Keramische Verwarming Energiezuinig garantie 25 yaar

4.2 sterren van 331 reviews

Onze klanten praten over ons! Bekijk de beoordelingen over de kwaliteit van onze zuinige elektrische verwarming en onze installateursdiensten op Google.


Keramische verwarming : energiezuinig verwarmen

Tegenwoordig is keramische verwarming niet meer uit onze woningen weg te denken. Heel wat factoren hebben onze overstap van verbranding van fossiele brandstoffen naar elektrische verwarming in een stroomversnelling gebracht. Hout en fossiele brandstoffen aankopen in het algemeen is een dure aangelegenheid geworden, en steeds meer gezinnen hebben het moeilijk om aan het einde van de zomer voldoende budget vrij te hebben om een wintervoorraad brandstof in te slaan. Wanneer je jouw woning elektrisch verwarmt, is die kostprijs meer gespreid in maandelijkse facturen. En omdat keramische verwarming energiezuinig is geworden, is de keuze dan ook snel gemaakt. In de beginjaren van elektrische verwarming was een elektrische radiator meestal een eenvoudig accumulatiesysteem dat niet altijd even efficiënt bleek. Als concept werd het vooral populair omdat men hoopte van het goedkope nachttarief te profiteren om energie in de vorm van warmte “ op te laden ”, zodat het verwarmingstoestel dan overdag zijn warmte kon afgeven zonder elektrische stroom van het net af te tappen.

keramische verwarming energiezuinig veranda

Dit stroeve principe bleek zo zijn nadelen te hebben. Het stroomverbruik was aanzienlijk, ondanks het goedkope tarief. Bovendien bleek de radiator vaak al “ leeg ” voordat de dag om was, en was er van verwarming niet veel sprake. Gelukkig is keramische verwarming energiezuinig en efficiënter geworden, omdat de technologie lessen heeft getrokken uit deze gebreken en de onderzoekers naar verbeteringen hebben gezocht. Tegenwoordig stelt Aterno op de markt keramische verwarming voor die energiezuinig en zeer performant zijn sporen verdient. Als specialist in elektrische verwarming heeft Aterno een spitstechnologie op punt gesteld die op drie basisprincipes rust : accumalatie, in combinatie met straling en convectie. Op die manier worden de euvels uit de beginjaren volledig weggewerkt en valt de inertieradiator steeds meer in de smaak bij het grote publiek. Onze unieke knowhow ligt aan de grondslag van dit succes : als vooraanstaande leider op de verwarmingsmarkt is ons product als eerste in België onderscheiden met het AA-energielabel voor de slimme thermostaat van onze elektrische radiator.

Keramische verwarming : energiezuinig, milieuvriendelijk en budgetbewust

De bescherming van onze planeet is een thema dat steeds meer mensen nauw aan het hart ligt. Als fabrikant van elektrische verwarmingstoestellen zit Aterno in deze milieubewuste visie geworteld en stellen we deze zorg voor ons milieu centraal in onze bedrijfsactiviteiten. Het resultaat van onze jarenlange ervaring en voortdurend onderzoek naar innovatieve verbeteringen mag er dan ook wezen : een keramische verwarming die ronduit energiezuinig mag worden genoemd. Door spaarzaam met energie om te gaan, zorgen onze toestellen niet alleen dat jouw energiefacturen betaalbaar blijven, maar ook dat er minder grondstoffen worden opgebruikt om voor verwarming te zorgen. Zelf kun je deze keuze nog verder doordrijven door bijvoorbeeld bij jouw elektriciteitsmaatschappij om groene energie te vragen, of door je verwarmingsinstallatie op de energie opgewekt door je zonnepanelen te laten werken. Er zijn heel wat mogelijkheden om milieuvriendelijk en budgetbewust je woning te verwarmen. Met een elektrische radiator van Aterno zit je alvast op het goede spoor : wij verzekeren een keramische verwarming die energiezuinig, milieuvriendelijk en budgetbewust is.

Het opmaken van een gratis en vrijblijvende gepersonaliseerde offerte

Snelle prijsofferte
 

Interessante opties om je keramische verwarming nog meer energiezuinig te maken

Met een inertieradiator van Aterno heb je alvast een goede zet gedaan in de richting van energie besparen, maar in ons gamma vind je ook tal van opties om nog meer te bezuinigen. Een handige tool om je keramische verwarming energiezuinig te laten werken, is bijvoorbeeld onze mobiele app. Iets later dan gewoonlijk thuiskomen kun je dan van op afstand vertalen naar de verwarming nog wat langer uit laten staan en pas laten inschakelen net voordat je aankomt. Zo vermijd je dat je nodeloos energie verspilt. Via je tablet of smartphone pas je de instellingen eenvoudig even aan. Andere snufjes die Aterno voorstelt, zijn diverse sensoren die op basis van hun waarnemingen de werking van je keramische verwarming energiezuinig bijsturen.

Onze Opti-Présence is een bewegingsdetector die op intelligente wijze afwezigheid van beweging in een kamer interpreteert als een afwezigheid van mensen die warmte behoeven. De verwarming wordt automatisch enkele graden lager gezet zolang er in de kamer geen beweging wordt waargenomen. Handig wanneer je soms vergeet de verwarming uit te zetten wanneer je even boodschappen gaat doen. Een andere optie die je keramische verwarming energiezuinig laat reageren, is onze Opti-Veille. Deze sensor detecteert of een raam wordt open gezet, bijvoorbeeld om je slaapkamer ’s morgens te verluchten. Dankzij deze detectie wordt de verwarming automatisch uitgeschakeld totdat iemand het raam weer dicht doet. Concreet betekent dit dat er geen warmte wordt verspild zolang het raam open blijft. En heb je graag alle touwtjes in handen, dan is de Opti-Centrale jouw ding. Dit gecentraliseerde beheer laat jou toe om de verwarming in huis heel persoonlijk op je dagritme af te stemmen. Zo zorg je ervoor dat elektrische verwarming in elke kamer afzonderlijk wordt aangestuurd, naargelang je er al dan niet op een gegeven moment vertoeft.

keramische verwarming energiezuinig keuken

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.