De thermodynamische boiler: een zuinige en ecologische oplossing

Terwijl alle soorten energie duurder worden, is de productie van warm water een niet te verwaarlozen uitgavenpost. De firma Aterno streeft naar comfort en een zuinig energieverbruik: ze biedt u een globale oplossing met radiatoren en een innoverend systeem voor de productie van warmwaterproductie voor de badkamer.

Troeven Vivo boiler

Uw systeem voor de productie van warm water – aan de centrale verwarming gekoppeld of zelfstandig – en de gebruikte energie spelen geen rol: met Aterno zult u altijd besparen.

De werking van de thermodynamische boiler

Hij produceert warm water op een zuinige en ecologische manier: hij haalt calorieën uit de lucht (gratis en onuitputtelijk) om het water te verwarmen. In detail:

  • Een ventilator zuigt de lucht aan
  • De calorieën van de lucht verwarmen een koelvloeistof
  • Een compressor verhoogt de druk van de koelvloeistof, die in gas wordt omgezet
  • Het gas staat in de condensor zijn warmte af aan het water in de opslagtank. Het gas koelt af en wordt weer vloeibaar. De cyclus kan opnieuw beginnen

Dit is een ecologisch systeem: het stoot jaarlijks slechts 50 kg CO2 uit, tegenover 70 kg voor een zonneboiler en meer dan 900 voor een stookolieketel. Het is beschikbaar in twee modellen: van 200 en 270 liter, elk met een vereenvoudigd programmeersysteem en een ingebouwde antikalkbehandeling.

  VIVO 200 VIVO 270
Opslagvolume 200 liter 270 liter
COP 3,21 3,08
Vermogen warmtepomp 700 watt De 300 à 700 watt
Geluidskwaliteit 33 dB(A) 33 dB(A)
Koelvloeistof R290 a - 0,14 Kg R290 a - 0,15 Kg
Afmetingen ø 63 cm / H : 144 cm ø 63 cm / H : 175 cm

Installatie thermodynamische boiler

Heel eenvoudig. Vergunningen hebt u niet nodig. Een ruimte van 8 m2 volstaat om de Vivo te installeren. In een garage, een kelder, een wasruimte of een linnenkamer recupereert de boiler de omgevingswarmte en de warmte van de toestellen die in dezelfde ruimte staan (koelkast, diepvriezer, droogkast, wijnkelder, strijkijzer ...) om nog meer te bezuinigen. De installatie is kinderspel en verstoort uw gewoonten niet. De vakmensen van Aterno zorgen voor alles.

Een globale oplossing en een volledige service

Alle toestellen van Aterno zijn buitengewoon efficiënt en betrouwbaar. Het bedrijf levert een volledige service: advies, installatie en klantendienst. Experts begeleiden u en installeren al het materiaal voor uw comfort. Wie voor Aterno kiest, kiest voor een unieke professionele service. Neem nu contact op met Aterno om er meer over te weten!

Vraag uw documentatie over de VIVO boiler aan

 

Simpele installatie

Geen interventie op het dak of aanvraag tot bouwvergunning.

Een zuinige oplossing

Maakt gebruik van de omringende calorieën in de lucht voor het verwarmen van uw water.

Ecologische oplossing voor het verwarmen van uw water

Een ecologische technologie met slechts 50 kg CO2/jaar.

Vraag uw documentatie over de VIVO boiler aan!