Elektrische Paneelradiator garantie 25 yaar

4.2 sterren van 331 reviews

Onze klanten praten over ons! Bekijk de beoordelingen over de kwaliteit van onze zuinige elektrische verwarming en onze installateursdiensten op Google.


Het principe van een elektrische paneelradiator herwerkt door Aterno in een nieuw toestel : de inertieradiator

De elektrische radiator heeft een hele weg afgelegd om bij het grote publiek de erkenning te vinden die deze verwarmingsoplossing verdient. Van een plomp, zwaar toestel dat heel wat energie opslokte, is het elektrische verwarmingstoestel geëvolueerd naar een elegant, licht apparaat dat zuinig met energie omgaat om maximaal rendement te verzekeren. Ontdek hoe Aterno op basis van het werkingsprincipe van een elektrische paneelradiator  een geavanceerde inertieradiator op punt heeft gesteld om een aangename warmte in iedere woning mogelijk te maken.

Een elektrische paneelradiator met integratie van andere, aanvullende principes

Het werkingsprincipe van onze inertieradiator berust op de convergentie van drie basisfuncties : convectie, accumulatie en straling. Het comfort dat onze elektrische radiator biedt, is het resultaat van deze functies die elkaar op unieke wijze aanvullen in één enkel verwarmingstoestel, dat qua functionaliteit veel verder gaat dan de klassieke elektrische paneelradiator. Het kernelement in onze elektrische radiator is de keramische steen, die voor accumulatie van de warmte instaat.

elektrische paneelradiator

Dit is een belangrijk element dat bij de klassieke elektrische paneelradiator ontbreekt en voor minder efficiënte warmteafgifte verantwoordelijk is. In dit laatste geval staat het paneel van de behuizing voor een groot deel in voor afgifte van warmte via straling. Het grote oppervlak dat met de ruimte in contact staat, garandeert een gelijkmatige verspreiding van de warmte, van de vloer tot het plafond, zonder stof of andere vervuilende deeltjes in omloop te brengen. Maar de inertieradiator van Aterno gaat nog een stapje verder dan de elektrische paneelradiator, omdat die naast convectie ook met een stralingsfunctie is uitgerust, die een zachte, aangename warmte overal in huis verzekert. Zo wordt optimaal comfort en een omhullende warmte verkregen.

De elektrische paneelradiator verrijkt met technologie van Aterno

Om deze drie functies harmonieus op elkaar te laten inspelen, is de inertieradiator van Aterno, in tegenstelling tot de klassieke elektrische paneelradiator, uitgerust met technologiche hoogstandjes die zorgen dat de verwarming zo zuinig mogelijk werkt. Zo zal de externe thermostaat ervoor zorgen dat de verwarming wordt uitgeschakeld wanneer de gevraagde temperatuur gedetecteerd wordt. En voor de afgifte van warmte via straling wordt helemaal geen energie verbruikt, dus ook hier is doordacht aan het ontwerp gesleuteld om een zuinig verwarmingstoestel op de markt te brengen. Onze elektrische paneelradiator is als eerste in België uitgerust met een thermostaat met een AA-energielabel : een officiële erkenning en voor jou een neutrale garantie dat dit product aan alle vereisten op gebied van zuinigheid en milieubewust omgaan met energie voldoet.

Het opmaken van een gratis en vrijblijvende gepersonaliseerde offerte

Snelle prijsofferte
 

De inertieradiator van Aterno is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar

Wanneer je beslist om voor je elektrische verwarmingstoestellen als hoofdverwarming of als bijverwarming bij Aterno aan te kloppen, loont het zeker de moeite om de klassieke elektrische paneelradiator, verkrijgbaar bij de concurrenten, af te wegen tegen de optie van een geavanceerde inertieradiator van Aterno, verkrijgbaar in diverse modellen en uitvoeringen. Als fabrikant van elektrische radiatoren hebben we immers een volledig gamma ter beschikking, zodat we voor elke ruimte en voor elke situatie een pasklare oplossing kunnen voorstellen. Het gebeurt immers dat je in een kamer niet echt plaats over hebt om nog een verwarmingstoestel toe te voegen, misschien omdat die kamer iets te klein is, of misschien wel omdat je bang bent dat je nieuwe elektrische radiator wat teveel in het zicht zal hangen. Aterno stelt echter twee varianten voor, die een welkome oplossing voor dergelijke situaties kunnen bieden en veel efficiënter verwarmen dan een gewone elektrische paneelradiator. Vooreerst kunnen wij een verticaal model voorstellen, ideaal om bijvoorbeeld in een hoek of naast een deur te installeren. Dit model biedt een praktische oplossing voor een praktisch probleem, zonder dat je aan warmtevermogen moet inboeten, want de prestaties van dit model hoeven in niets onder te doen voor het standaardmodel. De elegante, neutrale behuizing is verfijnd afgewerkt en past naadloos in elk interieur.

Een ander model is onze plintradiator : een horizontale elektrische radiator die veel minder hoog is dan het standaardmodel, en ter compensatie hiervan meer horizontaal is ontwikkeld. Een dergelijk model is ideaal als integratie in een kamer met plaatsgebrek, omdat dit toestel probleemloos onder een vensterbank gemonteerd kan worden. Bovendien komt dit model ruimschoots tegemoet aan je wens om een zo discreet mogelijke verwarmingsoplossing in je interieur te integreren. De plintradiator is een krachtig verwarmingstoestel dat gegarandeerd voldoening zal schenken. Uiteraard is elk model van onze elektrische inertieradiator in verschillende afmetingen verkrijgbaar, naargelang het vermogen dat vereist is in de kamer die verwarmd moet worden. Omdat dit eerder technische aspect als leek in het vak moeilijk in te schatten valt, kun je altijd bij onze installateur om raad vragen en een berekening laten uitvoeren volgens de specifieke situatie bij jou thuis. Op basis van zijn aanbevelingen kies je dan het model en het formaat dat het meest bij jouw behoeften aansluit.

elektrische paneelradiator

Zuiniger verwarmen met een elektrische inertieradiator van Aterno

In vergelijking met een gewone elektrische paneelradiator is de inertieradiator van Aterno als verwarming in huis een milieubewuste keuze die resoluut op zuinig omgaan met elektriciteit is gebaseerd. Aterno heeft in haar elektrische verwarmingstoestellen de nieuwste technologieën geïntegreerd, waarmee je als consument met een beperkt verbruik maximaal verwarmingsrendement behaalt. Een slimme thermostaat die de verwarming automatisch uitzet, in combinatie met sensoren die bijvoorbeeld beweging of open ramen detecteren, en met een app die jou ook op afstand controle over je verwarming thuis biedt, vormen handige, gebruiksvriendelijke extraatjes die jou op je energiefactuur laten besparen.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.