Hebt u de indruk dat uw facturen elke winter de pan uit rijzen? Er bestaan oplossingen om te bezuinigen en het energieverbruik van uw woning te verlagen. Lees hier onze tips om te genieten van warmte en gezelligheid en tegelijk uw energiebudget te beperken.

Investeer in programmeerbare verwarming

Wat is de zuinigste verwarming? Verwarming op maat van uw behoeften waarmee u niet doorlopend moet verwarmen om het gewenste comfort te bereiken. Kies voor een programmeerbaar toestel als u wilt besparen. Door zorgvuldig de momenten te kiezen waarop u uw woning wilt verwarmen, zorgt u voor comfort op maat en beperkt u het energieverbruik van uw woning.

Met slimme elektrische radiatoren kunt u uw installatie zelfs op afstand sturen, dankzij een app. Bent u langer afwezig dan gepland of vroeger terug thuis? Dan kunt u de temperatuur van uw radiatoren simpelweg verhogen of verlagen met uw smartphone. Zo weet u zeker dat u uw elektriciteitsfactuur daalt.

Houd een redelijke temperatuur aan

Het is niet nodig om buitensporig te gaan verwarmen om een comfortabele warmte te bereiken. Het is zelfs beter om een redelijke temperatuur aan te houden om in de winter te besparen op verwarmingskosten. Met toestellen die gekoppeld zijn aan geavanceerde thermostaten kiest u voor elke ruimte de ideale temperatuur. Vergeet niet dat u met 1 °C minder uw energieverbruik met 7% kunt verlagen.

Denk er ook aan om de temperatuur van uw boiler te verlagen. Tussen 55 en 60 °C is uw water nog voldoende warm om het comfortabel en veilig te houden en kunt u toch energie besparen.

Onderhoud uw toestellen

Door uw verwarmingstoestellen in de winter regelmatig te onderhouden bent u zeker van een optimaal rendement. Sommige toestellen vereisen een jaarlijks onderhoud door een vakman. Bij elektrische radiatoren is dat veel eenvoudiger, want er is geen enkel onderhoud nodig.

Beperk warmteverliezen

Is uw huis koud in de winter? Hoe kunt u besparen op verwarmingskosten, maar niet op comfort?

  • Vervang de afdichtingen van uw deuren en ramen
  • Sluit uw rolluiken zodra de avond valt
  • Hang gordijnen op aan uw vensters
  • Plaats tochtstrips op buitendeuren of deuren naar niet-verwarmde ruimtes, zoals de garage

Door tocht en bronnen van energieverlies te elimineren beperkt u het onaangename gevoel en vermijdt u dat u de temperatuur voortdurend moet verhogen om uw woning te verwarmen.

Optimaliseer de isolatie

U kunt ook renovatiewerken uitvoeren. Door het dak, de ramen of de muren van uw woning te isoleren kunt u de energie-efficiëntie van uw woning verbeteren. Er bestaan verschillende technieken en tal van materialen. Vraag advies aan een vakman om u te laten begeleiden in uw project. Door isolatiewerken te combineren met een betrouwbare verwarming hebt u de zekerheid dat uw facturen blijvend zullen dalen.

Wenst u advies over de verwarming of wilt u weten hoe u kunt besparen met een elektrische radiator? Vraag een gratis gids aan.

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Alle spullen