Hoewel energiebesparing de grootste motivatie is om een nieuwe boiler te plaatsen, hebben steeds meer particulieren ook oog voor het ecologische aspect. Met een nieuw toestel willen ze tegelijkertijd hun energiefactuur verlagen en hun impact op het milieu beperken. Welk systeem met hernieuwbare bronnen is het meest ecologisch?

Thermodynamische boiler

Deze boiler recupereert de warmte van de omgevingslucht om het water te verwarmen. Hij wordt het best in een wasruimte geplaatst, waar hij de warmte van de huishoudtoestellen kan benutten. Door een hernieuwbare, gratis en onuitputtelijke bron te gebruiken, beperkt hij uw verbruik van fossiele brandstoffen op een natuurlijke manier.

Omdat hij binnen wordt geïnstalleerd, is hij niet onderhevig aan de weersomstandigheden en worden zijn prestaties niet door de buitentemperatuur beïnvloed. De thermodynamische boiler is betrouwbaar en altijd even efficiënt. Hij is dus perfect geschikt om energie te besparen en het milieu te beschermen.

Met deze aanpak kunt u de ecologische voetafdruk van uw gezin blijvend verlagen. Dit systeem stoot minder CO2 uit dan een klassiek model op gas of stookolie.

Zonneboiler

Hiervoor moeten zonnepanelen worden geïnstalleerd op uw dak: de gratis energie van de zon verwarmt uw water. Hoewel hij ook gebruikmaakt van een hernieuwbare bron, verschilt het rendement van de zonneboiler naargelang de seizoenen en de regio waarin hij zich bevindt. Hoe meer zonneschijn, hoe meer warm water wordt geproduceerd. Om de behoeften van een gezin te dekken, moet de zonneboiler vaak worden gecombineerd met een aanvullende oplossing met conventionele energie. Hij is dus minder ecologisch dan de thermodynamische boiler.

Als u van plan bent om uw systeem voor sanitair warm water te vervangen, neemt u best de tijd om de kenmerken van de verschillende beschikbare oplossingen te vergelijken. Vraag advies aan een vakman om zeker te zijn dat u het toestel kiest dat aan uw verwachtingen voldoet.

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Tous les articles