Alle weetjes over de keramische verwarming van Aterno

Keramische verwarming is een vorm van elektrische verwarming waarbij energie in eerste instantie in warmte wordt omgezet, die opgeslagen wordt in keramische stenen die in de keramische radiator geïntegreerd zijn. Op zich is dit rudimentair wat het accumulatieprincipe van keramische verwarming betreft. Om het rendement te verbeteren, gaat de elektrische keramische verwarming van Aterno ook overdag warmte accumuleren, dus niet alleen ’s nachts.

Een verdere verbetering is de aanvulling met convectie en straling, die de nadelen van klassieke accumulatieradiatoren annuleren. Uit onderzoek bij Aterno bleek immers dat het accumulatieprincipe nog beter werkt wanneer andere afgifteprincipes ermee gecombineerd worden. Samengevat kan men dus stellen dat de keramische verwarming van Aterno in feite op het drieluik accumulatie - convectie - straling berust als grondslag voor een performant keramisch verwarmingstoestel. Maar hier houdt het niet bij op. Om keramische verwarming energiezuinig te maken, heeft Aterno heel wat studie verricht. Onze keramische radiator is een performant verwarmingtoestel dat het energieverbruik zo rationeel mogelijk aanwendt en waar allerlei voorzorgen werden genomen om zo zuinig mogelijk met elektriciteit om te gaan.

Een officiële erkenning van deze inspanningen om energiezuinig te verwarmen kwam er toen onze slimme thermostaat, die de keramische verwarming aanstuurt, het AA-energielabel werd toegekend. Verder stelt Aterno een aantal bijkomende opties voor die je met je elektrische radiator kunt combineren om nog meer op energie te bezuinigen, zoals de Opti-Veille, een openingsdetector, of de Opti-Présence, een bewegingsdetector. Deze opties laten de verwarming uitschakelen of stellen de temperatuur enkele graden lager wanneer er zich bepaalde condities voordoen, zoals een open raam of afwezigheid van de bewoners, omstandigheden waarin verwarming alleen maar verspilling betekent.

De knowhow van Aterno ten dienste van performante keramische verwarming

Als specialist in elektrische verwarming heeft Aterno een ambitieuze studie gevoerd om de kern van onze keramische kachel, een keramische steen, zelf te ontwikkelen. Op basis van onze eigen ervaring en de bevindingen binnen de sector van keramische verwarming, hebben we de opgedane kennis aangewend om een eigen te  accumulatiesteen van keramiek ontwikkelen om onze inertieradiator mee uit te rusten. Het resultaat mag er wezen : de Kalith-steen, een keramische steen vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde materialen, bleek een schot in de roos en liet Aterno toe om de markt van de keramische verwarming definitief te veroveren met een elektrisch verwarmingstoestel dat zijn gelijke niet kent. De Kalith-steen is een keramische steen met opmerkelijke afmetingen. Het concept was om een “ dun ” element te ontwikkelen als alternatief voor de klassieke, volumineuze speksteen, die echter in niets voor die grote broer moet onderdoen als het op prestaties en opslagvermogen aankomt. Onze Kalith-steen is amper vier centimeter dik, maar heeft een ongelooflijke capaciteit dankzij de waardevolle materialen waaruit het is vervaardigd.

Om onze toestellen voor keramische verwarming in een moderne, hedendaags design op de markt te brengen, bestond immers een zekere noodzaak om onze keramische radiator wat eleganter en minder volumineus te maken. Dankzij deze unieke keramische steen, die in de kern van al onze verwarmingstoestellen geïntegreerd is, konden we ook het aanbod uitbreiden met modellen die voor elke situatie in elke woonomgeving geschikt zijn. Op die manier is keramische verwarming een oplossing geworden die binnen ieders bereik ligt.

Keramische verwarming : het aanbod van Aterno

Aterno heeft verscheidene modellen ontwikkeld om de behoefte aan keramische verwarming in alle mogelijke woonruimten te voldoen. Een klassieker is natuurlijk de keramische verwarming in muurmodel. Deze elektrische radiator is een polyvalente oplossing voor iedereen die liever geen elektrische speksteenradiator maar toch een goede keramische radiator als verwarming in een kamer wenst te laten installeren.

Voor badkamers opteer je natuurlijk beter voor een specifieke keramische badkamerverwarming, zoals een handdoekradiator. In badkamers gelden bijzondere voorschriften voor de veiligheid wanneer er elektrische toestellen geïnstalleerd worden.Aterno heeft dan ook een apart luik in het aanbod, waar speciaal beveiligde verwarmingstoestellen specifiek voor de badkamer worden voorgesteld. In ons gamma keramische verwarming vind je trouwens een tweetal verrassende uitvoeringen, bedoeld om ruimten met beperkingen wat afmetingen betreft toch elektrisch te kunnen verwarmen.

Onze verticale elektrische radiator is een specifiek model dat geknipt is voor kleine ruimten, maar ook voor grote ruimten, bijvoorbeeld een loft of een traphal, waar grote glaspartijen en andere belemmeringen weinig plaats overlaten om er een klassiek model te installeren. Je keramische verwarming wordt dan verzekerd aan de hand van een model dat verticaal ontworpen is, om het bijvoorbeeld in een hoek van een kamer, naast een deur of schuifraam, of bij de trap in een traphal te installeren. De plintradiator is een andere variant van onze traagheidsradiator, ideaal om bij plaatsgebrek bijvoorbeeld onder een vensterbank te installeren. Zo laat je geen enkele ruimte op de muur onbenut, en dankzij het weinig volumineuze ontwerp wordt onze keramische verwarming nooit als storend in een interieur ervaren. Verder kunnen we een mobiele inertieradiator voorstellen, ideaal om als bijverwarming of tijdelijke verwarming dienst te doen.

Dit model is voorzien van robuuste zwenkwieltjes en heeft een ongelooflijk vermogen om een kamer snel op te warmen. Verder werd dit model ontworpen om maximale gebruiksvriendelijkheid te bieden : het volstaat om het toestel naar de kamer te rollen waar je wilt bijverwarmen en de stekker in het stopcontact te steken om ogenblikkelijk keramische verwarming ter beschikking te hebben. Vrienden op bezoek ? Kleinkinderen die blijven logeren ? Of gewoon even bijverwarmen in de woonkamer omdat je hoofdverwarming in het tussenseizoen nog uit staat ? Met de keramische bijverwarming heb je dit zo opgelost. Tot slot is er een volledig deel van onze keramische wandverwarming gewijd aan de badkameromgeving. Voor deze toestellen werd bij de bouw rekening gehouden met alle wettelijk voorziene regels, zoals dubbele isolatie en andere voorzorgen voor de veiligheid. Maar ook voor de badkamer is en blijft keramische verwarming een prima oplossing. Aterno heeft verschillende modellen ontwikkeld die je trouwens als handdoekradiator in je badkamer kunt integreren. Een handige oplossing, omdat je meteen ook een handdoekrek ter beschikking hebt om na je douche of bad snel de handdoeken te laten drogen. Het dunne model, de compacte uitvoering en de handige combinatie met een handdoekrek maken van deze keramische radiator een echte topper die in iedere badkamer zeker zijn plaatsje zal vinden.

Voordelen van keramische verwarming

Als alternatief voor verwarming via verbranding heeft keramische verwarming een aantal belangrijke voordelen. Door af te stappen van verbranding als principe om warmte op te wekken, werken we aan een gezonder milieu en worden de natuurlijke grondstoffen niet langer met uitputting bedreigd. Uiteraard wordt voor het opwekken van elektriciteit ook beroep gedaan op grondstoffen, maar door te kiezen voor alternatieve energie, zoals zonne-energie of windenergie, om elektrisch warmte op te wekken, is het antwoord snel gevonden. Een ander voordeel van de keramische verwarming van Aterno, is het energiezuinige karakter van onze verwarmingstoestellen.

Het verbruik van keramische verwarming is met een toestel van Aterno zeker een pluspunt omdat Aterno heel wat studie heeft verricht om de elektrische radiator via een slimme thermostaat en allerlei extra opties zo energie-efficiënt mogelijk te maken. Zuinig met energie omgaan is niet alleen een milieukwestie, maar heeft ook financieel een niet te versmaden kantje, zeker wanneer je energiefactuur binnenrolt. Dankzij energiezuinige keramische verwarming kun je jouw woning altijd gezellig warm houden, zonder schrik te moeten hebben dat je energiefactuur jou nadien slapeloze nachten zal bezorgen. Naast millieuvriendelijkheid en zuinigheid, heeft de keramische verwarming van Aterno ook een menselijk aspect dat ronduit als een voordeel beschouwd kan worden. Thuiskomen in een aangenaam warme woning is voor iedereen een belangrijke eerste zet om na een goedgevulde dag in huis wat te ontspannen. Lekker knus in je sofa wat bekomen, omgeven door een omhullende warmte, is een gedroomde inzet van een avondje relaxen. Dankzij het specifieke werkingsprincipe van de elektrische radiator van Aterno, een combinatie van accumulatie met convectie en straling, wordt elk plaatsje in je woonkamer voldoende verwarmd en krijg je in de hele ruimte een gelijkmatige warmte. Voor wie zijn keramische verwarming tot in de puntjes wil beheren, kan aan deze reeks voordelen nog een technologische interessant luik als bijkomend voordeel worden toegevoegd. Aterno stelt een app ter beschikking die je op je smartphone of tablet kunt downloaden. Deze intuïtieve app stelt jou in staat om je verwarming om het even waar van op afstand bij te sturen. Een vergadering op het werk die wat uitloopt, of een snipperdagje in het verschiet ? Via de gebruiksvriendelijke app regel je zelf of de verwarming mag uit blijven, zodat je huis niet onnodig wordt verwarmd terwijl je toch niet thuis bent. Je hebt alles zelf in handen en bepaalt op welke manier je keramische verwarming best functioneert om je energiefactuur nog meer terug te schroeven.

Een keramische verwarming als oplossing voor het hele gezin

Elk gezin heeft specifieke behoeften en je huis is dan ook een draaispil waar iedereen zich graag goed voelt. Een basisbehoefte in elke zin van het woord is de verwarming van je woning. Studenten die ijverig op hun kamer aan het studeren zijn, laat je niet in de kou zitten. En na een drukke dag snel even douchen, is nog zo aangenaam als de keramische verwarming in de badkamer voor de juiste temperatuur en een warme, droge handdoek op het handdoekrek zorgt.

Kleine aandachtspunten die voor het welzijn van je gezin een groot verschil maken ! Met de keramische verwarming van Aterno kun je in de behoeften van je hele gezin voldoen zonder je energiefactuur de hoogte in te jagen. Onze elektrische radiator is het resultaat van een doorgedreven ontwikkeling en onze jarenlange ervaring in deze sector. De keramische verwarming in ons gamma is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zodat je altijd een toestel vindt dat voor jouw gezinssituatie het meest geschikt is. Voor studenten die deels thuis en deels op kot studeren, kun je bijvoorbeeld een mobiele inertieradiator aanschaffen. Dit verwarmingstoestel kan makkelijk mee in de auto om het op kot aan te sluiten, en na de studies haal je jouw keramische radiator gewoon weer weg om die als reserve thuis te houden. Je weet maar nooit dat je tijdens een herfstavond in de woonkamer wat wilt bijverwarmen zonder de hoofdverwarming op te zetten. Dankzij verschillende modellen is het mogelijk om elke kamer in huis met een aangepaste keramische verwarming uit te rusten.

Een keramische wandverwarming van Aterno is een verzorgd, esthetisch ogend toestel dat in elk interieur perfect geïntegreerd kan worden. Het is een toestel dat weinig plaats inneemt, waardoor het geen opdringerige verschijning vormt en dankzij de strakke lijnen en verzorgde afwerking harmonieus in elke omgeving geïnstalleerd kan worden. Naast de esthetiek van de elektrische radiator, draagt de aangename warmte en de gebruiksvriendelijke bediening van dit verwarmingstoestel bij tot het zengevoel in elke kamer. Groot en klein zullen de vele voordelen van onze keramische verwarming zeker waarderen. Lees de getuigenissen op onze website en overtuig jezelf hoe anderen met hun keuze voor een verwarmingstoestel van Aterno een pasklare oplossing voor hun verwarming in huis hebben gevonden. Goede wijn behoeft geen krans, zegt het spreekwoord wel eens, maar het positieve commentaar van onze tevreden klanten is de beste manier om jezelf te overtuigen dat de keramische verwarming van Aterno ook voor jouw gezin de ideale oplossing vormt om verwarming binnen een energiezuinig aspect voortaan elektrisch te laten geschieden. Tot slot kunnen we niet genoeg benadrukken hoe keramische verwarming het leven voor je gezin een stuk makkelijker en vanzelfsprekender kan maken. Bij het aanbreken van de herfst duikt bij velen de prangende vraag op dat er tijdig brandstof moet worden ingeslagen om de komende winter niet met koude voeten te zitten.

En door honderden drukke bezigheden raakt dit soms zelfs even vergeten, waardoor je putje winter onaangenaam hoge brandstofprijzen voorgeschoteld krijgt om je opgebruikte brandstof weer aan te vullen. Met een elektrische verwarming word je van deze bittere pil gespaard en hoef je geen hap in je budget te slaan omdat de winter voor de deur staat. Je rekening bij de elektriciteitsmaatschappij blijf je gewoon verder maandelijks ontvangen, waardoor je budget niet uit evenwicht raakt. Je betaalt wat je verbruikt, en hoeft helemaal niets opzij te zetten om voorraden in te slaan. Keramische verwarming is een budgetvriendelijke oplossing voor gezinnen en helpt je om op serene wijze je kosten voor verwarming over het hele jaar te spreiden.

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.