Vind de ideale keramische verwarming in het gamma van Aterno

Op gebied van keramische verwarming is het gamma van Aterno een interessante aanzet om je bestaande verwarming aan een doortastende vernieuwing te onderwerpen. Met keramische verwarming bedoelt men bij Aterno immers een totaal ander aspect dan wat gewoonlijk hieronder wordt verstaan : een eenvoudige accumalatieradiator die niet altijd in de volledige warmtebehoeften kan voldoen. Dankzij jarenlange ervaring op gebied van elektrische verwarmingsapparatuur heeft Aterno een specifieke knowhow ontwikkeld die de euvels van klassieke accumulatieradiatoren resoluut van de baan schuift.

Ons gamma keramische verwarming is dan ook gestoeld op een unieke combinatie van drie principes, convectie, straling en accumulatie, die op gebied van prestaties en rendement een winnende keuze bleek.

De keramische verwarming in het gamma van Aterno bewijst zijn degelijkheid wanneer we de prestaties met die van andere elektrische verwarmingstoestellen vergelijken. Om te beginnen maakt Aterno gebruik van keramische stenen van eigen makelij als bouwsteen voor de kern van elk elektrisch verwarmingstoestel. De Kalith is een accumulatiesteen gemaakt op basis van hoogwaardige materialen die een zeer groot warmteopslagvermogen verzekert. Het unieke ontwerp in de vorm van een plat accumulatie-element laat ons toe om smalle radiatoren op de markt te brengen die in niets voor hun lompere broertjes moeten onderdoen. Verder onderscheidt ons gamma keramische verwarming zich door de combinatie van accumulatievermogen met straling en convectie, die de prestaties van onze radiatoren onvergelijkbaar maken. Dit unieke concept zorgt ervoor dat keramische verwarming zoals in het gamma van Aterno aangeboden wordt, tot nooit eerder gezien rendement leidt en van elektrische verwarming een hoogst interessant alternatief maakt voor klassieke verwarming op basis van brandstoffen.

De keramische verwarming van het gamma van Aterno bestaat uit elektrische verwarmingstoestellen die de hele ruimte verwarmen waar het toestel geïnstalleerd is, en niet het plafond, zoals bij de meeste andere radiatoren vaak wel het geval is. Stralingswarmte is een totaal andere warmte, die zich gelijkmatig verspreidt en de hele kamer in warmte hult. Wie van comfort en gezelligheid houdt, vindt dan ook in het gamma keramische verwarming van Aterno een geknipt aanbod om er een ideale radiator uit te kiezen die perfect bij je persoonlijke behoeften aansluit.

Het ruime gamma keramische verwarming van Aterno : een overzicht

De keramische verwarming van het gamma van Aterno beslaat een ruime waaier toestellen die voor verschillende toepassingen aangewezen zijn. Zo vind je er een grote keuze aan elektrische wandradiatoren, de standaardmodellen van het gamma keramische verwarming bij uitstek. Deze standaardmodellen zijn ideaal voor woonkamers, keukens, slaapkamers, zolderkamers of voor in een gang. Ze zijn eenvoudig te installeren en verkrijgbaar in verschillende afmetingen en met verschillende vermogens, in functie van de ruimte die verwarmd moet worden.

Een ander luik keramische verwarming van ons gamma komt voor rekening van de elektrische handdoekradiatoren, die een geknipte oplossing voor de badkamer zijn. In een badkamer gelden specifieke regels die worden opgelegd met het oog op de veiligheid. Onze badkamermodellen in een uitvoering als handdoekradiator vormen een perfect antwoord op deze eisen en bieden meteen een ander mooi voordeel: ze zijn plaatsbesparend en bijzonder praktisch wegens hun dubbele functie als handdoekrek. Een handdoekradiator zorgt ervoor dat het vocht in de badkamer snel verdwijnt, het warmt de ruimte in een oogwenk op en heeft als leuk extraatje dat je handdoeken altijd warm en droog beschikbaar zijn. De mobiele inertieradiator is een andere, interessante variant van onze keramische verwarming : ons gamma houdt immers ook rekening met de behoefte aan elektrische radiatoren als bijverwarming en aan verwarmingstoestellen voor kamers of ruimten die minder intensief worden gebruikt. Onze mobiele inertieradiator is voor deze gevallen een ideale keuze. Je rolt het toestel even in de kamer wanneer je bijvoorbeeld in het tussenseizoen beslist om je hoofdverwarming uit te zetten, maar het toch wat frisjes is om helemaal zonder verwarming de avond door te brengen.

En heb je gasten op bezoek, dan is de mobiele inertieradiator uit ons gamma keramische verwarming het perfecte antwoord om je gasten niet in een kille slaapkamer te laten logeren. Verder omvat het gamma keramische verwarming ook twee modellen die bijzonder aangewezen zijn voor kamers en ruimten waar een klassieke elektrische radiator om praktische redenen geen optie is. Zo is de verticale elektrische radiator een handig alternatief voor bijvoorbeeld een traphal, waar een groot, verticaal volume verwarmd moet worden. Maar ook voor woonkamers met bijvoorbeeld grote glaspartijen of waar veel meubilair staat, kan een verticale elektrische radiator uitkomst bieden. Tot slot heeft Aterno ook een keramische verwarming in het gamma dat als plintradiator gedefinieerd kan worden. Deze oplossing is de horizontale tegenhanger van de verticale elektrische radiator, en kan bijvoorbeeld onder een vensterbank geïnstalleerd worden wanneer plaatsgebrek de installatie van een standaard keramische radiator onmogelijk maakt. Dankzij deze praktische alternatieven heb je met het gamma keramische verwarming van Aterno altijd een model dat aan jouw behoeften voldoet.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.