Keramische bijverwarming biedt interessante mogelijkheden

Na een lange winter kijken we natuurlijk allemaal uit om de verwarming eindelijk te mogen uitzetten en van een heerlijk lentezonnetje te genieten. Maar toch kan het in het tussenseizoen behoorlijk frisjes zijn, en dan is het in huis wel minder gezellig toeven als de verwarming niet op staat. Je bespaart misschien wel een flinke duit door de hoofdverwarming tijdig uit te zetten, maar het is niet de bedoeling dat je enkele weken moet kou lijden.

Met een keramische bijverwarming van Aterno kun je een dergelijke periode op een interessante manier overbruggen. Keramische verwarming heeft het grote voordeel dat zuinig wordt verwarmd. De kern van de keramische radiator bestaat uit keramische steen, die instaat voor de warmteopslag. Aterno heeft dit accumulatieprincipe gekoppeld aan twee andere, belangrijke functies, namelijk convectie en straling, waardoor je met een elektrische radiator van Aterno een keramische bijverwarming in huis haalt die een uitzonderlijke, omhullende warmte verzekert.

Dankzij de interactie van deze drie basisfuncties van ons toestel, wordt de warmte die in de stenen is opgeslagen gelijkmatig over de kamer verdeeld. Zo kun je met een gerust hart je hoofdverwarming tijdig uitzetten zonder in het tussenseizoen kou te moeten lijden. Natuurlijk kan een keramische bijverwarming ook worden voorzien als oplossing voor kamers waar niet altijd iemand aanwezig is en waar permanente verwarming dan ook niet nodig is. Studenten die tijdens de week op kot zitten, gebruiken hun kamer alleen in het weekend. Ook een logeerkamer wordt slechts af en toe gebruikt, en permanente verwarming in die kamers is dan ook geen vereiste. Misschien heb je op zolder een leuke speelkamer voor de kleinkinderen ingericht. Dan is wat verwarming tijdens hun bezoekje zeker aangenaam. Voor al deze ad hoc gevallen kan Aterno een volwaardige keramische bijverwarming voorstellen, zodat je altijd en overal voor voldoende warmte kunt zorgen.

De mobiele keramische bijverwarming : een handige optie van Aterno

In het gamma van Aterno wordt een mobiele inertieradiator aangeboden. Dit handige model biedt tal van voordelen en kan een waardevolle aanvulling voor je vaste hoofdverwarming vormen. De mobiele keramische bijverwarming kan dankzij de robuuste zwenkwieltjes makkelijk worden verplaatst naar een kamer waar wat extra verwarming wenselijk is.

Op die manier kun je jouw mobiele keramische bijverwarming als aanvulling achter de hand houden, en volgens de werkelijke behoeften in de ene of in een andere kamer opstellen om er bij te verwarmen. Dat helpt om op je verbruik te besparen. Maar als het op zuinigheid en besparen aankomt, is de mobiele keramische bijverwarming van Aterno onovertroffen. Onze mobiele inertieradiator is met een ingebouwde slimme thermostaat uitgerust, die de verwarming automatisch uitzet wanneer de ingestelde kamertemperatuur is bereikt. Dit voorkomt nodeloos energieverbruik en verspilling in een kamer waar de gewenste temperatuur ondertussen tot stand is gekomen.

Onze thermostaat kreeg trouwens als eerste in België het AA-energielabel, een garantie dat deze keramische bijverwarming efficiënt en zuinig met energie omgaat. Een andere handige eigenschap van onze mobiele inertieradiator is dat die met een valbeveiliging is uitgerust, een systeem dat de radiator automatisch uitschakelt wanneer die omvalt, iets wat met een mobiele keramische bijverwarming onopzettelijk wel eens kan gebeuren. Dankzij dit geïntegreerde veiligheidssysteem, kan alle gevaar dat hiermee verbonden is, worden vermeden. Bovendien is een mobiele inertieradiator een interessante optie wanneer je jouw investering in keramische bijverwarming ten volle “op verplaatsing” wilt benutten. Gaat zoonlief of dochterlief ergens op kot ? Dan kan de mobiele inertieradiator in de auto worden geladen en naar de nieuwe tijdelijke verblijfplaats worden gebracht om er het studeren aangenamer te maken. Verhuisplannen ? Jouw investering in een keramische bijverwarming is niet voor niets geweest. Haal gewoon de stekker uit het stopcontact en neem je mobiele inertieradiator mee naar je nieuwe stekje !

Voordelen van keramische bijverwarming

Als je voor een toestel van Aterno opteert, is een van de grootste voordelen de energiezuinige oplossing om je woning van een aangename, omhullende warmte te voorzien. Dankzij de slimme thermostaat wordt de radiator nauwkeurig aangestuurd en is het verbruik van je keramische bijverwarming rationeel beheerd. Om verspilling van warmte nog meer in te dammen, kun je jouw elektrische radiator uitrusten met een aantal opties die de verwarming meteen uit zetten als er zich bepaalde omstandigheden voordoen. Zo kun je een openingsdetector voorzien, die de verwarming automatisch uitzet wanneer de sensor detecteert dat er een raam open staat. De verwarming schakelt dan automatisch opnieuw in zodra het raam wordt dicht gedaan. En je vermijdt dat de verwarming nodeloos warmte produceert terwijl het raam open stond ! Ook een bewegingsdetector kan de verwarming automatisch uitschakelen als er in een kamer geen beweging gedetecteerd wordt. Een ander groot voordeel van keramische bijverwarming is de vlotte installatie. Er hoeven helemaal geen kapwerken of verbouwingen te worden uitgevoerd. Om een keramische bijverwarming te installeren, heb je enkel een geschikt plaatsje in de buurt van een stopcontact nodig.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.