Er bestaan aanbevelingen voor een optimale verwarming van uw woning, om uw comfort te garanderen, uw gezondheid te beschermen en te besparen. Ontdek de ideale temperatuur in de verschillende kamers van uw woning.

De slaapkamers

In een volwassenenkamer is de aanbevolen temperatuur voor een verkwikkende nachtrust maximaal 18°C. Een te hoge temperatuur droogt de lucht uit en zorgt voor hoofdpijn of irritaties van de neus, de ogen of de keel. Voor kamers van jonge kinderen ligt de richtlijn tussen 18 en 20°C.

Om het welbehagen in uw slaapkamer te optimaliseren, bestaan er nu domotica-oplossingen die uw verwarming op afstand beheren. U kunt ze programmeren om de verwarming tussen 21 en 23 uur wat hoger te zetten, zodat de kamer aangenaam warm is wanneer u naar bed gaat.

Leefruimtes

De aanbevolen temperatuur in deze ruimtes is 19°C. Als uw verwarmingssysteem onvoldoende performant is of u urenlang stilzit, is dat misschien niet genoeg. In de keuken daarentegen kan het gebruik van keukenapparatuur ervoor zorgen dat u het snel te warm krijgt. Om een oncomfortabel gevoel te vermijden, is het belangrijk om te investeren in een performante warmtebron en een intelligent en nauwkeurig regelsysteem. De apparaten van de laatste generatie passen de temperatuur aan uw reële behoeften aan en houden rekening met de warmte-inbreng.

De badkamer

Dit is een geval apart: de badkamer moet immers gedurende enkele uren goed worden verwarmd en de rest van de dag op een lagere temperatuur worden gehouden, om de vochtigheid te beperken. Tijdens het gebruik ligt de ideale temperatuur voor een maximaal comfort tussen 21 en 23°C. De rest van de dag is 17°C voldoende. Voor een optimaal welbehagen kiest u een toestel dat snel verwarmt. Modellen met een handdoekdrager zijn perfect om uw badlinnen te drogen. Bovendien is uw handdoek lekker warm wanneer u uit de douche stapt.

Deze tips zullen u helpen om comfort met besparing te combineren. Maar ze zijn natuurlijk gemakkelijker in de praktijk te brengen met een performant verwarmingssysteem dat zich aan uw situatie aanpast. Vraag een gratis gids aan voor meer informatie over een toestel van de laatste generatie.

Inertieradiator

Misschien bent u ook geïnteresseerd?

Alle spullen