Verticale Elektrische Radiator garantie 25 yaar

4.2 sterren van 331 reviews

Onze klanten praten over ons! Bekijk de beoordelingen over de kwaliteit van onze zuinige elektrische verwarming en onze installateursdiensten op Google.


Een handig formaat voor een nijpend probleem : de verticale elektrische radiator

Niet iedere kamer heeft evenveel beschikbare wandruimte om een klassieke elektrische radiator te installeren. Als fabrikant van elektrische verwarmingstoestellen was dit ook voor Aterno een aanleiding om alternatieve ontwerpen te bedenken, waarbij de aandacht vooral toegespitst bleef op evenveel vermogen bieden als bij een klassiek toestel. Een van de aangeboden oplossingen die wij momenteel op de markt voorstellen, is de verticale elektrische radiator. In de praktijk doen er zich heel wat situaties voor waar een model dat verticaal is ontworpen meer aangewezen is. Zo is de verticale elektrische radiator een geknipt model voor een kamer met een hoog plafond. In een ruimte die zich ook in de hoogte ontwikkelt, zoals een hal, is het immers aangewezen om over een verticaal (hoog) vlak voldoende vermogen te voorzien om het totale volume gelijkmatig te kunnen verwarmen.

verticale elektrische radiator

Maar ook in een kleine ruimte kan een verticale elektrische radiator een ideale oplossing zijn om bij plaatsgebrek toch een smalle radiator met genoeg vermogen te voorzien, bijvoorbeeld tussen een deur en een raam. Wanneer ruimtebesparing de reden is om naar een alternatieve radiator uit te kijken, dan is de verticale elektrische radiator ook aangewezen om bijvoorbeeld in een woonloft voor verwarming te zorgen, zoals tussen het woon- en het keukengedeelte. Met een verticale elektrische radiator bespaar je elders heel wat plaats uit, die bijvoorbeeld benut kan worden om kasten te plaatsen. Dit bevordert het concept van de keuken als open ruimte, zonder aan verwarmingsvoorzieningen in te boeten. Ook in een woonkamer met schuiframen rijst vaak het vraagstuk waar de verwarmingstoestellen best worden geplaatst. Met een klassieke radiator is dit wegens de standaardafmetingen meestal een probleem, maar met de verticale elektrische radiator van Aterno kun je makkelijk een verticale oplossing aanwenden.

De bijzondere afmetingen van dit verticale model laten een flexibele opstelling toe en verzekeren tegelijk dat de verwarmingselementen krachtig genoeg blijven om het benodigde verwarmingsvermogen te garanderen. Indien je een buitengewone configuratie nodig hebt om in je woning elektrische verwarming te voorzien, dan kan onze expert jou advies op maat verstrekken. Praat erover en vraag om een berekening van het nodige vermogen voor jouw specifieke verwarmingsbehoeften. Indien nodig zal hij jou een verticale elektrische radiator voorstellen, die als verwarmingsoplossing in handig formaat alle behoeften van je woning perfect dekt.

Het opmaken van een gratis en vrijblijvende gepersonaliseerde offerte

Snelle prijsofferte
 

Efficiëntie, de grote troef van een verticale elektrische radiator

Bij Aterno draait alles rond efficiënt en zuinig verwarmen. Elektrische verwarming met een modern, gesofisticeerd systeem is een van de beste manieren om energie doeltreffend aan te wenden. En de verticale elektrische radiator vormt daar geen uitzondering op. Als handige oplossing voor een conceptmatig probleem wordt ook hier in de eerste plaats efficiëntie en zuinigheid tot stand gebracht. De efficiëntie is in grote mate te danken aan de interne accumulatie die deze elektrische radiator verzekert dankzij de exclusieve accumulatorsteen die door ons bedrijf werd ontwikkeld : de Kalith. Deze keramische steen, het resultaat van ons niet-aflatend onderzoek naar steeds betere accumulatiesystemen, garandeert een perfecte opname en opslag van warmte, die daarna op efficiënte wijze in de te verwarmen ruimte wordt afgegeven.

Dankzij dit unieke systeem kreeg de thermostaat van onze elektrische verwarmingen trouwens als eerste in België het AA- energielabel, waarmee je meteen qua energiezuinigheid over externe garanties beschikt. Om de efficiëntie van je verticale elektrische radiator verder op te drijven, stelt Aterno een aantal aanvullende opties voor, waarmee je de werking van je elektrische verwarming nog meer op zuinig omgaan met energie en het inperken van dure verspilling kunt toespitsen. Zo kun je via Opti-Pilote meerdere apparaten automatisch beheren om de stroomtoevoer op piekverbruikmomenten om te leiden, zodat je toch aan een goedkoop tarief verwarmt. Ook Opti-Veille is gebaseerd op een detectiesysteem, dat je verwarming automatisch uitzet wanneer bijvoorbeeld een raam wordt open gezet om de kamer te verluchten. De detector laat de verwarming automatisch opnieuw starten wanneer het raam weer dicht is. Op die manier zal je verticale elektrische radiator nooit verwarming verspillen op momenten dat dit totaal geen zin heeft. Onze installateur zal jou alle mogelijke opties aanbevelen om je verbruik van elektrische energie goed onder controle te kunnen houden.

verticale elektrische radiator

Omdat voor de verticale elektrische radiator dezelfde technologie wordt aangewend als bij een klassieke wandradiator, heb je in ieder geval dezelfde efficiëntie en dezelfde mogelijke aanvullingen om nog efficiënter (en zuiniger) te verwarmen. Welke verticale elektrische radiator je best kiest, hangt van diverse factoren af. Ons model Estiom UBCH is standaard elf centimeter diep, maar is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen die een vermogen variërend van 1200 watt tot 1950 watt verzekeren. Om het benodigde vermogen te berekenen, vraag je best advies aan onze installatie-expert. Op basis van zijn ervaring kan hij voor jou een offerte opstellen, waarbij de nodige toestellen worden voorgesteld, rekening houdend met de behoeften en de specifieke ruimte waar elektrische verwarming wordt gevraagd.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.