Elektrische radiatoren

ONTDEK ALLE ELEKTRISCHE RADIATOREN IN HET ATERNO-ASSORTIMENT

Het complete assortiment Aterno-radiatoren biedt u een antwoord op al uw verwarmingsbehoeften.

ZUINIGE ELEKTRISCHE RADIATOREN

De technologie van Aterno

De Aterno-technologie is vandaag de enige zuinige elektrische verwarming in België met AA-energielabel.

Onze inertieradiatoren combineren drie essentiële functies: convectie, accumulatie en straling. Hierdoor blinkt onze verwarming op elektriciteit uit in comfort én zuinigheid.

Er bestaan verschillende soorten elektrische radiatoren, elk met eigen voor- en nadelen. Een elektrische radiator kopen doe je dan ook best niet ondoordacht. Je moet goed afwegen wat voor jou belangrijk is en welk type radiator het best in jouw woning past. Zo is voor sommigen een design radiator belangrijk, voor anderen kan het dan weer de prijs van de elektrische radiator zijn.

Natuurlijk is dé beste optie om een elektrische radiator te kopen die vrijwel levenslang meegaat. Hieronder geven we je alvast per type radiator wat extra uitleg.

Accumulatie

Aterno heeft de Kalith, een exclusieve accumulatorsteen, ontwikkeld. We combineren een unieke knowhow met extreem innovatieve technologie. Bovendien maken we gebruik van de beste materialen waardoor de Kalith écht goed warmte kan verzamelen en vervolgens kan verdelen. Wij willen namelijk dat je kan genieten van een extreem comfort tegen een faire prijs.

Convectie of luchtbeweging

De luchtbeweging wordt mogelijk gemaakt dankzij een aluminium weerstand met multidirectionele schoepjes die een optimaal rendement geven. Omdat alles in een blok zit, wordt de warmte ideaal verdeeld.

Straling

De accumulatorstenen binnenin de radiator verwarmen hun deel op voorhand op, terwijl de speciaal ontworpen sleuven het radiatoroppervlak vergroten. Zowat het volledige buitenoppervlak zorgt voor een zachte, homogene en regelmatige straling (warmte-uitwisseling) van vloer tot het plafond – en dit zonder enige temperatuurschokken.

Eenvoudig gebruik van je radiatoren dankzij de innovaties van Aterno

  • De Eco-Logic: een slimme thermostaat die draadloos werkt. De thermostaat controleert of de gevoelstemperatuur nog altijd overeenstemt met de ingestelde temperatuur. Je kan de temperatuur instellen tot op 0,1 graden nauwkeurig.
  • De Opti-Centrale: hiermee beheer je gemakkelijk de temperatuur van de ruimtes in je huis, afhankelijk van waar je op welk moment zit. Door vooraf de temperatuur te programmeren geniet je van een optimaal comfort en ga je voor een hoge energiezuinigheid.
  • De mobiele app: met de Aterno-app kan je al je geïnstalleerde toestellen op afstand sturen met je smartphone of tablet. Zo pas je vlot de temperatuur van de verschillende ruimten in je woning volgens jouw behoeften aan. Gedaan met onnodig verwarmen!
  • De openingsdetector Opti-Veille: met deze optie schakelt de intelligente radiator zich automatisch uit wanneer je een venster opent. Van zodra je het sluit, start hij opnieuw. Op die manier kunt u de ruimte verluchten zonder energie te verspillen.
  • De bewegingsdetector Opti-Présence: deze detector spoort beweging op in de ruimte waar hij geïnstalleerd is. Is er geen beweging? Dan verlaagt de temperatuur automatisch.