Aterno stelt een elektrisch verwarmingstoestel van topkwaliteit voor

Op de markt worden heel wat mogelijkheden voorgesteld om je woning te verwarmen. Verbranding van fossiele brandstoffen wordt steeds meer een tweede keuze, niet alleen omdat we gevoeliger worden voor de ecologische gevolgen van verbranding voor ons klimaat, maar ook omdat deze brandstoffen niet tot in het oneindige beschikbaar zullen zijn. Elektrische verwarming is een ingeburgerd alternatief geworden. Maar welk elektrisch verwarmingstoestel kies je best wanneer je naar elektrische verwarming wilt overschakelen ?

Sinds 1993 produceert Aterno elektrische toestellen om te verwarmen. Als Europese producent gevestigd in Frankrijk hebben we een overtuigend product ontwikkeld op basis van een systeem met accumulatiestenen: de elektrische radiator van Aterno heeft een kern van Kalithstenen, een eigen ontwikkeling die aan de grondslag van het succes van onze elektrische verwarmingstoestellen ligt. De Kalith is een accumulatiesteen van keramiek met een zeer hoge densiteit. In tegenstelling tot andere keramische stenen is de Kalith zeer dun (vier centimeter) en bijzonder performant. Ook de behuizing waarin de keramische stenen van het elektrisch verwarmingstoestel zitten, is bijzonder duurzaam en op hoogwaardige prestaties gericht. Aterno geeft een garantie van maar liefst vijfentwintig jaar op haar elektrische verwarmingstoestellen, en op het verwarmingselement krijgt u levenslange garantie. Alleen een toestel van topkwaliteit kan dergelijke garanties verzekeren.

Laat je bij de keuze van een elektrisch verwarmingstoestel adviseren door de experts van Aterno

Om elektrisch te verwarmen, is het belangrijk om voldoende vermogen te voorzien in functie van het volume en de configuratie van je woonruimtes. De juiste elektrische radiator met het juiste vermogen is de sleutel tot aangenaam comfort. Ook het model dat je gaat installeren, bepaalt mee of je jouw elektrisch verwarmingstoestel ten volle laat renderen. De verwarmingstoestellen van Aterno zijn gebaseerd op de unieke combinatie van drie functionaliteiten : accumulatie, convectie en straling. De kernelementen, op basis van de unieke keramische steen Kalith die door Aterno is ontwikkeld, staan in voor een perfecte accumulatie van warmte in de stenen, die elektrisch wordt opgewekt. Een convectiesysteem verdeelt de opgeslagen warmte in de woonruimte op gelijkmatige wijze, om een zacht, omhullend warmtegevoel te creëren en het stralingsvermogen van je elektrisch verwarmingstoestel staat in voor de warmteuitwisseling, verdeeld van de vloer tot het platform, dankzij het performante buitenoppervlak van je radiator. Net als bij alle andere verwarmingen moet het toestel echter voldoende vermogen hebben om de ruimte waar het geïnstralleerd wordt ook doeltreffend op te warmen.

De expert van Aterno is de geknipte persoon om het model van je elektrische verwarmingstoestel te helpen bepalen. De standaardmodellen zijn in principe voor elke doorsnee woonruimte geschikt. Op basis van de afmetingen berekent hij hoeveel vermogen er in die ruimte nodig is. Maar voor sommige kamers moet je wegens hun functie aan andere, specifieke oplossingen denken. Zo is een elektrisch verwarmingstoestel in een badkamer aan bepaalde veiligheidsvereisten onderworpen. De expert van Aterno zal dan het juiste model voor je badkamer voorstellen. Een interessante optie is om in dit geval voor een elektrische handdoekradiator te kiezen.

Deze mogelijkheid combineert het voordeel van veilige elektrische verwarming met een handig handdoekrek om je handdoeken te drogen. Een combinatie van het nuttige en het aangename, zeg maar. Heb je een kamer waar er niet zoveel plaats is om een elektrisch verwarmingstoestel te installeren ? Praat erover met onze installateur. In ons assortiment hebben we immers ook verticale modellen en een horizontaal model in de vorm van een plintradiator, om in dergelijke specifieke gevallen een pasklare oplossing te bieden. Blijven deze opties buiten beschouwing omdat zij praktisch niet te integreren zijn, dan kun je nog altijd voor een mobiele inertieradiator kiezen. Dit elektrisch verwarmingstoestel op wieltjes verplaats je vrij naar een ruimte waar een vaste elektrische radiator ontbreekt. Zo hoef je nergens aan comfort in te boeten.

Bespaar energie met het elektrisch verwarmingstoestel van Aterno

Tijdens de ontwerpfase heeft ons team zich op een ander, belangrijk aspect van elektrische verwarming geconcentreerd : energiezuinig verwarmen. Het resultaat van deze studies is een elektrisch verwarmingstoestel dat bijzonder zuinig en milieubewust met energie omgaat. Ons toestel heeft geïntegreerde technologie van de nieuwste generatie om het verbruik van elektriciteit zo rationeel mogelijk en zo functioneel mogelijk te houden. Zo zal de externe thermostaat de verwarming uitzetten wanneer de sensor detecteert dat de richttemperatuur is bereikt. De verwarmde ruimte blijft op die manier op een aangename temperatuur, zonder elektriciteit te verspillen. Om die reden zijn onze toestellen trouwens als eerste in België uitgerust met een thermostaat met AA-energielabel. Om nog rationeler met je verwarming om te gaan, stelt Aterno aanvullende detectoren voor die je met je elektrisch verwarmingstoestel combineert.

De Opti-Veille en Opti-Présence zijn opties om de verwarming in functie van waarnemingen via de detectoren bij te sturen. Staat het raam open om even te verluchten ? De verwarming wordt uitgezet. Is er in de kamer geen beweging ? De verwarming gaat enkele graden lager.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.