De elektrische kachel als volwaardig alternatief voor de klassieke verwarmingsmethoden

De opwarming van ons klimaat is een probleem waar we niet meer naast kunnen kijken en heeft velen aan het denken gezet. Verbranding van fossiele brandstoffen wordt meer en meer met de vinger gewezen als een van de boosdoeners. Het is een onomstootbaar feit dat de verbrandingsproducten mee voor het broeikaseffect verantwoordelijk zijn. De elektrische radiator als alternatief voor verwarming door verbranding lijkt dan ook een voor de hand liggende oplossing om op kleinschalig vlak aan een ommezwaai te beginnen. Sinds 1993 is Aterno als fabrikant van elektrische verwarmingstoestellen met deze problematiek begaan. Onze elektrische kachel prijkt sindsdien in menig huishouden en Aterno blijft verder onderzoek doen om performantere elektrische radiatoren aan onze klanten voor te stellen. Een elektrische kachel is een milieuvriendelijk alternatief dat met de jaren ook een zuinig alternatief is geworden. Dit is het resultaat van jarenlang onderzoek naar nieuwe methoden en technologieën om een volwaardig verwarmingstoestel op de markt te brengen dat zuinig met energie omgaat. Want ook elektriciteit is een kostbaar goed waar we best niet kwistig mee omspringen.

De elektrische kachel van vandaag beschikt over voldoende vermogen om als volwaardige verwarming aangewend te worden. Hiervoor zijn we bij Aterno uiteraard niet over één nacht ijs gegaan. Ons onderzoeksteam heeft heel wat studie verricht en aan bestaande technologieën gesleuteld om onze elektrische kachel beter, krachtiger en performanter te maken, zonder daarvoor per definitie “meer te verbruiken”. Deze aandacht voor zuinig energieverbruik kreeg zijn bekroning via de toekenning van het AA-energielabel aan de thermostaat, een bewijs dat deze decennialange weg tot vruchtbare resultaten heeft geleid.

De elektrische kachel als hoofdverwarming of als bijverwarming bij jou thuis

Wanneer je verbouwingswerken aan je woning plant of met een nieuwbouwproject bezig bent, dan is dit het ideale moment om elektrische verwarming als hoofdverwarming te overwegen. Vroeg of laat zal verbranding van fossiele brandstoffen een te groot probleem vormen, en met een moderne elektrische kachel van Aterno haal je meteen een volwaardige, zuinige verwarming in huis. Nu je toch met investeringen voor je woning bezig bent, is dit misschien het moment om aan je lijstje ook elektrische verwarmingstoestellen toe te voegen. Een elektrische kachel is trouwens esthetisch een waardevolle aanvulling van je interieur waarvoor je weinig of geen “werken” moet voorzien. In vergelijking met de vroegere centrale verwarming, met buizen, kabels en volumineuze radiatoren die je overal moest voorzien, is het installeren van een elektrische kachel gewoon een stuk eenvoudiger. Het enige wat voorhanden moet zijn, is een geschikt stopcontact. Zelfs voor de thermostaat hoef je geen kabels te laten leggen, want de elektrische radiator van Aterno heeft een draadloze externe thermostaat die je vrij op een strategische plaats laat aanbrengen. Wil je toch alle verwarmingstoestellen gecentraliseerd beheren, dan kan dat via de optie Opti-Centrale. Hiermee programmeer je zelf wanneer de verwarming moet opstaan en wanneer niet.

Je elektrische kachel wordt dan volledig automatisch aangestuurd en in huis is het overal altijd perfect warm. Omdat de verwarmingstoestellen van Aterno volledig modulair geïnstalleerd kunnen worden, heb je ook de mogelijkheid om stapsgewijs naar volledige elektrische verwarming over te schakelen, in functie van je beschikbare budget. Je begint bijvoorbeeld met een elektrische kachel in je woonkamer, omdat dit de ruimte is waar je met het hele gezin het meest vertoeft. In een later stadium kun je dan ook in de slaapkamers of de keuken een voor een naar elektrische verwarmingstoestellen overstappen. Niets belet jou natuurlijk om je bestaande verwarming nog even niet aan te raken en met een elektrische kachel van Aterno voor bijverwarming te opteren. Dit is alvast een goed idee wanneer je bestaande verwarmingsinstallatie het nodige rendement niet kan verzekeren en je komaf wilt maken met koude voeten. Op die manier kun je meteen ook even aan den lijve het verschil met elektrische verwarming ondervinden. De elektrische kachel van Aterno zorgt voor een unieke, omhullende warmte in de volledige kamer. Het aangename gevoel van comfortabele warmte zal jou zeker overtuigen dat deze optie een fantastisch alternatief vormt.

Een elektrische kachel op maat

Omdat elke woning anders is en wij als individuen andere verwachtingen en behoeften hebben wat verwarming betreft, kan Aterno jou een specifieke elektrische kachel voorstellen die in alle opzichten volledig op je levensritme is afgestemd. De geschiktheid van onze toestellen voor zo goed als elke situatie realiseren we niet alleen via verschillende modellen van onze elektrische kachel, maar ook aan de hand van opties om de bediening van je verwarmingstoestellen te vereenvoudigen en volgens je persoonlijke behoeften te programmeren.

Een installatie op maat, zeg maar, voor een gepersonaliseerde verwarming die uitblinkt door zuinig energieverbruik. Zo is het redelijk vanzelfsprekend dat je woonkamer tijdens je afwezigheid overdag niet overdreven warm hoeft te zijn, maar is het minder vanzelfsprekend om ervoor te zorgen dat je elektrische kachel op het juiste moment weer warmte afgeeft zodat het in huis lekker warm is als je thuiskomt. Met een elektrische radiator van Aterno is dit echter in een oogwenk geregeld. Onze verwarmingstoestellen aan de hand van gebruiksvriendelijke opties zijn volledig programmeerbaar, zodat je altijd van comfortabele warmte in huis kunt genieten. Bovendien kun je via onze app op je smartphone of tablet zelf kleine aanpassingen doen en de programmering wat bijsturen, bijvoorbeeld als je denkt later of  vroeger dan gewoonlijk thuis te komen. En de automatische bediening van je elektrische kachel gaat bij Aterno ook nog een stapje verder als je voor Opti-Présence of Opti-Veille kiest.

Deze opties zijn speciaal ontwikkeld om nog zuiniger met je energie om te gaan door aan de hand van een detector bepaalde condities te laten detecteren om je verwarming bij te sturen. Een klein voorbeeld : ’s morgens zet je graag de ramen van je slaapkamer open om wat frisse lucht binnen te laten. Je verwarming staat dan misschien wel al enkele graden lager, maar door de plotse opstoot van koude lucht kan je elektrische kachel wel eens nodeloos inschakelen. Jammer, want het raam staat open en alle warmte gaat meteen verloren. De detector zal echter het inschakelen van de verwarming blokkeren tot het raam terug dicht is.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.