Elektrische verwarming badkamerElektrische badkamerverwarming voor een optimaal comfort

Elektrische badkamerverwarming voor een optimaal comfort

Bij het zoeken naar een oplossing voor je badkamerverwarming, mag je niet over één nacht ijs gaan. Het gebruiksgemak, de prestaties en de mogelijkheid om de radiator te integreren in de ruimte: allemaal elementen waarmee je rekening moet houden alvorens je een definitieve keuze maakt.

Of je nu op zoek bent naar een hoofd- of bijverwarming voor jouw badkamer, met de elektrische radiatoren van Aterno maak je gegarandeerd de juiste keuze.

Kies voor een handdoekradiator als badkamerverwarming

De badkamerradiatoren van Aterno zijn niet alleen handig en eenvoudig in gebruik, maar ook gemakkelijk te installeren: enkel een stopcontact volstaat. Dit maakt van de Aterno-radiator de ideale elektrische hoofdverwarming voor jouw badkamer. Dankzij de boostfunctie kun je jouw badkamer bovendien snel opwarmen en geniet je van een aangename warmte waarbij jouw handdoeken vliegensvlug drogen!

Kies voor een elektrische bijverwarming als aanvulling op je hoofdverwarming

Om de snelheid waarmee u uw badkamer opwarmt te verhogen, is het aanbevolen om ook een elektrische bijverwarming te gebruiken. De hoofdverwarming zorgt voor de minimumtemperatuur en uw elektrische mobiele radiator verhoogt deze temperatuur bij het douchen of baden.

Kies voor elektrische badkamerverwarming met een slimme thermostaat

Je gebruikt je badkamer dagelijks, maar brengt hier meestal slechts een uur per dag door? Je wil de temperatuur in je badkamer tussen 22 en 24°C en je wil dat de radiator snel opwarmt? De elektrische badkamerverwarming van Aterno heeft hier geen enkel probleem mee!

Je kan de badkamerradiator namelijk eenvoudig programmeren zodat hij extra verwarmt wanneer je in de badkamer bent. De rest van de dag volstaat een matige temperatuur om de vochtigheid te beperken. Op die manier kan je enorm bezuinigen. Bovendien droogt de elektrische badkamerradiator je wasgoed met zijn handdoekstang terwijl hij de kamer verwarmt! Ontdek alles over onze elektrische verwarming met slimme thermostaat en tal van andere domotica-opties zoals de bewegingssensor en de openraamdetectie.

Kies voor een zuinige elektrische badkamerverwarming

De elektrische verwarming voor de badkamer van Aterno is de enige in België met een AA-energielabel. Zo combineert de badkamerradiator alle voordelen van 3 verschillende technologieën: convectieaccumulatie en straling/infrarood. Dankzij de combinatie van deze technolgieën kunnen we spreken van een inertieradiator, een uiterst zuinige elektrische verwarming waarmee comfort en optimale energiebesparing gegarandeerd worden.

Elektrische badkamerverwarming voor elke type ruimte

De elektrische verwarming voor de badkamer van de nieuwste generatie kan in alle vochtige ruimtes worden geïnstalleerd. De badkamerradiator optimaliseert de indeling van de ruimte en zorgt voor een veilige warmtetoevoer. De ruimtebesparende radiatoren, die niet meer dan 11 cm dik zijn, bieden in veel situaties een effectieve oplossing.

Of je nu een XXL badkamer hebt of een aangrenzende doucheruimte van minder dan 5 m2, het vermogen van de badkamerradiator kan worden aangepast aan de beschikbare ruimte. Bij Aterno varieert het vermogen van de radiatoren van 950 tot 1600 watt. Ook in een ruimte met een hellend dak kun je profiteren van de beperkingen die verbonden zijn aan de helling van het dak. Door het bad bijvoorbeeld tegen de muur te plaatsen waar de hoogte beperkt is, kun je een 60 cm hoog handdoekenrek in het verlengde plaatsen. 

Ben je van plan om een extra badkamer in je woning te integreren? Als je je huis verwarmt met een gecentraliseerd systeem, vergt het aanpassen van je installatie enorm veel werk. De keuze voor elektrische badkamerverwarming garandeert je een snelle installatie, zonder grote installatiewerken en een onmiddellijk optimaal gebruik.

Dankzij de opmerkelijke afwerking en het vermogen om zich aan te passen aan de meest complexe configuraties, zijn de badkamerradiatoren, speciaal ontworpen voor vochtige ruimtes, een echt succes. Als je meer informatie wil over hoe ze werken of als je de kenmerken van een bepaald model wil weten, neem dan onmiddellijk contact op met een technicus.

Plaatsing en veiligheid in een vochtige ruimte 

Elektrische badkamerverwarming moet in de eerste plaats veilig zijn. Een aangepast stopcontact voor de radiator, op een minimale afstand van de natte zone, is verplicht. De verwarmingsmodellen van Aterno zijn speciaal ontworpen voor vochtige ruimten. Je zal veel tips vinden om je te begeleiden bij het kiezen van het juiste vermogen voor je handdoekdroger. Je zal het er ongetwijfeld mee eens zijn dat deze tips geen rekening houden met de specifieke kenmerken van de te verwarmen kamer, het aantal bewoners in je huishouden, hun leeftijd, je gewoontes, enz. In geval van vervanging kan de bestaande radiator een aanwijzing geven over het benodigde vermogen: als je het koud had, kies dan voor een krachtiger model; als je het warm had, kies dan voor een kleiner toestel. Dit kan een oplossing zijn, maar het betekent ook dat je het risico neemt om een radiator te installeren die niet is aangepast aan jouw behoeften en die te veel of te weinig zal verwarmen.

Met het oog op een optimale werking biedt het bedrijf een volledige dienstverlening voor een vlekkeloze installatie. De technisch adviseur begeleid je in uw keuze en berekent het vermogen dat nodig is om jouw badkamer te verwarmen. De monteurs zorgen voor een onberispelijke installatie op de ideale plaats. Dit alles zo snel mogelijk en zonder grote werken.

De elektrische badkamerradiator van de laatste generatie is betrouwbaar, performant en energiezuinig. Wacht niet langer, vraag nu hieronder je gratis brochure aan!