Zoom op het verbruik van eigen elektriciteit geproduceerd door fotovoltaïsche cellen in België !

Het verbruik van eigen elektriciteit afkomstig van fotovoltaïsche cellen wordt steeds couranter in België. Hoe werkt de eigen productie? En hoe haalt men er het meeste uit?

Wat bedoelt men met het verbruik van eigen elektriciteit geproduceerd door fotovoltaïsche cellen en hoe werkt het systeem ?

Het verbruik van eigen elektriciteit houdt voor de particulier in dat hij rechtstreeks de elektriciteit verbruikt die geproduceerd wordt door de fotovoltaïsche cellen of zonnepanelen waarmee hij zijn woning uitrustte.
Als hij niet al de geproduceerde elektriciteit verbruikt wordt het overschot naar het elektriciteitsnetwerk geleid en terugbetaald aan de aankoopprijs die op dat moment van kracht is. Hierbij wordt het principe toegepast van de meter die terugloopt. Als daarentegen de productie onvoldoende is dan levert het distributienetwerk de nodige elektriciteit.

Hoe kan men het verbruik van de eigen elektriciteit optimaliseren?

Om het gebruik van zelf geproduceerde elektriciteit te optimaliseren dient men systemen te installeren die toelaten elektriciteit te verbruiken op het moment dat deze laatste geproduceerd wordt. Zelfgeproduceerde elektriciteit van fotovoltaïsche oorsprong kan bijvoorbeeld gebruikt worden om het elektrisch verwarmingssysteem van een woning te voeden. De stijgende fossiele brandstofprijzen en hun grote onstabiliteit maken dat veel Belgische gezinnen kiezen voor betrouwbare en zuinige verwarmingssystemen. De elektrische verwarming van Aterno is perfect compatibel met de installatie van fotovoltaïsche zonnepanelen.

fotovoltaïsche zonnepanelen

Fotovoltaïsche zonnepanelen.

Verbruik van eigen elektriciteit en elektrische radiatoren

De heer en mevrouw VAN VEER – DE COSTER wonen in Merchtem en voorzagen het dak van hun huis van zonnepanelen. Deze zorgen ervoor dat hun acht elektrische radiatoren van Aterno rechtstreeks van stroom voorzien worden. Zij produceren zelf de nodige energie om hun woning te verwarmen.
Deze tegelijk betrouwbare en zuinige oplossing laat hen toe met een gerust hart te genieten van een optimaal comfort !

Top

aterno