Kwaliteitsvolle verwarming dankzij een traagheids radiator van Aterno

De traagheids radiator van Aterno is in alle opzichten een uitstekende keuze om in je woning een degelijke verwarming te voorzien. In tegenstelling tot de oude toestellen van weleer, die als grootste euvel hun beperkte capaciteit en lomp voorkomen hadden, is de traagheids radiator van Aterno een performant toestel met een elegante verschijning. Onze toestellen nemen weinig ruimte in beslag en kunnen op elk moment van de dag warmte afgeven, ook wanneer de thermometer buiten een fikse duik maakt en de weersomstandigheden allesbehalve gunstig zijn om binnen snel te kunnen verwarmen. Het geheim van onze traagheidsradiator zit in het feit dat dit toestel een combinatie van drie principes is die perfect op elkaar inspelen om de negatieve punten uit de prille beginjaren volledig weg te werken. De warmte wordt opgeslagen in keramische stenen die in het verwarmingselement zitten, en vervolgens aan de ruimte afgegeven via straling en convectie. Deze drievoudige combinatie, gebaseerd op keramische verwarming resulteert in een bijzonder efficiënt werkingsprincipe dat aan de grondslag ligt van het succes van deze hoogtechnologische traagheids radiator. In je woning is het altijd behaaglijk warm omdat de warmte die in de keramische stenen wordt opgeslagen op homogene wijze aan de omgeving wordt afgegeven. Deze gelijkmatige warmte in elk hoekje van je kamer is gewoon een droom wanneer het buiten miezerig en koud is. Kwaliteitsvolle verwarming haal je met een traagheidsradiator van Aterno zo in huis.

Een traagheids radiator voor elke ruimte in huis

Dankzij onze decennialange ervaring zijn wij in staat om jou voor elke ruimte in huis een geschikt verwarmingstoestel voor te stellen. Aarzel je even omdat je bang bent voor rommel in huis wanneer je een bestaande radiator door een traagheidsradiator van Aterno zou vervangen ? Geen nood : onze technici zijn bijzonder goed onderlegd en komen je toestel in een handomdraai vervangen, zonder dat er grote werken nodig zijn. Onze traagheids radiator komt in de plaats van je vroegere radiator, en naast een paar kleine aanpassingen wat de bevestiging of de plaatsing betreft, is een gewoon stopcontact het enige wat voor de aansluiting nodig is. Eenvoudig, netjes en snel ! Uiteraard zijn er verschillende modellen, die in functie van de ruimte in je huis meer of minder geschikt zijn.

Onze verkopers zullen je met raad en daad bijstaan om de juiste keuze te maken. Zo gelden er voor badkamers bepaalde regels die een specifiek apparaat noodzaken. Bij Aterno vind je dan ook ideale oplossingen zoals een handdoekradiator, die niet alleen aan deze specifieke vereisten voldoet, maar ook een handige en plaatsbesparende oplossing vormt. In kamers met weinig plaats in het algemeen kun je trouwens altijd voor een van onze alternatieve modellen van de traagheidsradiator opteren om ruimtelijke beperkingen te omzeilen. Een plintradiator kun je onder een vensterbank laten installeren, maar we hebben ook verticale wandmodellen als oplossing. Door het polyvalente aanbod en de aangewende spitstechnologie is een traagheidsradiator uit ons gamma voor elke ruimte in je woning een optie die meer dan het overwegen waard is. Qua vormgeving is Aterno een topper op gebied van design : modern, functioneel en plaatsbesparend.

De keramische stenen in onze traagheidsradiator zijn het product van een eigen ontwikkeling, de Kalith-stenen, die veel dunner zijn dan de klassieke accumulatiestenen. Hierdoor zijn al onze toestellen zeer smal, zonder aan prestaties in te boeten. En qua prestatievermogen zit je met de traagheidsradiator van Aterno zeker goed : ons toestel is een krachtig element dat de hele dag lang voor de juiste temperatuur in huis zorgt.

Energie besparen met de traagheids radiator van Aterno

Wanneer je in het tussenseizoen een bijverwarming naast je bestaande verwarming overweegt om wat op je energieverbruik te besparen, dan is een traagheidsradiator een goed idee. Onze radiator werkt op basis van een thermostaat, die als eerste het AA-energielabel kreeg omdat het de verwarming bijzonder zuinig met elektriciteit laat omgaan.

De comfortabele, zachte warmte die dit toestel verspreidt, wordt elektrisch opgewekt en blijft in de keramische stenen in het toestel opgeslagen totdat warmteafgifte wordt gevraagd. Door de ingenieuze combinatie van accumulatie met convectie en straling, heeft Aterno een energie-efficiënte oplossing die toelaat om heel wat op je energiefactuur te besparen. In het gamma van Aterno vind je een mobiele inertieradiator die voor tijdelijke aanvulling van verwarmingsbehoeften de ideale oplossing is. Deze traagheidsradiator is net als de andere verwarmingstoestellen van Aterno een energiezuinige oplossing die via een thermostaat wordt aangestuurd, en die in een handomdraai in bijvoorbeeld een studentenkamer kan worden gezet (je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te steken, bij wijze van spreken). Dit is een bijzonder zuinig alternatief voor permanente verwarming van een kamer die meestal toch niet verwarmd moet zijn. Door een traagheids radiator in mobiele versie in een dergelijke kamer te voorzien, kun je garanderen dat het er toch aangenaam warm zal zijn wanneer dit nodig is, zonder dat je energiefactuur de pan uit swingt.

Zie ook onze andere artikelen:

Een uniek systeem
Een uniek systeem

Ontdek een uitgebreid gamma aan radiatoren: verticaal, horizontaal of mobiel. Telkens met hun unieke innovatieve technologie.

Levenslange garantie
Levenslange garantie

Het geven van levenslange garantie is een extra bewijs van de kwaliteit van de radiatoren.

Een energiezuinig systeem
Een energiezuinig systeem

Convectie, accumulatie en straling: de radiator maakt van deze 3 technieken gebruik om nog zuiniger te verwarmen.