Elektrische Radiator garantie 25 yaar

4.2 sterren van 331 reviews

Onze klanten praten over ons! Bekijk de beoordelingen over de kwaliteit van onze zuinige elektrische verwarming en onze installateursdiensten op Google.


De elektrische radiator van Aterno: anders en beter

Onze elektrische radiator maakt het verschil

Op de markt van elektrische verwarmingstoestellen zijn er heel wat fabrikanten die diverse modellen voorstellen. Toch is er op kwalitatief vlak een groot verschil: de ene elektrische radiator is nu eenmaal de andere niet. Zeker wanneer het op verbruik van energie aankomt, is er net als bij alle andere elektrische huishoudtoestellen een groot onderscheid tussen ‘goede’ en ‘minder goede’ toestellen. Om consumenten hierin wegwijs te maken en een neutrale kwaliteitsbeoordeling te verzekeren, worden energielabels gehanteerd. De elektrische radiator van Aterno is de eerste op de Belgische markt met een thermostaat die het AA-energielabel werd toegekend.

elektrische radiator keuken

Een zuinige elektrische radiator, dat loont!

Deze officiële erkenning van de energiezuinigheid van ons product is te danken aan een jarenlange studie om ons elektrische verwarmingstoestel op een kwaliteitsvol, energiezuinig niveau te brengen. Dankzij deze bereikte perfectie zijn wij in staat om onze klanten een garantie van maar liefst vijfentwintig jaar op onze elektrische radiator te geven, en levenslange garantie op het verwarmingselement dat wij voor al onze toestellen op elektriciteit gebruiken.

En... een elegante elektrische radiator

De elektrische radiator van Aterno valt meteen op door zijn elegante, compacte model. De kern van onze elektrische kachel is een keramische steen die bij Aterno werd ontwikkeld: de Kalith. Deze keramische steen onderscheidt zich door de grote dichtheid van het gebruikte materiaal, waardoor wij een bijzonder krachtig maar compact element hebben als accumulatiesteen in onze elektrische radiator.

Omdat de steen amper vier centimeter diep is, kunnen we aan de klanten een elektrisch verwarmingstoestel aanbieden dat in totaal slechts elf centimeter diep is. Dit draagt in grote mate bij tot een esthetisch discreet toestel, dat in wezen een krachtige elektrische radiator met warmteopslag is. Het performante vermogen van onze elektrische radiator moet in niets onderdoen voor dat van de zwaardere modellen van onze concurrenten.

De unieke werking van de elektrische radiator van Aterno

De elektrische radiator van Aterno is veel meer dan een doorsnee elektrische radiator met thermostaat. De werking van ons toestel is gebaseerd op drie functies die samen voor een homogene, zachte warmte in uw woning zorgen.

De eerste functie is het accumulatievermogen van de Kalithsteen, een ontwikkeling van Aterno die garant staat voor een performante opslag van warmte in een compacte keramische steen. Aan deze accumulatie van energie is het stralingsvermogen gekoppeld van de hoogwaardige plaat die de stenen omsluiten.

elektrische radiator app control

Stralingswarmte is een zachte, aangename warmte die aan de omgeving wordt afgegeven en dankzij het grote paneeloppervlak van de elektrische radiator gelijkmatig wordt verdeeld. Op die manier voelt het overal even warm aan.

Aterno heeft aan deze twee functies een derde, aanvullende functie gekoppeld: convectie. Dit winnende trio staat borg voor de uitmuntende prestaties van onze elektrische paneelradiator en garandeert een feilloze verwarming op elk moment van de dag.

Naast dit samenspel van deze intrinsieke principes, die specifiek voor de verwarmingstoestellen van Aterno zijn, wordt de werking van onze elektrische radiator aangestuurd via een aantal technologische besturingsmiddelen van de nieuwste generatie. De voorziene thermostaat voor uw elektrische wandradiator is een draadloos instrument dat uw radiator volledig autonoom aanstuurt. Deze thermostaat zorgt er onder andere voor dat de verwarming wordt uitgezet als de gewenste richttemperatuur in de verwarmde kamer is bereikt. Zo vermijd u onnodig energieverbruik. Verder kunt u uw elektrische radiator met een aantal opties combineren om het verbruik van uw radiator verder te rationaliseren.

Aanvullende opties voor uw nieuwe elektrische radiator

Opti-Présence is een detectiesysteem dat beweging (en geen beweging) waarneemt. Wanneer er in een kamer enige tijd geen beweging wordt waargenomen, wordt de elektrische verwarming automatisch enkele graden lager aangestuurd. Of download onze app om uw elektrische radiator van op afstand bij te sturen, handig wanneer u vaak onderweg bent en u de verwarming liever nog wat uit laat staan als het iets later zal worden.

De Opti-Veille van Aterno is een ander handig snufje dat via een detector waarneemt of bijvoorbeeld een raam in uw slaapkamer open staat. In dat geval zal het systeem de elektrische radiator in de slaapkamer niet laten inschakelen wanneer de temperatuur in uw kamer teveel daalt totdat het raam weer dicht is. Al deze handige opties zijn bedoeld om uw verbruik beter onder controle te houden en te vermijden dat er energie wordt verspild.

Het opmaken van een gratis en vrijblijvende gepersonaliseerde offerte

Snelle prijsofferte
 

Elektrische verwarming: radiatoren in verschillende uitvoeringen

Er zijn verschillende radiatormodellen voor elektrische verwarming beschikbaar om aan al uw behoeften te voldoen:

  • Als u op zoek bent naar een radiator voor een kleine ruimte of voor onder een raam, is de plintradiator een goede optie. Onze verticale radiatoren zijn eveneens een alternatief voor ruimtes met plaatsgebrek.
  • Voor uw badkamer hebben we speciale elektrische radiatoren die bovendien beschikken over een "boost" functie om snel op te warmen.
  • Als u een bijverwarming nodig hebt voor een ruimte die u af en toe gebruikt, biedt de mobiele elektrische radiator een uitstekende oplossing..

Aterno biedt in totaal 26 verschillende modellen energiezuinige elektrische radiatoren. Deze zijn onderverdeeld in 6 verschillende gamma's:

  • Estiom: 3 formaten radiatoren (60 cm hoog en 47,5, 80 of 120 cm breed), elk verkrijgbaar in 2 of 3 verschillende vermogens om het merendeel van de kamers in huis te verwarmen.
  • Estiom Hoogte: verticale radiatoren van slechts 64 cm breed en 95 cm hoog, perfect voor smalle ruimtes. Voor het hoogtemodel zijn 4 vermogens beschikbaar, afhankelijk van het te verwarmen oppervlak.
  • Estiom Nacht: deze modellen zijn verkrijgbaar in 2 formaten en 4 verschillende vermogens om zowel kleine als grote kamers optimaal te verwarmen.
  • Estiom Badkamer: in tegenstelling tot sommige misvattingen, is het niet gevaarlijk om een elektrische verwarmingstoestel in een badkamer te plaatsen, mits het correct  ontworpen en geïnstalleerd is. Aterno heeft een specifieke reeks radiatoren ontwikkeld voor de badkamer: deze modellen hebben een rek om handdoeken te drogen en geven directe warmte af.
  • Estiom Mobiel: de 3 modellen mobiele radiatoren (waarvan één beschikbaar is in 3 vermogens) vervullen perfect hun rol als elektrische bijverwarming in elke kamer van het huis.
  • Estiom Plint: met een hoogte van slechts 40 cm, zijn de 3 modellen van deze reeks bijzonder discreet en kunnen ze moeiteloos worden geplaatst in ruimtes met beperkte beschikbare hoogte.

Toepassingsmogelijkheden voor een elektrische radiator van Aterno

Voor elke ruimte van je woning hebben we een geschikte elektrische radiator in ons assortiment. De verschillende modellen zijn niet alleen in diverse afmetingen verkrijgbaar, naargelang het benodigde vermogen voor de verwarming, maar ook in diverse uitvoeringen om aan de wettelijke veiligheidsvereisten te beantwoorden.

Aterno stelt een specifieke elektrische radiator voor de badkamer voor, die voldoende beveiligd is om te beantwoorden aan de strengere voorwaarden om een dergelijk toestel in een vochtige omgeving te gebruiken. Onze installateur zal u graag helpen om het juiste model voor uw badkamer te kiezen. Interessant is ook dat we een elektrische handdoekradiator kunnen voorstellen, waarmee u aan uw badkamer een nuttig en plaatsbesparend toestel toevoegt.

Wanneer de configuratie van uw woonruimte weinig plaats voor een standaard elektrische radiator laat, dan heeft Aterno een aantal interessante alternatieve modellen. Met een verticale elektrische radiator hebt u bijvoorbeeld een eenvoudig alternatief om toch van elektrische verwarming te kunnen genieten. Dit model kan aangewezen zijn in een hoge inkomhal, waar het verticale formaat perfect bij de indeling van de hal aansluit. Maar ook in een loft of een appartement waar u liever kasten tegen de muur in plaats van een elektrisch verwarmingstoestel ziet, kuny u via een verticale elektrische radiator op een discrete plaats, bijvoorbeeld in een hoek of naast een deur, met elektrische verwarming aanvullen.

elektrische radiator badkamer

De plintradiator van Aterno is een andere, handige oplossing om bij plaatsgebrek toch een elektrische radiator te integreren. Dit verwarmingstoestel kan wegens zijn horizontale formaat probleemloos op een discrete plaats geïnstalleerd worden, bijvoorbeeld onder een vensterbank. Deze onopvallende opstelling komt de harmonie van uw interieur zeker ten goede, en bewijst de veelzijdigheid van de modellen die door Aterno aan haar klanten worden voorgesteld.

Is er echt geen mogelijkheid om een vaste elektrische radiator te plaatsen, dan kunt u opteren voor een mobiele inertieradiator. Deze optie is trouwens bijzonder aangewezen als u een elektrisch verwarmingstoestel als bijverwarming wenst. Dit verwarmingstoestel is met stevige wieltjes uitgerust, zodat u het makkelijk naar en van de logeerkamer kunt verplaatsen. Omdat u alleen een stopcontact nodig hebt, is de opstelling van een mobiele radiator de beste manier om een kamer die u maar af en toe gebruikt snel even bij te verwarmen.

De voordelen van een elektrische radiator in je woonkamer

Een elektrische design radiator van Aterno in uw woonkamer is in vele opzichten een interessante aanwinst. Het dunne model, de robuuste, krasbestendige afwerking en de verfijnde vormgeving maken van onze elektrische radiator een discrete maar esthetische verschijning die uw woonkamer dat vleugje extra geeft.

Maar onze elektrische kachel voor de woonkamer is natuurlijk veel meer dan een mooi ogend verwarmingstoestel. De grote meerwaarde van onze elektrische radiator zit in het vermogen om in uw woonkamer een aangename, zachte warmte te verspreiden die dat cocooning gevoel in de hand werkt. Dankzij de uitzonderlijke technologie die Aterno in alle elektrische verwarmingstoestellen toepast, voelt uw woonkamer overal gezellig warm aan. Het samenspel van accumulatie, convectie en straling die een elektrische radiator met blower tot stand brengt, creëert een omhullende warmte waar u snel niet meer zonder wil zijn. Dit unieke verwarmingsvermogen maakt de elektrische radiator van Aterno een van de beste verwarmingstoestellen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Maar het zuinige verbruik van onze elektrische radiator is veruit het grootste voordeel waar al onze klanten tevreden over zijn. Elektrisch verwarmen was vroeger vaak een dure aangelegenheid, omdat niet alle verwarmingstoestellen het verbruik van energie rationeel binnen de perken hielden. Het toestel stond aan en verwarmde, maar daar eindigde het verhaal zo wat. Tegenwoordig is een elektrische radiator minstens met een intelligente thermostaat uitgerust, die de verwarming uitschakelt wanneer de temperatuur op het gewenste peil is. De elektrische verwarmingstoestellen van Aterno beschikken verder over een aantal aanvullende opties om het verbruik van elektriciteit zoveel mogelijk op het strikt noodzakelijke toe te spitsen. Zo wordt elke vorm van verspilling de kop ingedrukt.

elektrische radiator gratis brochure

Verder is de eenvoudige installatie een andere grote troef waarmee de elektrische radiator van Aterno kan uitpakken. Omschakelen naar elektrisch verwarmen biedt het grote voordeel dat u in huis geen verbouwingswerken van doen hebt: u laat het toestel plaatsen en steekt gewoon de stekker in het stopcontact. Ook voor de bijhorende externe thermostaat hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw interieur met kabels ontsierd wordt: alles werkt volledig draadloos. Dit maakt van onze elektrische radiator een uiterst aantrekkelijk toestel dat u heel flexibel in elk interieur kunt integreren.

Tot slot is ook het milieuvriendelijke aspect van elektrische verwarming een opsteker voor wie zijn steentje wil bijdragen voor een gezonder en leefbaarder milieu. De elektrische radiator veroorzaakt geen rookuitstoot omdat er geen verbranding aan te pas komt. Ook in huis hebt u dus geen last van zwarte muren of onaangename geuren die bij verbranding vrijkomen. Uw woonruimte wordt op een gezonde manier verwarmd, met respect voor uw eigen leefomgeving en het milieu. Elektrische verwarming is met andere woorden gewoon goed voor iedereen.

Ontdek de nieuwste artikelen over elektrische verwarming en blijf op de hoogte van de laatste trends en technologieën voor efficiënte warmte in uw huis:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.