Welke elektrische radiator in welke ruimte?

Uw comfort is afhankelijk van het gekozen verwarmingstoestel en in welke mate het zich perfect aan uw verwachtingen kan aanpassen. Het is van cruciaal belang dat niet alleen het vermogen van uw elektrische radiator, maar ook de vorm, afmetingen en functies perfect afgestemd zijn op de te verwarmen ruimte. Innovatieve merken bieden voor elke ruimte een specifiek model aan.

Beste type verwarming per kamer

Badkamerverwarming

Wilt u een optimaal comfort en een heerlijk warme handdoek wanneer u uit de douche stapt? Kies dan voor een handdoekradiator. Dit toestel werd speciaal voor de badkamer ontworpen en presteert even sterk als andere gloednieuwe modellen. Zijn verwarmingskern uit vuurvaste steen, zijn ultraresistente stalen mantel en zijn opening aan de voorzijde zorgen voor een grotere accumulatie van de warmte en een optimale verspreiding in de ruimte.

Bepaalde modellen beschikken over een Eco-Boost-functie, waarmee u de temperatuur meteen 5 °C kunt verhogen. Deze functie werkt via de thermostaat en duurt 30 minuten. Zo kunt u genieten van extra warmte wanneer u de badkamer gebruikt. U hoeft de temperatuur voor of na een douche dus niet langer te verhogen om optimaal van uw badkamer te kunnen genieten.

Voor extra veiligheid is de badkamerradiator dubbel geïsoleerd en dus beschermd tegen spatwater vanuit eender welke richting. Dit gebruiksvriendelijke en erg praktische toestel is dé troef voor een comfortabele badkamer.

Elektrische verwarming slaapkamer

De kwaliteit van uw slaap hangt in hoge mate af van de efficiëntie van uw verwarming. De elektrische verwarming voor slaapkamers zorgt voor een zachte en constante warmte, wat ideaal is voor een goede nachtrust. De elektrische radiator is perfect aangepast aan slaapkamers, waarvoor specifieke vereisten gelden. Overdag is het niet nodig om te verwarmen, maar tijdens het slapen is het erg belangrijk dat er een optimale temperatuur heerst in de kamer. U kiest de gewenste instellingen en de radiator doet de rest.

Verwarming woonkamer en eetkamer

Een klassieke elektrische radiator is uitstekend voor leefruimtes zoals de woonkamer en eetkamer. Met zijn uitzonderlijke prestaties en regel- en programmatiesysteem kan de radiator de temperatuur aanpassen aan uw tijdsgebruik. U kunt zelf de uren instellen wanneer u een temperatuur van 21 °C wilt (bijvoorbeeld tijdens het eten) of wanneer 17 °C voldoende is omdat er toch niemand thuis is. Met hun klassieke, elegante design, diepte van amper 11 cm en strakke afwerking passen deze elektrische radiatoren naadloos in elk interieur.

Verwarming keuken

Soms kiezen mensen ervoor om geen verwarming in de keuzen te plaatsen omdat er onvoldoende ruimte is of omdat het koken zelf al warmte oplevert. De vochtigheidsgraad in de keuken is echter vaak hoog, en als u er veel tijd doorbrengt, investeert u beter in een aangepaste radiator. Een verticale elektrische radiator kwijt zich uitstekend van die taak. Met zijn specifieke vorm past hij moeiteloos in elke keukenruimte, ongeacht de indeling. En dankzij de slimme en uiterst nauwkeurige thermostaat kan de radiator ermee rekening houden wanneer er op een andere manier warmte wordt gegenereerd. U kunt dus altijd rekenen op een optimaal comfort. 

Verandaverwarming

Als u het hele jaar door wilt kunnen genieten van uw veranda, zult u er in de winter een verwarmingstoestel nodig hebben. Door al het glas koelt de ruimte snel af als de zon niet schijnt. Om van een ideale temperatuur te genieten is het aan te raden te investeren in een mobiele elektrische radiator. Dit toestel vereist geen installatiewerk en zijn vermogen past zich aan de te verwarmen ruimte aan. U kunt deze verandaradiator eenvoudig met één druk op een knop inschakelen, waarna u meteen in de hele ruimte kunt genieten van een zachte, gelijkmatige warmte.

Zolderverwarming

Een zolder heeft vaak een beperkte plafondhoogte. Een plintradiator is dan ook de beste keuze voor deze dakruimtes. Dit toestel kan snel en voor een gunstige prijs geïnstalleerd worden, en vereist geen onderhoud. Dankzij zijn compacte afmetingen past het makkelijk in krappe ruimtes. Deze radiator biedt een optimaal comfort en is erg energiezuinig.

Aterno elektrische radiatoren voor elke ruimte

Vraagt u zich af waar u terechtkunt voor toestellen die perfect beantwoorden aan de behoeften van elke ruimte in uw woning? Aterno biedt een volledig assortiment elektrische radiatoren waarmee u alle kamers in uw woning erg eenvoudig kunt verwarmen. Vraag een gratis gids aan en ontdek de kenmerken van de verschillende modellen.