Elektrische Radiator Met Warmteopslag garantie 25 yaar

4.2 sterren van 331 reviews

Onze klanten praten over ons! Bekijk de beoordelingen over de kwaliteit van onze zuinige elektrische verwarming en onze installateursdiensten op Google.


Hoe werkt een elektrische radiator met warmteopslag?

Aterno heeft voor haar elektrische radiator een unieke warmteaccumulatiesteen ontworpen : de Kalith. Keramische steen is de cruciale bouwsteen die bij elke andere elektrische radiator met warmteopslag wordt gebruikt. De Kalith van Aterno is echter gemaakt volgens een exclusief procedé. Het idee van warmteopslag is bij Aterno trouwens slechts één van de drie pijlers die samen het unieke inertiesysteem voor verwarming vormen. Maar alles begint dus bij deze dunne elementen, die een warmteopslag garanderen die zijn gelijke op de markt niet kent. De elementen van keramische steen die in onze elektrische inertieradiator geïntegreerd worden, zijn moduleerbaar tijdens de samenstelling van onze diverse toestellen. Zo kunnen wij aan onze klanten verwarmingstoestellen met een specifiek vermogen voorstellen, in functie van de werkelijke behoefte aan verwarming in een bepaalde woonruimte.

Bij een klassieke elektrische radiator met warmteopslag kan deze flexibiliteit niet worden verzekerd. Kenmerkend voor de Kalith is de hoge densiteit van het keramische materiaal, waardoor deze “steen” amper vier centimeter dik is. Deze beperkte dikte was voor Aterno een ideaal extra voordeel om een alternatief voor de klassieke elektrische radiator met warmteopslag op de markt te brengen die weinig ruimte in beslag neemt, maar niets aan opslagvermogen inboet. Dankzij de aangewende spitstechnologie bij het ontwerp en de strenge selectie van het materiaal om de Kalithsteen te produceren, is dit unieke element een hoogwaardig product waarop wij levenslange garantie geven.

elektrische radiator met warmteopslag

Kalith stenen versus de klassieke elektrische radiator met warmteopslag

De verwarmingskern in onze elektrische inertieradiator, bestaande uit een bepaald aantal keramische Kalithstenen in functie van het vereiste vermogen, slaat warmte op, net als bij de gewone elektrische radiator met warmteopslag, die nadien echter op unieke wijze gelijkmatig wordt afgegeven, dus ook wanneer de radiator niet langer elektriciteit verbruikt. Deze bijzonder zuinige manier om met elektriciteit om te gaan, maakt dit type elektrische verwarming, gebaseerd op het inertieprincipe, uniek in zijn soort en de bescheiden investering voor de aanschaf en plaatsing ervan zeker de moeite waard.

Voordelen van de elektrische inertieradiator van Aterno

Een niet onbelangrijk voordeel van een elektrische radiator van Aterno, is de eenvoudige installatie. In feite komt de installatie gewoon neer op de beschikbaarheid van een stopcontact en een plaatsje om het toestel te zetten (als je voor een mobiele elektrische radiator opteert) of te hangen (als je liever een wandradiator laat installeren). Daar waar een andere verwarming grote werken met zich meebrengt, bijvoorbeeld bij een centrale verwarming, spaar je hier dus al flink wat uit omdat jouw huis geen verbouwingswerken hoeft te ondergaan. Dankzij deze eenvoudige installatie blijkt meteen een ander voordeel van de elektrische radiator van Aterno : flexibele en moduleerbare aanvulling van je bestaande verwarming als je niet meteen volledig naar elektrische verwarming wilt omschakelen. In kamers waar je klassieke verwarming te kort schiet, kun je alvast met een mobiele inertieradiator voor ondersteuning zorgen om toch een aangename warmte te verzekeren, die in vele opzichten efficiënter is dan bij een klassieke elektrische radiator met warmteopslag. Onze adviseur-technicus zal je graag een woordje uitleg geven en je wegwijs maken in de verschillende mogelijkheden, in functie van het benodigde vermogen.

Het opmaken van een gratis en vrijblijvende gepersonaliseerde offerte

Snelle prijsofferte
 

Een elektrische radiator met warmteopslag, aangevuld met interessante technologie

En dan komen we natuurlijk bij het echte, grote voordeel van de inertieradiator van Aterno, die het principe van accumulatie, zoals bij een elektrische radiator met warmteopslag, gaat aanvullen met twee andere princpes : straling en convectie. Onze inertieradiator biedt de zekerheid dat je de hele dag lang van een gelijkmatige, comfortabele warmte geniet. Het grote opslagvermogen van onze exclusieve Kalithstenen garanderen dat er voldoende warmte beschikbaar is om die via inertie in de te verwarmen kamer af te geven. Deze warmteafgifte gebeurt geleidelijk en homogeen, waardoor je het overal in de kamer op elk moment comfortabel warm hebt. Last but not least moeten we het ook even over het verbruik van je elektrische radiator hebben. Ook hier blijkt opnieuw in welke mate de inertieradiator voordeliger is in vergelijking met een klassieke elektrische radiator met warmteopslag. Bij een inertieradiator betekent warmteaccumulatie in de praktijk dat jouw elektrische verwarmingstoestel niet voortdurend aan staat (en dus niet voortdurend energie verbruikt). De opgeslagen warmte blijft in de keramische steen opgeslagen en komt pas vrij wanneer warmteafgifte  effectief nodig is. Zodra de keramische Kalithsteen voldoende energie heeft opgeslagen, wordt het verbruik van elektriciteit uitgeschakeld. Op die manier wordt elke vorm van energieverspilling de kop ingedrukt.

elektrische radiator met warmteopslag

De mobiele inertieradiator : een alternatiev van Aterno voor de elektrische radiator met warmteopslag

Er zijn heel wat situaties waarin je vast liever voor een mobiele elektrische radiator opteert. Een tijdelijke bijverwarming in het tussenseizoen kan bijvoorbeeld makkelijk met een elektrische inertieradiator van Aterno worden opgevangen. Zo hoef je niet meteen jouw hoofdverwarming de deur uit te wijzen, en vang je een tijdelijk warmtetekort op dankzij een oplossing die zuiniger met energie omgaat dan een gewone elektrische radiator met warmteopslag. Misschien heb je in huis een ruimte waar je tijdens de koudere perioden van het jaar niet vaak vertoeft, zoals een veranda, of waar slechts af en toe gasten verblijven, zoals een logeerkamer voor vrienden of kleinkinderen. In dergelijke gevallen is een mobiele inertieradiator een geknipte oplossing om als alternatief voor een elektrische radiator met warmteopslag zijn werk te doen. In deze kamers verzeker je een aangename, omhullende warmte zonder aan dure investeringen te moeten doen.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.