Beheer je verwarming met een elektrische radiator met thermostaat van Aterno

Milieubewust en zuinig met energie omgaan begint met een nauwkeurige instelling van de gewenste temperatuur op je elektrische radiator. Aterno heeft een elektrisch verwarmingssysteem op punt gesteld waarbij je de thermostaat tot op een halve graad nauwkeurig kunt instellen : de draadloze Opti-Eco thermostaat. Dit gebruiksvriendelijke systeem is heel eenvoudig in te stellen : je regelt zelf de temperatuur bij met een plus en een min knop.

De ideale temperatuur in een kamer is immers niet zomaar vooraf in te stellen. Omgevingsfactoren zoals het seizoen van het jaar, het uur van de dag en zelfs de ligging van de kamer ten opzichte van het zuiden, spelen allemaal een rol in de gewaarwording van de kamertemperatuur. Een kleine aanpassing ter plaatse, in stappen van een halve graad, zorgen voor een perfecte regeling van de temperatuur die voor jou en je gezin ideaal aanvoelt. Omdat de verwarmingstoestellen van Aterno modulair geïnstalleerd kunnen worden, heb je ook de mogelijkheid om je elektrische radiator met thermostaat kamer per kamer in te stellen. Een zolderkamer waar kinderen kunnen knutselen en spelen of een slaapkamer hebben op een ander tijdstip een juiste temperatuur nodig dan de woonkamer beneden. Dankzij de installatie van een elektrische radiator met thermostaat, heb je de mogelijkheid om in een handomdraai elke radiator volgens de specifieke behoeften te programmeren. Zo beheer je zelf je verwarming en kun je het verbruik van energie volledig aanpassen aan de werkelijke noden per kamer.

Een elektrische radiator met thermostaat installeren : eenvoudig en praktisch

De thermostaat waarmee onze elektrische verwarmingen zijn uitgerust, is een draadloos instrument dat in functie van elke ruimte op de beste plaats kan worden opgesteld. Het grote voordeel van een dergelijke installatie voor je nieuwe elektrische radiator met thermostaat, is dat je kamer niet ontsierd wordt door allerlei kabels en draden van en naar de thermostaat. Via draadloze verbinding met de elektrische radiator, kan het verwarmingstoestel uiterst nauwkeurig worden aangestuurd. Je kiest zelf waar je de thermostaat wenst op te stellen, zonder dat je op een elektricien beroep moet doen om nieuwe kabels in huis te komen leggen. Bepaal zelf of je de thermostaat discreet achter een gordijn wenst, ofwel op een praktische, vlot bereikbare plaats waar je makkelijk zelf de instellingen indien nodig wat kunt bijregelen.

Deze “nette”, draadloze oplossing vormt samen met het gebruiksvriendelijke concept een unicum dat van de elektrische radiator met thermostaat van Aterno een grote meerwaarde voor je verwarming in huis maakt. Het is een eenvoudig, praktisch systeem waar je meteen weg van bent. De digitale temperatuursensor waarmee de thermostaat is uitgerust, staat garant voor een perfecte regeling van de temperatuur. Bovendien is je elektrische radiator met thermostaat volledig programmeerbaar, zodat je de verwarmingscyclus op je eigen leefritme kunt afstellen. De thermostaat detecteert de temperatuur in de kamer en stuurt op basis hiervan autonoom de verwarming aan, om de gewenste temperatuur op het gewenst moment van de dag te verzekeren. Een eenvoudige programmering, die je leven een stuk comfortabeler maakt, want je woning vind je op elk moment van de dag perfect verwarmd. Dit betekent ook dat de verwarming uit staat wanneer er in een bepaalde kamer op een zeker ogenblik toch niemand aanwezig is. Zo wordt er geen energie verspild.

Een elektrische radiator met thermostaat als hoofdverwarming of als bijverwarming

De elektrische verwarmingstoestellen van Aterno zijn bijzonder aangewezen om op energiezuinige wijze je volledige woning te verwarmen. Als je voor elektrische verwarming als hoofdverwarming opteert, dan kan onze installateur je vast en zeker helpen om op basis van zijn ervaring voor elke ruimte de juiste elektrische radiator met thermostaat te kiezen. Hierbij zal hij in eerste instantie rekening houden met de wettelijke bepalingen inzake veiligheid. Een verwarmingstoestel voor een badkamer moet bijvoorbeeld aan bepaalde specifieke vereisten voldoen. Dit betekent dat hij jou een ander model zal voorstellen dan voor je woonkamer.

Per ruimte in je woning wordt dan het nodige vermogen berekend en wordt een gepast model elektrische radiator met thermostaat voorgesteld, eventueel aangevuld met besturingsopties die jou toelaten om zoveel mogelijk op je elektriciteitsverbruik te besparen. Maar als je eerder op zoek bent naar een tijdelijke bijverwarming, dan vind je bij de modellen van Aterno uiteraard ook een elektrische radiator met thermostaat die perfect aan je verwachtingen zal beantwoorden. Het voordeel van de thermostaat is dat die autonoom de behaalde temperatuur meet en op basis hiervan de bijverwarming aanstuurt. Zodra de ingestelde temperatuur wordt bereikt, schakelt de elektrische radiator opnieuw uit. Op die manier wordt je verbruik zo efficiënt mogelijk benut en vermijd je dat een verwarming nodeloos doorwarmt eenmaal de gewenste temperatuur is behaald. Een elektrische radiator met thermostaat van Aterno is dan ook ideaal om als bijverwarming een eventueel tekort aan vermogen op ecologisch verantwoorde en zuinige wijze op te lossen.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.