Keramische Verwarming garantie 25 yaar

4.2 sterren van 331 reviews

Onze klanten praten over ons! Bekijk de beoordelingen over de kwaliteit van onze zuinige elektrische verwarming en onze installateursdiensten op Google.


Alle weetjes over de keramische verwarming van Aterno

Keramische verwarming (inertieradiator) is een vorm van elektrische verwarming waarbij energie in eerste instantie in warmte wordt omgezet, die opgeslagen wordt in keramische stenen die in de keramische radiator geïntegreerd zijn. Op zich is dit rudimentair wat het accumulatieprincipe van keramische verwarming betreft. Om het rendement te verbeteren, gaat de elektrische keramische verwarming van Aterno ook overdag warmte accumuleren, dus niet alleen ’s nachts.

Een verdere verbetering is de aanvulling met convectie en straling, die de nadelen van klassieke accumulatieradiatoren annuleren. Uit onderzoek bij Aterno bleek immers dat het accumulatieprincipe nog beter werkt wanneer andere afgifteprincipes ermee gecombineerd worden. Samengevat kan men dus stellen dat de keramische verwarming van Aterno in feite op het drieluik accumulatie - convectie - straling berust als grondslag voor een performant keramisch verwarmingstoestel.

Maar hier houdt het niet bij op. Om keramische verwarming energiezuinig te maken, heeft Aterno heel wat studie verricht. Onze keramische radiator is een performant verwarmingtoestel dat het energieverbruik zo rationeel mogelijk aanwendt en waar allerlei voorzorgen werden genomen om zo zuinig mogelijk met elektriciteit om te gaan. Een officiële erkenning van deze inspanningen om energiezuinig te verwarmen kwam er toen onze slimme thermostaat, die de keramische verwarming aanstuurt, het AA-energielabel werd toegekend.

keramische verwarming

Verder stelt Aterno een aantal bijkomende opties voor die u met uw elektrische radiator kunt combineren om nog meer op energie te bezuinigen, zoals de Opti-Veille, een openingsdetector, of de Opti-Présence, een bewegingsdetector. Deze opties laten de verwarming uitschakelen of stellen de temperatuur enkele graden lager wanneer er zich bepaalde condities voordoen, zoals een open raam of afwezigheid van de bewoners, omstandigheden waarin verwarming alleen maar verspilling betekent.

De knowhow van Aterno ten dienste van performante keramische verwarming

Als specialist in elektrische verwarming heeft Aterno een ambitieuze studie gevoerd om de kern van onze keramische kachel, een keramische steen, zelf te ontwikkelen. Op basis van eigen ervaring en bevindingen binnen de sector van keramische verwarming, hebben we de opgedane kennis aangewend om een eigen accumulatiesteen van keramiek te ontwikkelen om onze inertieradiator mee uit te rusten. Het resultaat mag er wezen: de Kalith-steen, een keramische steen vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde materialen, bleek een schot in de roos en liet Aterno toe om de markt van de keramische verwarming definitief te veroveren met een elektrisch verwarmingstoestel dat zijn gelijke niet kent.

De Kalith-steen is een keramische steen met opzienbarende afmetingen. Het concept was om een “dun” element te ontwikkelen als alternatief voor de klassieke, volumineuze speksteen, die echter in niets voor die grote broer moet onderdoen qua prestaties en opslagvermogen. Onze Kalith-steen is amper vier centimeter dik, maar heeft een ongelooflijke capaciteit dankzij de waardevolle materialen waaruit het is vervaardigd.

Het opmaken van een gratis en vrijblijvende gepersonaliseerde offerte

Snelle prijsofferte
 

Om onze toestellen voor keramische verwarming in een modern, hedendaags design op de markt te brengen, bestond immers een zekere noodzaak om onze keramische radiator wat eleganter en minder volumineus te maken. Dankzij deze unieke keramische steen, die in de kern van al onze verwarmingstoestellen geïntegreerd is, konden we ook het aanbod uitbreiden met modellen die voor elke situatie in elke woonomgeving geschikt zijn. Op die manier is keramische verwarming een oplossing geworden die binnen ieders bereik ligt.

Keramische verwarming: het aanbod van Aterno

Aterno heeft verscheidene modellen ontwikkeld om de behoefte aan keramische verwarming in alle mogelijke woonruimten te voldoen. Een klassieker is natuurlijk de keramische verwarming in muurmodel. Deze elektrische radiator is een polyvalente oplossing voor iedereen die liever geen elektrische speksteenradiator maar toch een goede keramische radiator als verwarming in een kamer wenst.

Voor badkamers opteert u natuurlijk beter voor een specifieke keramische badkamerverwarming, zoals een handdoekradiator. In badkamers gelden bijzondere voorschriften voor de veiligheid wanneer er elektrische toestellen geïnstalleerd worden. Aterno heeft dan ook een apart luik in het aanbod, waar speciaal beveiligde verwarmingstoestellen specifiek voor de badkamer worden voorgesteld.

In ons gamma keramische verwarming vindt u trouwens een tweetal verrassende uitvoeringen, bedoeld om ruimten met beperkte afmetingen toch elektrisch te kunnen verwarmen.

keramische verwarming muurmodel inertie radiator

Onze verticale elektrische radiator is een specifiek model dat geknipt is voor kleine ruimten, maar ook voor grote ruimten, bijvoorbeeld een loft of een traphal, waar grote glaspartijen en andere belemmeringen weinig plaats overlaten om er een klassiek model te installeren. Uw keramische verwarming wordt dan verzekerd aan de hand van een model dat verticaal ontworpen is, om het bijvoorbeeld in een hoek van een kamer, naast een deur of schuifraam, of bij de trap in een traphal te installeren.

De plintradiator is een andere variant van onze traagheidsradiator, ideaal om bij plaatsgebrek bijvoorbeeld onder een vensterbank te installeren. Zo laat u geen enkele ruimte op de muur onbenut, en dankzij het weinig volumineuze ontwerp wordt onze keramische verwarming nooit als storend in een interieur ervaren.

Verder kunnen we een mobiele inertieradiator voorstellen, ideaal om als bijverwarming of tijdelijke verwarming dienst te doen. Dit model is voorzien van robuuste zwenkwieltjes en heeft een ongelooflijk vermogen om een kamer snel op te warmen. Verder werd dit model ontworpen om maximale gebruiksvriendelijkheid te bieden: het volstaat om het toestel naar de kamer te rollen waar u wilt bijverwarmen en de stekker in het stopcontact te steken om ogenblikkelijk keramische verwarming ter beschikking te hebben. Vrienden op bezoek? Kleinkinderen die blijven logeren? Of gewoon even bijverwarmen in de woonkamer omdat uw hoofdverwarming in het tussenseizoen nog uit staat? Met de keramische bijverwarming (mobiele inertieradiator) hebt u dit zo opgelost.

Tot slot is er een volledig luik van onze keramische wandverwarming gewijd aan de badkameromgeving. Voor deze toestellen werd bij de bouw rekening gehouden met alle wettelijk voorziene regels, zoals dubbele isolatie en andere voorzorgen voor de veiligheid. Maar ook voor de badkamer is en blijft keramische verwarming een prima oplossing.

Aterno heeft verschillende modellen ontwikkeld die u trouwens als handdoekradiator in uw badkamer kunt integreren. Een handige oplossing, omdat u meteen ook een handdoekrek ter beschikking hebt om na uw douche of bad snel de handdoeken te laten drogen. Het dunne model, de compacte uitvoering en de handige combinatie met een handdoekrek maken van deze keramische radiator een echte topper die in iedere badkamer zeker zijn plaatsje zal vinden.

Voordelen van keramische verwarming

Als alternatief voor verwarming via verbranding heeft keramische verwarming een aantal belangrijke voordelen. Door af te stappen van verbranding als principe om warmte op te wekken, werken we aan een gezonder milieu en worden de natuurlijke grondstoffen niet langer uitgeput. Uiteraard wordt voor het opwekken van elektriciteit ook beroep gedaan op grondstoffen, maar door te kiezen voor alternatieve energie om elektrisch warmte op te wekken, zoals zonne-energie of windenergie, is het antwoord snel gevonden. Een ander voordeel van de keramische verwarming van Aterno, is het energiezuinige karakter van onze verwarmingstoestellen.

voordelen van keramische verwarming

Het verbruik van keramische verwarming is met een toestel van Aterno zeker een pluspunt omdat Aterno heel wat studie heeft verricht om de elektrische radiator via een slimme thermostaat en allerlei extra opties zo energie-efficiënt mogelijk te maken. Zuinig met energie omgaan is niet alleen een milieukwestie, maar heeft ook financieel een niet te versmaden kantje, vooral wanneer uw energiefactuur binnenrolt. Dankzij energiezuinige keramische verwarming kunt u uw woning altijd gezellig warm houden, zonder dat uw energiefactuur u nadien slapeloze nachten zal bezorgen.

Naast millieuvriendelijkheid en zuinigheid, heeft de keramische verwarming van Aterno ook een menselijk aspect dat ronduit als een voordeel beschouwd kan worden. Thuiskomen in een aangenaam warme woning is voor iedereen een belangrijke eerste zet om na een goedgevulde dag in huis wat te ontspannen. Lekker knus in uw sofa wat bekomen, omgeven door een omhullende warmte, is een gedroomde inzet van een avondje relaxen. Dankzij het specifieke werkingsprincipe van de elektrische radiator van Aterno, een combinatie van accumulatie met convectie en straling, wordt elk plaatsje in uw woonkamer voldoende verwarmd en krijgt u in de hele ruimte een gelijkmatige warmte.

Voor wie zijn keramische verwarming tot in de puntjes wil beheren, kan aan deze reeks voordelen nog een technologisch interessant luik als bijkomend voordeel worden toegevoegd. Aterno stelt een app ter beschikking die u op uw smartphone of tablet kunt downloaden. Deze intuïtieve app stelt u in staat om uw verwarming om het even waar van op afstand bij te sturen. Een vergadering op het werk die wat uitloopt, of een snipperdagje in het verschiet? Via de gebruiksvriendelijke app regelt u zelf of de verwarming mag uit blijven, zodat uw huis niet onnodig wordt verwarmd terwijl u toch niet thuis bent. U hebt alles zelf in handen en bepaalt op welke manier uw keramische verwarming best functioneert om uw energiefactuur nog meer terug te schroeven.

Het opmaken van een gratis en vrijblijvende gepersonaliseerde offerte

Snelle prijsofferte
 

Een keramische verwarming als oplossing voor het hele gezin

Elk gezin heeft specifieke behoeften en uw huis is dan ook een draaispil waar iedereen zich graag goed voelt. Een basisbehoefte in elke zin van het woord is de verwarming van uw woning. Studenten die ijverig op hun kamer aan het studeren zijn, laat u niet in de kou zitten. En na een drukke dag snel even douchen, is nog zo aangenaam als de keramische verwarming in de badkamer voor de juiste temperatuur en een warme, droge handdoek op het handdoekrek zorgt.

Kleine aandachtspunten die voor het welzijn van uw gezin een groot verschil maken! Met de keramische verwarming van Aterno kunt u in de behoeften van uw hele gezin voldoen zonder uw energiefactuur de hoogte in te jagen. Onze elektrische radiator is het resultaat van een doorgedreven ontwikkeling en onze jarenlange ervaring in deze sector.

De keramische verwarming in ons gamma is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zodat u altijd een toestel vindt dat voor uw gezinssituatie het meest geschikt is. Voor studenten die deels thuis en deels op kot studeren, kunt u bijvoorbeeld een mobiele inertieradiator aanschaffen. Dit verwarmingstoestel kan makkelijk mee in de auto om het op kot aan te sluiten, en na de studies haalt u uw keramische radiator gewoon weer weg om die als reserve thuis te houden. U weet maar nooit dat u tijdens een herfstavond in de woonkamer wat wilt bijverwarmen zonder de hoofdverwarming op te zetten. Dankzij verschillende modellen is het mogelijk om elke kamer in huis met een aangepaste keramische verwarming uit te rusten.

keramische verwarming thermostaat

Esthetiek, comfort en gemoedsrust dankzij keramische verwarming

Een keramische wandverwarming van Aterno is een verzorgd, esthetisch ogend toestel dat in elk interieur perfect geïntegreerd kan worden. Het is een toestel dat weinig plaats inneemt, waardoor het geen opdringerige verschijning vormt en dankzij de strakke lijnen en verzorgde afwerking harmonieus in elke omgeving geïnstalleerd kan worden.

Naast de esthetiek van de elektrische radiator, draagt de aangename warmte en de gebruiksvriendelijke bediening van dit verwarmingstoestel bij tot het zengevoel in elke kamer. Groot en klein zullen de vele voordelen van onze keramische verwarming zeker waarderen. Lees de getuigenissen op onze website en overtuig uzelf hoe anderen met hun keuze voor een verwarmingstoestel van Aterno een pasklare oplossing voor hun verwarming in huis hebben gevonden. Goede wijn behoeft geen krans, zegt het spreekwoord wel eens, maar het positieve commentaar van onze tevreden klanten is de beste manier om uzelf te overtuigen dat de keramische verwarming van Aterno ook voor uw gezin de ideale oplossing vormt om verwarming binnen een energiezuinig aspect voortaan elektrisch te laten geschieden.

Tot slot kunnen we niet genoeg benadrukken hoe keramische verwarming het leven voor uw gezin een stuk makkelijker en vanzelfsprekender kan maken. Bij het aanbreken van de herfst duikt bij velen de prangende vraag op dat er tijdig brandstof moet worden ingeslagen om de komende winter niet met koude voeten te zitten. En door honderden drukke bezigheden raakt dit soms zelfs even vergeten, waardoor u putje winter onaangenaam hoge brandstofprijzen voorgeschoteld krijgt om uw opgebruikte brandstof weer aan te vullen.

Met een elektrische verwarming wordt u van deze bittere pil gespaard en hoeft u geen gat in uw budget te slaan omdat de winter voor de deur staat. Uw rekening bij de elektriciteitsmaatschappij blijft u gewoon verder maandelijks ontvangen, waardoor uw budget niet uit evenwicht raakt. U betaalt wat u verbruikt, en hoeft helemaal niets opzij te zetten om voorraden in te slaan. Keramische verwarming is een budgetvriendelijke oplossing voor gezinnen en helpt u om op serene wijze uw kosten voor verwarming over het hele jaar te spreiden.

keramische verwarming gratis brochure

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.