De elektrische radiator van Aterno : even voorstellen

Op de markt van elektrische verwarmingstoestellen zijn er heel wat fabrikanten die diverse modellen voorstellen. Toch is er op kwalitatief vlak een groot verschil : de ene elektrische radiator is nu eenmaal de andere niet. Zeker wanneer het op verbruik van energie aankomt, is er net als bij alle andere elektrische huishoudtoestellen een groot onderscheid tussen ‘goede’ en ‘minder goede’ toestellen. Om consumenten hierin wegwijs te maken en een neutrale kwaliteitsbeoordeling te verzekeren, worden energielabels gehanteerd. De elektrische radiator van Aterno is de eerste op de Belgische markt met een thermostaat die het AA-energielabel werd toegekend.

Deze officiële erkenning van de energiezuinigheid van ons product is te danken aan een jarenlange studie om ons elektrische verwarmingstoestel op een kwaliteitsvol, energiezuinig niveau te brengen. Dankzij deze bereikte perfectie zijn wij in staat om onze klanten een garantie van maar liefst vijfentwintig jaar op onze elektrische radiator te geven, en levenslange garantie op het verwarmingselement dat wij voor al onze toestellen op elektriciteit gebruiken. De elektrische radiator van Aterrno valt meteen op door zijn elegante, compacte model. De kern van onze elektrische kachel is een keramische steen die bij Aterno werd ontwikkeld: de Kalith. Deze keramische steen onderscheidt zich door de grote dichtheid van het gebruikte materiaal, waardoor wij een bijzonder krachtig maar compact element hebben als accumulatiesteen in onze elektrische radiator.

Omdat de steen amper vier centimeter diep is, kunnen we aan de klanten een elektrisch verwarmingstoestel aanbieden dat in totaal slechts elf centimeter diep is. Dit draagt in grote mate bij tot een esthetisch discreet toestel, dat in wezen een krachtige elektrische radiator met warmteopslag is. Het performante vermogen van onze elektrische radiator moet in niets onderdoen voor dat van de zwaardere modellen van onze concurrenten.

De unieke werking van de elektrische radiator van Aterno

De elektrische radiator van Aterno is veel meer dan een doorsnee elektrische radiator met thermostaat. De werking van ons toestel is gebaseerd op drie functies die samen voor een homogene, zachte warmte in je woning zorgen. De eerste functie is het accumulatievermogen van de Kalithsteen, een ontwikkeling van Aterno die garant staat voor een performante opslag van warmte in een compacte keramische steen. Aan deze accumulatie van energie is het stralingsvermogen gekoppeld van de hoogwaardige plaat die de stenen omsluiten.

Stralingswarmte is een zachte, aangename warmte die aan de omgeving wordt afgegeven en dankzij het grote paneeloppervlak van de elektrische radiator gelijkmatig wordt verdeeld. Op die manier voelt het overal even warm aan. Aterno heeft aan deze twee functies een derde, aanvullende functie gekoppeld: convectie. Dit winnende trio staat borg voor de uitmuntende prestaties van onze elektrische paneelradiator en garandeert een feilloze verwarming op elk moment van de dag. Naast dit samenspel van deze intrinsieke principes, die specifiek voor de verwarmingstoestellen van Aterno zijn, wordt de werking van onze elektrische radiator aangestuurd via een aantal technologische besturingsmiddelen van de nieuwste generatie. De voorziene thermostaat voor je elektrische wandradiator is een draadloos instrument dat je radiator volledig autonoom aanstuurt. Deze thermostaat zorgt er onder andere voor dat de verwarming wordt uitgezet als de gewenste richttemperatuur in de verwarmde kamer is bereikt. Zo vermijd je onnodig energieverbruik. Verder kun je jouw elektrische radiator met een aantal opties combineren om het verbruik van je radiator verder te rationaliseren.

Opti-Présence is een detectiesysteem dat beweging (en geen beweging) waarneemt. Wanneer er in een kamer enige tijd geen beweging wordt waargenomen, wordt de elektrische verwarming automatisch enkele graden lager aangestuurd. Of download onze app om je elektrische radiator van op afstand bij te sturen, handig wanneer je vaak onderweg bent en je de verwarming liever nog wat uit laat staan als het iets later zal worden. De Opti-Veille van Aterno is een ander handig snufje dat via een detector waarneemt of bijvoorbeeld een raam in je slaapkamer open staat. In dat geval zal het systeem de elektrische radiator slaapkamer niet laten inschakelen wanneer de temperatuur in je kamer teveel daalt totdat het raam weer dicht is. Al deze handige opties zijn bedoeld om je verbruik beter onder controle te houden en te vermijden dat er energie wordt verspild.

Toepassingsmogelijkheden voor een elektrische radiator van Aterno

Voor elke ruimte van je woning hebben we een geschikte elektrische radiator in ons assortiment. De verschillende modellen zijn niet alleen in diverse afmetingen verkrijgbaar, naargelang het benodigde vermogen voor de verwarming, maar ook in diverse uitvoeringen om aan de wettelijke veiligheidsvereisten te beantwoorden. Zo hebben we een specifieke elektrische radiator badkamer, die voldoende beveiligd is om te beantwoorden aan de strengere voorwaarden om een dergelijk toestel in een vochtige omgeving te gebruiken.

Onze installateur zal je graag helpen om het juiste model voor je badkamer te kiezen. Interessant is ook dat we een elektrische handdoekradiator kunnen voorstellen, waarmee je aan je badkamer een nuttig en plaatsbesparend toestel toevoegt. Wanneer de configuratie van je woonruimte weinig plaats voor een standaard elektrische radiator laat, dan heeft Aterno een aantal interessante alternatieve modellen. Met een verticale elektrische radiator heb je bijvoorbeeld een eenvoudig alternatief om toch van elektrische verwarming te kunnen genieten. Dit model kan aangewezen zijn in een hoge inkomhal, waar het verticale formaat perfect bij de indeling van de hal aansluit. Maar ook in een loft of een appartement waar je liever kasten tegen de muur in plaats van een elektrisch verwarmingstoestel ziet, kun je via een verticale elektrische radiator op een discrete plaats, bijvoorbeeld in een hoek of naast een deur, met elektrische verwarming aanvullen.

De plintradiator van Aterno is een andere, handige oplossing om bij plaatsgebrek toch een elektrische radiator te integreren. Dit verwarmingstoestel kan wegens zijn horizontale formaat probleemloos op een discrete plaats geïnstalleerd worden, bijvoorbeeld onder een vensterbank. Deze onopvallende opstelling komt de harmonie van je interieur zeker ten goede, en bewijst de veelzijdigheid van de modellen die door Aterno aan haar klanten worden voorgesteld. Is er echt geen mogelijkheid om een vaste elektrische radiator te plaatsen, dan kun je opteren voor een mobiele inertieradiator. Deze optie is trouwens bijzonder aangewezen als je een elektrisch verwarmingstoestel als bijverwarming wenst. Dit verwarmingstoestel is met stevige wieltjes uitgerust, zodat je het makkelijk naar en van de logeerkamer kunt verplaatsen. Omdat je alleen een stopcontact nodig hebt, is de opstelling van een mobiele radiator de beste manier om een kamer die je maar af en toe gebruikt snel even bij te verwarmen.

De voordelen van een elektrische radiator in je woonkamer

Een elektrische design radiator van Aterno in je woonkamer is in vele opzichten een interessante aanwinst. Het dunne model, de robuuste, krasbestendige afwerking en de verfijnde vormgeving maken van onze elektrische radiator een discrete maar esthetische verschijning die je woonkamer dat vleugje extra geeft. Maar onze elektrische kachel woonkamer is natuurlijk veel meer dan een mooi ogend verwarmingstoestel. De grote meerwaarde van onze elektrische radiator zit in het vermogen om in je woonkamer een aangename, zachte warmte te verspreiden die dat cocooning gevoel in de hand werkt.

Dankzij de uitzonderlijke technologie die Aterno in alle elektrische verwarmingstoestellen toepast, voelt je woonkamer overal gezellig warm aan. Het samenspel van accumulatie, convectie en straling die een elektrische radiator met blower tot stand brengt, creëert een omhullende warmte waar je snel niet meer zonder wil zijn. Dit unieke verwarmingsvermogen maakt de elektrische radiator van Aterno een van de beste verwarmingstoestellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Maar het zuinige verbruik van onze elektrische radiator is veruit het grootste voordeel waar al onze klanten tevreden over zijn. Elektrisch verwarmen was vroeger vaak een dure aangelegenheid, omdat niet alle verwarmingstoestellen het verbruik van energie rationeel binnen de perken hielden. Het toestel stond aan en verwarmde, maar daar eindigde het verhaal zo wat. Tegenwoordig is een elektrische radiator minstens met een intelligente thermostaat uitgerust, die de verwarming uitschakelt wanneer de temperatuur op het gewenste peil is. De elektrische verwarmingstoestellen van Aterno beschikken verder over een aantal aanvullende opties om het verbruik van elektriciteit zoveel mogelijk op het strikt noodzakelijke toe te spitsen. Zo wordt elke vorm van verspilling de kop ingedrukt. Verder is de eenvoudige installatie een andere grote troef waarmee de elektrische radiator van Aterno kan uitpakken.

Omschakelen naar elektrisch verwarmen biedt het grote voordeel dat je in huis geen verbouwingswerken van doen hebt: je laat het toestel plaatsen en steekt gewoon de stekker in het stopcontact. Ook voor de bijhorende externe thermostaat hoef je jou geen zorgen te maken dat je interieur met kabels ontsierd wordt : alles werkt volledig draadloos. Dit maakt van onze elektrische radiator een uiterst aantrekkelijk toestel dat je heel flexibel in elk interieur kunt integreren. Tot slot is ook het milieuvriendelijke aspect van elektrische verwarming een opsteker voor wie zijn steentje wil bijdragen voor een gezonder en leefbaarder milieu. De elektrische radiator veroorzaakt geen rookuitstoot omdat er geen verbranding aan te pas komt. Ook in huis heb je dus geen last van zwarte muren of onaangename geuren die bij verbranding vrijkomen. Je woonruimte wordt op een gezonde manier verwarmd, met respect voor je eigen leefomgeving en het milieu. Elektrische verwarming is met andere woorden gewoon goed voor iedereen.

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.