Keramisch Verwarmingstoestel garantie 25 yaar

4.2 sterren van 331 reviews

Onze klanten praten over ons! Bekijk de beoordelingen over de kwaliteit van onze zuinige elektrische verwarming en onze installateursdiensten op Google.


De geschiedenis van het keramisch verwarmingstoestel

Om je woning te verwarmen, heb je tegenwoordig tal van mogelijkheden. Sinds mensenheugnis is verbranding van hout en fossiele grondstoffen een ideale manier gebleken om te verwarmen. Maar milieuproblemen, stijgende brandstofprijzen wegens schaarste en dreigende uitputting van grondstoffen nopen tot nadenken over deze gewoonte. We worden er ons steeds meer van bewust dat alternatieve verwarming een dringende noodzaak wordt. De voorbije decennia deed keramische verwarming zijn intrede.

Als verwarmingsmethode kende dit principe in de beginjaren wel wat tegenkanting, grotendeels te wijten aan de gebreken ervan tijdens de eerste stappen in deze nieuw ingeslagen weg. In tegenstelling tot een modern keramisch verwarmingstoestel, was een klassieke accumulatieradiator vaak een lomp ding dat veel plaats innam, niet erg esthetisch was en niet altijd voldoende warmte kon afgeven. Het energieverbruik, dat bedoeld was om goedkoper nachttarief te benutten om enkel ’s nachts de keramische steen op te laden, bleek niet altijd efficiënt omdat de radiator door ongecontroleerde afgifte soms te snel alle warmte ‘ kwijt ’ was. Maar de technologie heeft zich in deze problematiek verdiept en wanneer we de vergelijking maken, laat het keramisch verwarmingstoestel van vandaag zijn broertje uit lang vervlogen tijden in het niets wegzinken.

keramisch verwarmingstoestel keuken

De moderne elektrische inertieradiator is een performant toestel dat bijzonder zuinig met energie omgaat, en in staat is om overdag de opgeslagen warmte op rationele wijze af te geven. Elektrische verwarming staat tegenwoordig synoniem voor aangename, gezellige warmte, overal in huis. Aterno is een bedrijf dat zich in deze technieken heeft toegespitst en het keramisch verwarmingstoestel in een eigen, geperfectioneerde versie op de markt voorstelt. Dankzij jarenlange ervaring en voortdurend onderzoek, hebben wij een variant ontwikkeld waarbij de klassieke accumulatie van warmte in keramische stenen gecombineerd wordt met de voordelen van convectie en straling. Het resultaat : een uniek, performant en enrgiezuinig keramisch verwarmingstoestel dat door onze klanten bijzonder gewaardeerd wordt.

Een keramisch verwarmingstoestel als hoofd- of bijverwarming

Om je woning te verwarmen, kan een installatie met inertieradiatoren op basis van de technologie van Aterno een ideale oplossing bieden. Een dergelijke installatie is natuurlijk geknipt als hoofdverwarming, maar misschien heb je al een bestaande hoofdverwarming en wens je niet meteen volledig naar elektrisch verwarmen over te stappen. In dat geval kun je ook opteren om eerst met een keramisch verwarmingstoestel als bijverwarming te starten. De deskundigen van Aterno zullen jou graag advies geven als je overweegt om een keramisch verwarmingstoestel aan te schaffen, al dan niet in hoofdverwarming. Om ten volle van alle voordelen van je keramisch verwarmingstoestel te genieten, is het immers belangrijk dat je een toestel kiest met voldoende vermogen om aan je warmtebehoeften te kunnen voldoen. Het volume van de kamer, de aanwezige isolatiematerialen, raam- en deuroppervlakken, de ligging van de kamer en tal van andere factoren spelen een rol om het nodige vermogen te bepalen.

Het opmaken van een gratis en vrijblijvende gepersonaliseerde offerte

Snelle prijsofferte
 

Dit laat je best aan een expert van Aterno over. Op basis van zijn advies kun je dan de voorgestelde opties afwegen en een keuze maken. Wanneer je beslist om elektrische verwarming als hoofdverwarming te laten installeren, hoef je met de toestellen van Aterno in ieder geval niet ongerust te zijn over ingrijpende verbouwingswerken in huis. Het keramisch verwarmingstoestel dat wij in ons gamma voorstellen, kent een uiterst eenvoudige installatie. Het komt er kortweg op neer om de beste plaats in je kamer te bepalen, bijvoorbeeld naast de deur of onder een vensterbank, in de buurt van een stopcontact. De montage zelf omvat enkel een minimum aan bevestigingen. En je keramisch verwarmingstoestel wordt per kamer via een draadloze thermostaat aangestuurd, waardoor je geen ontsierende kabels op de muren zult zien. Alles wordt door onze technicus netjes en volgens de regels van de kunst geïnstalleerd. Als je een keramisch verwarmingstoestel als bijverwarming wenst, dan vind je bij Aterno ook een mobiele inertieradiator als mogelijke optie. Een verplaatsbaar model, dat je in functie van je behoeften als ondersteuning van je bestaande verwarming kunt inschakelen om in piekmomenten toch voldoende verwarming in huis te hebben.

Energiezuinig verwarmen met een keramisch verwarmingtoestel van Aterno

Elektrisch verwarmen is niet langer die energieslokker van weleer. Dankzij de technologische evolutie is een keramisch verwarmingstoestel een bijzonder zuinig toestel geworden, dat energie op efficiënte wijze aanwendt om warmte op te wekken en die in keramische stenen opslaat. Aan de hand van een slimme thermostaat wordt de afgifte van deze warmteaccumulatie aangestuurd. Aterno heeft dit principe verder geperfectioneerd door accumulatie met convectie en straling te combineren. Dit resulteert in een gelijkmatige warmte die over de kamer wordt verdeeld. De thermostaat die Aterno met haar keramisch verwarmingstoestel combineert, draagt het AA-energielabel, een unicum in zijn soort. Deze erkenning bevestigt het energiezuinige principe van onze elektrische verwarming. Met een keramisch verwarmingstoestel van Aterno heb je een verwarmingstoestel dat de nieuwste technologieën integreert om elektrische energie doeltreffend aan te wenden en in huis een energiezuinige verwarming te verzekeren, waarbij comfort en performantie primair blijven.

keramisch verwarmingstoestel woonkamer

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.