De thermodynamische boilerEen zuinige en ecologische oplossing

De troeven van de thermodynamiche boiler Vivo

Terwijl alle soorten energie duurder worden, is de productie van warm water een niet te verwaarlozen uitgavenpost. Aterno streeft naar comfort en een zuinig energieverbruik: ze biedt u een globale oplossing aan met niet alleen elektrische radiatoren in het gamma, maar voorziet u ook van een innoverend systeem voor de productie van warmwaterproductie in de badkamer met de thermodynamische boiler.

Uw systeem voor de productie van warm water – aan de centrale verwarming gekoppeld of zelfstandig – en de gebruikte energie spelen geen rol: met Aterno zal u altijd besparen.

De werking van de thermodynamische boiler

De thermodynamische boiler produceert warm water op een zuinige en ecologische manier: hij haalt calorieën uit de lucht (gratis en onuitputtelijk) om het water te verwarmen. De thermodynamische boiler stoot jaarlijks slechts 50 kg CO2 uit, tegenover 70 kg voor een zonneboiler en meer dan 900 voor een stookolieketel. De thermodynamische boiler is beschikbaar in twee modellen: van 200 en 270 liter, elk met een vereenvoudigd programmeersysteem en een ingebouwde antikalkbehandeling. In detail:

  • Een ventilator zuigt de lucht aan
  • De calorieën van de lucht verwarmen een koelvloeistof
  • Een compressor verhoogt de druk van de koelvloeistof, die in gas wordt omgezet
  • Het gas staat in de condensor zijn warmte af aan het water in de opslagtank. Het gas koelt af en wordt weer vloeibaar. De cyclus kan opnieuw beginnen
  VIVO 200 VIVO 270
Opslagvolume 200 liter 270 liter
COP 3,21 3,08
Vermogen warmtepomp 700 watt De 300 à 700 watt
Geluidskwaliteit 33 dB(A) 33 dB(A)
Koelvloeistof R290 a - 0,14 Kg R290 a - 0,15 Kg
Afmetingen ø 63 cm / H : 147 cm ø 63 cm / H : 175 cm

Installatie van de thermodynamische boiler Vivo

Heel eenvoudig. Vergunningen hebt u niet nodig. Een ruimte van 8 m2 volstaat om de Vivo thermodynamische boiler te installeren. In een garage, een kelder, een wasruimte of een linnenkamer recupereert de boiler de omgevingswarmte en de warmte van de toestellen die in dezelfde ruimte staan (koelkast, diepvriezer, droogkast, wijnkelder, strijkijzer ...) om nog meer te bezuinigen. De installatie is kinderspel en verstoort uw gewoonten niet. De vakmensen van Aterno zorgen voor alles.

Een globale oplossing en een volledige service

Alle toestellen van Aterno zijn buitengewoon efficiënt en betrouwbaar. Het bedrijf levert een volledige service: advies, installatie en klantendienst. Experts begeleiden u en installeren al het materiaal voor uw comfort. Wie voor Aterno kiest, kiest niet alleen voor de beste elektrische verwarming maar ook voor een unieke professionele service. Vraag vandaag nog uw thermodynamische-boiler brochure aan via ons contactformulier.