Verwarm voortaan elektrisch met een elektrische kachel woonkamer

Je woonkamer is in alle opzichten de plaats bij uitstek waar aangenaam comfort mee je welzijn bepaalt. Een goede verwarming draagt in belangrijke mate bij tot dit comfortabele gevoel in je woonkamer. Wie last heeft van koude voeten, zal heel wat meer tijd nodig hebben om zich “warm” en geborgen te voelen. Met een elektrische radiator van Aterno in je woonkamer, kun je voortaan ervoor zorgen dat het hier dankzij je elektrische kachel woonkamer altijd gezellig warm aanvoelt. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat overstappen naar een elektrische kachel woonkamer veel rompslomp met zich zal meebrengen. De verwarmingstoestellen van Aterno zijn uiterst eenvoudig en snel te installeren. Het komt er eigenlijk gewoon op neer dat een beschikbaar stopcontact voor de installatie voldoende is. Eenvoudiger kan het niet. Ook de externe thermostaat is draadloos te installeren. Geen extra bekabeling in je huis die esthetisch je interieur ontsieren : kies een strategische plaats voor je thermostaat en alles is in een oogwenk functioneel. Omdat je woonkamer een belangrijke woonruimte is, wil je natuurlijk dat je alles tot in de puntjes kunt regelen. Wel, met de elektrische kachel woonkamer van Aterno kan dat.

Onze elektrische verwarmingstoestellen kunnen perfect geprogrammeerd worden, indien gewenst zelfs via een app op je smartphone of tablet. Zo kun je op elk moment de temperatuur in huis wat bijsturen in functie van je dagelijkse bezigheden of onvoorziene omstandigheden wanneer je langer dan verwacht van huis bent. Op die manier vermijd je dat je verwarming nodeloos op staat en spaar je energie uit.

Zuinig verwarmen met een elektrische kachel woonkamer

De elektrische radiator van Aterno is een zuinig toestel waarmee je heel wat op je energiefactuur kunt besparen. Dankzij jarenlange ervaring op gebied van elektrische verwarming, is ons team erin geslaagd om een elektrische kachel woonkamer op punt te stellen die dankzij een intelligent ontwerp en integratie van innovatieve technologieën bijzonder zuinig energie aanwendt om optimaal te verwarmen. Het AA-energielabel van de thermostaat van onze toestellen bevestigt deze efficiënte toepassing van energie en het zuinige karakter. Het geheim van dit succes schuilt in onze technologische knowhow. Onze elektrische kachel woonkamer maakt gebruik van keramische steen die in de eerste plaats voor opslag van warmte instaat. Aterno heeft een volledig eigen procedé ontwikkeld, die resulteerde in de Kalith, een keramische steen met hoge densiteit.

Dit accumulatievermogen werd met convectie en straling gecombineerd, de andere twee bouwstenen die de bijzondere eigenheid van onze elektrische verwarmingstoestellen typeren. In je elektrische kachel woonkamer zorgen deze drie functies samen voor een ongeëvenaard prestatievermogen. Het resultaat is een aangenaam warme woonkamer, waar je overal een gelijkmatige warmte ervaart en een omhullend gevoel van comfort krijgt. Het plaatje wordt pas helemaal compleet als je na verloop van tijd ook je energiefactuur even screent. Je verbruik is opvallend lager in vergelijking met andere elektrische verwarmingstoestellen die op de markt worden aangeprezen. Dat komt omdat je elektrische kachel woonkamer elke vorm van onnodig verbruik automatisch bant. De intelligente thermostaat schakelt de verwarming uit als de gewenste temperatuur in je woonkamer is bereikt. Een kleine tussenkomst die je heel wat doet besparen. Verder heeft Aterno nog andere opties, die nuttig kunnen zijn om die met je elektrische kachel woonkamer te combineren. Zo is Opti-Présence een detector die beweging in de woonkamer detecteert. Geen beweging betekent dat er waarschijnlijk niemand thuis is. De verwarming wordt daarom enkele graden lager ingesteld. Zo wordt er geen energie verbruikt om een kamer te verwarmen waar toch niemand aanwezig is. En op het einde van de rit scheelt dat in je energiefactuur.

Opti-Veille is een andere mogelijkheid om met je elektrische kachel woonkamer te combineren. Hoe vaak gebeurt het niet dat je even je woonkamer wilt verluchten en je ramen open zet. Een fantastisch idee dat op een natuurlijke wijze voor verse lucht zorgt. Als je verwarming echter aan staat, kan je thermostaat hierop reageren en je verwarming urenlang laten bijwarmen om de binnenstromende koude lucht te compenseren. Iets waar je misschien zelf niet meteen aan denkt. Met Opti-Veille hoeft dat ook niet : de detector stelt vast dat het raam open staat en schakelt de verwarming automatisch uit. Zodra het raam dicht is, wordt je elektrische kachel woonkamer dan automatisch opnieuw ingeschakeld. Stuur je toch liever alles zelf aan ? Ook dat kan. Aterno heeft een automatische besturing ontwikkeld, de Opti-Centrale, waarmee je zelf je volledige verwarming in huis centraal gaat aansturen. Integreer je elektriche kachel woonkamer in een van de zones die je in de besturing instelt en regel de temperatuur van je woonkamer zoals je dat zelf verkiest. En als neusje van de zalm kun je natuurlijk onze app downloaden, zodat je om het even waar de temperatuur in huis kunt controleren en zo nodig aanpassen, zodat het straks lekker warm is als je thuiskomt.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.