkt! De temperatuur zal exact zijn wat u koos, van de kelder tot de zolder. Discreet en aangenaam voor het oog; met muurbevestiging, staand of mobiel: hij vervult zijn opdracht doeltreffend en nauwkeurig. ATERNO is synoniem met uitzonderlijk eenvoudig gebruik:

 • Als hoofdverwarming: van de installeringsstudie tot de levering, van de installatie tot het aanzetten: de in heel België aanwezige ATERNO-teams staan voor alles in.
 • Als steun-of deelverwarming: een mobiele elektrische radiator heeft genoeg aan een stopcontact 16A – 220V met aarding.

Elke elektrische verwarmingstoestel werkt zelfstandig en kan tot op een halve graad nauwkeurig geregeld worden dankzij zijn ultraprecieze en draadloze omgevingsthermostaat: werkelijk ideaal. Deze thermostaat (of digitale temperatuursensor) beantwoordt aan de strengste eisen die Europa stelt aan gebruiksgemak en veiligheid. De “Opti-Eco” is een draadloze thermostaat die u plaatst waar u dat wenst. Het is elektronisch verbonden met de radiator, zonder lelijke bekabeling die rondslingert in de ruimte. Bovendien is het zeer eenvoudig het gebruik: u stelt de temperatuur die u wenst in met een “+” en een “-” knop. Een kind kan het! De thermostaat bewaakt de temperatuur voortdurend. Ze kan afgelezen worden zodat u weet welke temperatuur het vertrek heeft. De thermostaat waarborgt altijd de juiste, zuinige warmte. U kunt naargelang u een vertrek op dat moment gebruikt de temperatuur bijstellen, rekening houdend met de ligging, het uur van de dag of het seizoen.

U bent graag thuis en heeft het dan graag comfortabel. U bent graag gerust. U weet dat uw verwarming doorslaggevend is om u goed te voelen, in alle opzichten. En dat u daarop geen concessies wilt doen. Maar wist u dat het ATERNO-verwarmingssysteem werkelijk het toppunt is qua leefbaarheid? ATERNO biedt u in alle ruimtes de zachte, constante en regelmatige warmte van centrale verwarming. Zo heeft u nooit meer koude voeten, u hebt geen last meer van te droge lucht (geen problemen meer met een droge keel…) Bovendien kunt u als u weggaat zelf het uur instellen waarop uw verwarming weer aangaat, zodat u in een goed verwarmd huis thuiskomt. Kortom: ATERNO biedt u absoluut comfort, dag na dag…

Deze combineert zeer vooruitstrevend en betrouwbaar drie functies…

 1. De convectie of luchtbeweging: deze wordt geleverd door een aluminium weerstand met multidirectionele schoepjes die een optimaal rendement geven. Omdat alles in een blok zit wordt de warmte ideaal verdeeld.
 2. De accumulatie: exclusieve accumulatorsteen ontwikkeld: de Kalith. Een vooruitstrevende technologie en een unieke know how plus een zeer strenge selectie van specifieke materialen maken de Kalith bij uitstek geschikt voor optimale accumulatie en verdeling van de warmte, zodat u ideaal comfort krijgt voor een onvergelijkbare prijs.
 3. De straling: de accumulatorstenen binnenin de elektrische verwarmingen van ATERNO verwarmen hun deel op voorhand op, terwijl de speciaal ontworpen sleuven het radiatoroppervlak nog vergroten. Praktisch het hele buitenoppervlak zorgt zonder temperatuurschokken voor een zachte, homogene en regelmatige straling (warmte-uitwisseling) van vloer tot het plafond. Gedaan met plots stijgende en dalende temperaturen, het onaangename gevoel van “koude voeten”… Want dat is het echte comfort dat u graag hebt. Het is de synergie tussen deze drie functies die van ATERNO de verwarming bij uitstek maakt. Uniek en onvergelijkbaar gezond, comfortabel en zuinig.

ATERNO verwarmt uw ruimte en niet uw plafond…
Exclusief: het betreft hier wel degelijk een elektrische verwarmingstoestel die vooraan verwarmt. Bovendien is het rooster volledig herdacht en speciaal ontworpen om de warmteverdeling optimaal te maken. Door de warmte naar het centrum van de ruimte te verspreiden, vergroot deze factor nog die doeltreffendheid. De muren worden niet meer zwart. Bovendien vormt dit een ideale bescherming tegen stofophoping die het rendement aanzienlijk zouden verlagen. Het hele gamma is voorzien van deze vooruitstrevende technologie.

Een zeer verzorgde afwerking!
ATERNO gebruikt dik staal dat speciaal zo vervaardigd werd opdat het zeer goed warmtegeleidend zou zijn. Dit kwaliteitsstaal is niet alleen gegalvaniseeerd maar bovendien bekleed met verhitte polymere epoxyhars waardoor het uitzonderlijk goed bestand is tegen schokken, krassen en roest en een perfecte afwerking vormt die u onmiddellijk op prijs stelt. Dun, extra plat (slechts 11 cm diep) en daardoor bijzonder discreet en zonder problemen passend in elk decor en welke stijl dan ook terwijl hij onophoudelijk voor uw comfort zorgt.

26 modellen zodat u werkelijk kunt kiezen wat u nodig heeft! ATERNO is een volledig gamma met een onberispelijke afwerking. Elektrische verwarmingstoestellen ontworpen voor verwarmingsvolumes die van klein tot zeer groot gaan en voor zeer verscheiden gebruik… Het is goed te weten dat het ATERNO systeem in alle veiligheid en zuinigheid een doeltreffend antwoord biedt op al uw behoeftes:

 • Hetzij als hoofdverwarming voor een volledig huis of appartement.
 • Hetzij als bijverwarming voor enkele van uw ruimtes.
 • Hetzij als ondersteunende verwarming: continu of op specifieke momenten naargelang uw bezigheden. Het mobiele gamma heeft wieltjes en volgt u op de voet. Zelfs naar de kelder, de zolder en de bijgebouwen waar u op een gegeven kelder, de zolder en de bijgebouwen waar u op een gegeven moment min of meer lang bezig bent voor uw werk of in uw vrije tijd. U zult overal profiteren van het comfort waaraan u gewoon bent geraakt dankzij ATERNO zodat u zich overal in uw huis thuis voelt.
 • Elektrische verwarming voor een badkamer? Bekijk het nieuwe gamma Estiom badkamer: uitzonderlijk doeltreffende en functionele modellen van klasse II (dubbele isolatie) en bestand tegen horizontale en vertikale waterspatten. Ze zijn strikt conform aan de NF CE-norm.

Met de gecentraliseerde automatische programmatie regelt uw optie OPTI-CENTRALE de verwarming van één, twee of drie zones van uw woning naar keuze: zitkamer, eetkamer, slaapkamers, kantoor, keuken, badkamers enz… U hoeft uw thermostaten niet meer afzonderlijk te regelen! Zo gebeurt de verwarming van elk vertrek van uw woning automatisch, zoals u dat wenst. Alles wordt in één keer voorgoed geprogrammeerd voor de dag en de nacht en u hoeft zelf niets meer te doen. Praktisch, comfortabel en zuinig, stuurt de OPTICENTRALE trouw de verwarming aan in heel uw huis of heel uw appartement met een vinger en een blik.

OPTIE ECOWAKEN: uw verwarming stopt onmiddellijk als u een venster openzet. En springt weer aan zodra u ze sluit! Dankzij Ecowaken hoeft u niet meer elke elektrische verwarmiing uit te zetten als u uw ruimte verlucht. De Ecowaken wacht dan tot het venster gesloten is om onmiddellijk weer te beginnen met te verwarmen. U hoeft niets te programmeren, de Ecowaken houdt zich zelfstandig met alles bezig… Het werkt draadloos!

Kiest u voor OPTI-PILOTE: u optimaliseert en rentabiliseert uw abonnement met nog meer comfort, zonder bijkomende werken en zonder uw elektrische installatie te veranderen. De OPTI-PILOTE laat u toe om over meerdere apparaten te beschikken tegen hetzelfde tarief zonder het minste risico dat uw installatie wordt afgesloten. Dit dank zij het automatisch beheer van uw stroomtoevoer op momenten van hoog verbruik (omleiding). Met bijvoorbeeld een abonnement van 9 KVA kunt u beschikken tot 15 KVA aan elektrische apparaten. De OPTI-PILOTE laat ook een automatische aanpassing toe van de verwarmingskosten aan de tariefopties (dubbel tarief…). De OPTI-PILOTE werkt draadloos en is eenvoudig te installeren en verenigbaar met elke elektrische verwarming van ATERNO.

Electriciteit is absoluut onklopbaar als het op veiligheid aankomt en ATERNO is 100% verenigbaar met de meest veeleisende Europese normen. Een rooster beschermt de toegang tot de weerstanden onder de elektrische verwarmingstoestellen en verhindert kinderen of onvoorzichtige mensen om er hun vingers in te steken. De veiligheidsvoeler sluit onmiddellijk het stroomcircuit af bij oververhitting (bijvoorbeeld als er een doek over het apparaat hangt).

OPTIE OPTI-PHONE: u verwarmt alleen als u er gebruik van wilt maken. Van om het even waar volstaat een eenvoudig telefoontje. Van om het even welke telefoon (een mobiel toestel of vanuit een kabine), waar u ook bent (bij vrienden, in uw buitenhuis, op vakantie) kunt u als u dat wenst, uw verwarming aan- en uitzetten of in de vorstvrije positie zetten… Is het niet aangenaam om thuis te komen in een aangename warmte, terwijl u tijdens uw afwezigheid zuinig stookt.

ATERNO functioneert zonder onverwacht hoog zuurstofverbruik. Het systeem droogt de lucht niet uit en behoudt zo de juiste luchtvochtigheid. Het is een schone verwarming, zonder de minste hinder… Want ATERNO is ook:

 • Geen verbranding
 • Geen rookuitstoot
 • Geen stof
 • Geen zwarte muren
 • Geen onaangename geuren

ATERNO is van bij het begin ontworpen als een gezonde verwarming, met respect voor de mensen en hun omgeving.

Als kiezen voor ATERNO vandaag erkend wordt als een verstandige beslissing, is dit ook dankzij de “totale dienstverlening” waarvan u verzekerd bent. Want onze technici, die in elke Belgische regio te vinden zijn, komen niet alleen uw oude elektrische apparaten of uw centrale verwarmingsinstallatie apparaten of uw centrale verwarmingsinstallatie op stookolie vervangen maar ook uw nieuwe uitrusting installeren en doen werken.

Ze staan altijd voor u klaar, of het voor een vraag is of raad voor een tussenkomst. De ATERNO-technici zijn er voor u als u hen nodig heeft en zullen doen wat nodig is zodat alles perfect verloopt; ATERNO doet alles, van ontwerp, en productie tot installatie!

Wilt u meer weten, aarzel niet en neem vandaag nog contact op. U verbindt zich tot absoluut niets. We staan altijd klaar om u raad te geven. Onze technische raadgever engageert zich om bij u thuis te komen, op de dag en het uur die u passen. Hij maakt gratis en zonder engagement van uw kant een nauwkeurige en volledige studie van uw huis, uw appartement of zelfs van een enkel vertrek zodat het aantal en de modellen van de ATERNO radiatoren die u nodig heeft kunnen worden vastgelegd. Zijn analyse omvat ook de geografische ligging en die ten opzichte van de zon, de thermische isolatie en de elektrische installatie van uw woning. Hij stelt een “Verwarmingskostenplan” op dat overeenkomt met de beste oplossing voor uw verwarmings- comfort om uw energiebehoefte zo zuinig mogelijk te dekken. Al deze informatie van onze technische raadgever zijn nauwkeurig, waardevol en volledig gratis.

Van bij de start is onze manier van werken duidelijk: een ideaal verwarmingsapparaat ontwerpen en produceren. Daarvoor doen wij een beroep op spitstechnologie, op materialen van uitzonderlijke kwaliteit en op een traditionele montage, “handgemaakt”. Het resultaat: apparaten die het maximum aan comfort, aan welbehagen en veiligheid koppelen aan een maximum aan zuinigheid. De ATERNO verwamingstoestellen zijn niet alleen onverslijtbaar, ze genieten ook van een zeer goede garantie:

 • Een totale garantie van 20 jaar op radiatoren voor elk of werkingsfout (onderdelen, werkuren en verplaatsing). De elektronische accessoires voor de afstelling en de thermostaat (verzender en ontvanger) en de randapparatuur hebben een garantie van 3 jaar.
 • Een levenslange garantie op de hoogtechnologische accumulatiestenen die het verwarmingselement van de radiatoren vormen. Een zekerheid die een reden te meer is om ATERNO te kiezen.

U weet het nu: ATERNO is een betrouwbaar en duurzaam systeem dat kosten voor installatie, onderhoud en herstel tot het strikte minimum beperkt. Bovendien bieden wij het product rechtstreeks aan, aan de juiste prijs, buiten de traditionele distributiekanalen (groothandel, kleinhandel,…) die gewoonlijk een aanzienlijke marge nemen.

U vindt bij ATERNO altijd één of meerdere financieringsoplossingen die aan uw behoeftes zijn aangepast. Spreek erover met uw technische raadgever.

Tienduizenden personen hebben overal in Europa al gekozen voor het ATERNO-verwarmingssysteem. Ze zijn zeer tevreden met hun installatie en aarzelen niet om dit als ATERNO ambassadeur te laten weten. Om aan dit verwachtingspatroon te blijven voldoen wordt heel het ATERNO-gamma regelmatig gecontroleerd door officiële instanties. Uiterst strenge testen laten toe dat al onze apparaten de meest prestigieuze goedkeuringslabels dragen.

Overzicht van alle modellen elektrische verwarming en hun specificaties?

Bij grootschalige verbouwingen, of het zetten van achterbouw, kan het doortrekken van centrale verwarming een kostelijke zaak blijken, en niet enkel omwille van de aankoop- en installatieprijs. Waarom zou ik mijn centrale verwarming vervangen? Stel de juiste vragen

Elektrisch verwarmen is zonder twijfel de veiligste manier van verwarmen. De elementen werken niet op brandstof, wat de risico’s verkleint tot (bijna) nul. Het enige waar je mee moet opletten, is dat je de elektrische verwarmingstoestellen niet te dik bedekt – maar zelfs dat geldt eigenlijk alleen voor oude elektrische vuurtjes. En omdat elektrische verwarming werkt zonder water- of gasbuizen, heb je bovendien bij elektrisch verwarmen veel minder kans op lekken, wat de kans op schade gevoelig verkleint. Wil je graag aanvullend verwarmen met elektriciteit, dan bespaar je je heel wat verbouwingsleed!

Wie kiest voor een (aanvullende) verwarming op elektriciteit, kiest voor een milieuvriendelijke oplossing. Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte immers goed vast, zodat het verbruik perfect binnen budget blijft. Want zoals we eerder al zeiden, is elektrisch verwarmen zuinig, als je het juist aanpakt. Huizen die voorzien in hun eigen elektriciteitsproductie, bijvoorbeeld met zonne-energie, of die aangesloten zijn op andere vormen van groene stroom, vermijden immers de productie van broeikasgassen.

Als je verbouwt of renoveert, houd je best goed rekening met het kostenplaatje. Niet alleen op de korte, maar ook op de langere termijn reken je als slimme consument uit wat de investering je kost én oplevert. Met elektrische verwarming is het op dat vlak niet anders… en je zal zien: een investering die loont. Als je elektrische verwarming kiest in combinatie met individuele thermostaten, ligt de investeringskost zelfs lager dan een keuze voor centrale verwarming op gas of stookolie.

Ben je niet zeker of elektrische verwarming wel past bij jou en je interieur? Laten we je snel geruststellen: vast en zeker. Dit soort elementen vind je in allerlei uitvoeringen, kleuren, maten en ontwerpen. Wat jouw smaak ook is, je vindt dus ongetwijfeld een elektrische verwarming die aansluit bij jouw droominrichting.

Om af te ronden, geven we je ook een lijstje met een aantal uitstekende praktische redenen om voor elektrisch verwarmen te kiezen:

 • Elektrische verwarming werkt snel
 • Het laat je toe om het verbruik precies te regelen
 • Dankzij individuele thermostaten wordt de warmte gelijkmatig verdeelt, zoals jij dat wil en nodig hebt.