Ondersteun je verwarming met een elektrische radiator met blower

Aterno heeft een uniek verwarmingssysteem ontwikkeld op basis van elektrische verwarmingstoestellen van de nieuwste generatie. Als fabrikant van elektrische radiatoren zijn wij voortdurend op zoek naar innovatieve verbeteringen om elektrisch verwarmen energiezuiniger en efficiënter te maken.

Onze elektrische radiator onderscheidt zich door een unieke combinatie van convectie, accumulatie en straling. Deze drie uitzonderlijke eigenschappen vinden hun summum in de elektrische radiator met blower voor de badkamer. Het kernelement in onze elektrische verwarmingstoestellen bestaat uit een keramische steen van uitzonderlijke kwaliteit : de Kalith steen, een eigen creatie van Aterno. Dit keramische element van eigen makelij verschilt van andere accumulatiestenen door zijn hoge densiteit. Hierdoor kan Aterno een accumulatiesteen van amper vier centimeter dik als kern in haar inertieradiatoren aanwenden. Wanneer je opteert voor onze elektrische radiator met blower, een toestel voor de badkamer, verhoog je de snelheid waarmee deze elektrische verwarming warmte afgeeft. Het blaassysteem versterkt de convectie die instaat voor een gelijkmatige verdeling van de opgeslagen warmte over de volledige ruimte van de badkamer.

Op die manier kun je een badkamer in een oogwenk opwarmen, zelfs met een inertieradiator als basisverwarming. De blower die in deze radiator geïntegreerd is, ondersteunt je verwarming en zorgt voor een snelle afgifte van de warmte wanneer dit nodig is.

Voordelen van een elektrische radiator met blower

Net als alle verwarmingstoestellen van Aterno, voldoet een elektrische radiator met blower voor de badkamer aan alle voorwaarden om elektrische energie zo zuinig mogelijk aan te wenden. Zo heeft dit toestel een externe thermostaat waarmee de radiator wordt aangestuurd op basis van de omgevingstemperatuur in de badkamer. Zodra de richttemperatuur wordt bereikt, zorgt de thermostaat er ook voor dat de verwarming wordt uitgeschakeld, om niet nodeloos energie te verbruiken. De elektrische radiator met blower is aldus een ideaal verwarmingstoestel, met boostoptie maar ook met hoogtechnologische, energiebesparende snufjes. Een ander, specifiek voordeel van onze elektrische radiator met blower is de mogelijkheid om een badkamer indien nodig super snel warm te krijgen. De afgifte van de stralingswarmte wordt via het blaassysteem bespoedigd.

De convectie waarmee de warmte in omloop komt, verzekert een gelijkmatige verspreiding, die voor een omhullend, behaaglijk warmtegevoel zorgt. Accumulatiewarmte is dus niet langer per definitie ‘trage warmte’ : Aterno heeft via een unieke combinatie van spitstechnologie een volwaardige elektrische radiator op de markt gebracht die even snel als andere blaassystemen voor een aangename, comfortabele warmte in de badkamer kan zorgen. Een derde voordeel vormen de verschillende uitvoeringen van deze voor de badkamer. In functie van je beschikbare ruimte om een elektrische radiator als bijverwarming te installeren, stelt Aterno verschillende modellen voor. Aterno stelt een elektrische radiator met blower voor die tegelijk als handdoekrek dient. In één enkel toestel worden op die manier tal van nuttige functies gecombineerd : plaatsbesparing, omdat het toestel dient als rekje, praktisch, omdat je handdoeken in een oogwenk weer droog zijn, en snelle verwarming dankzij de boostfunctie van je elektrische radiator met blower in je badkamer.

Een zuinige elektrische radiator met blower : het voorstel van Aterno

Energie is een kostbaar goed waar we best zuinig mee omspringen. Toch blijft verwarming een noodzaak, en energie om te verwarmen dient daarom zo efficiënt mogelijk te worden besteed. Met deze rode draad in gedachten, is Aterno aan de slag gegaan om een efficiënte verwarming met een zo laag mogelijk energieverbruik te ontwikkelen. Het resultaat van dit jarenlange onderzoek liegt er niet om: onze elektrische verwarmingstoestellen zijn de eerste in België met een thermostaat die het AA-energielabel werd toegekend.

Een erkenning van onze energie-efficiëntie en een bekroning van grondig onderzoek. Met een elektrische radiator met blower van Aterno haal je een elektrische verwarming in huis die synoniem staat voor snelle verwarming en beperkt verbruik van energie dankzij de toepassing van de knowhow van Aterno. Om je energieverbruik nog meer terug te schroeven, stelt Aterno bovendien een aantal opties voor die je naar wens met je gekozen model elektrische radiator met blower kunt combineren. Een intelligente thermostaat kan ervoor zorgen dat de verwarming alleen actief is tot de ingestelde richttemperatuur is bereikt. Zo vermijd je onnodige verspilling van energie. Maar ook extra detectoren kunnen een handige aanvulling vormen om het verbruik van elektriciteit zoveel mogelijk te beperken. Een bewegingsdetector kan de verwarming lager zetten wanneer in een ruimte geen beweging gedetecteerd wordt. Of kies voor de Opti-Veille, een openingsdetector die de verwarming automatisch zal uitzetten wanneer de detector waarneemt dat een raam geopend werd, bijvoorbeeld om de kamer wat te verluchten. Dankzij deze opties wordt alleen in de juiste condities verwarmd.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.