Welke elektrische toestellen voor welke ruimte?

 

Ons lievelingsgezegde is ‘een plaats voor alles en alles op z’n plaats’. Waarom? Omdat het geldt voor – jawel – alles, dus ook voor elektrische verwarmingen. In een badkamer heb je immers een ander soort elektrische verwarming nodig dan voor een kamer met veel ramen; in een slaapkamer of bureau plaats je een ander verwarmingselement dan in je woonkamer. Dat is logisch, want verschillende ruimtes vragen om verschillende verwarmingsstrategieën.

Om je keuze wat makkelijker te maken, groeperen we onze verwarmingselementen per kamer, met de redenen waarom ze precies daar zo goed passen.

Type Verwarming Locatie
Gewone Aterno-radiator Woonkamer, slaapkamer, bureau, keuken
Handdoekdroger Badkamer
Verticale verwarming Overal waar een radiator in de hoogte beter van pas komt, vooral in de woonkamer of de keuken
Mobiele verwarming Ruimtes waar je snel verwarming nodig hebt en niet vaak komt
Plintverwarming Ruimtes met veel (hoge) ramen waar je vaak bent (bijv. woonkamer, keuken)

Verwarming in de woonkamer

We hadden het elders al over de vele voordelen van elektrisch verwarmen (veilig, stil, groen, mooi te verwerken in je interieur en gebruiksvriendelijk). Stuk voor stuk uitstekende redenen waarom elektrische verwarming de perfecte oplossing is om kamers snel warm te krijgen, wanneer jij dat maar wil.

Voor de ruimte(s) waar je het meeste tijd doorbrengt, hebben we een gamma elektrische inertieradiatoren op maat uitgewerkt. Dat gamma bestaat uit een aantal modellen met een vermogen tussen 800 en 3000 watt, stuk voor stuk elegant vormgegeven, naadloos afgewerkt en met een dikte van amper 11 cm. Zo passen ze perfect in elk interieur!

Wat ze extra interessant maakt? Je kan al deze radiatoren via de losse thermostaat perfect instellen. Jij beslist wanneer ze werken en hoe warm het wordt. Wat meer is, je kan ze zelfs bedienen met je smartphone! Doe daar de extra functies bij, zoals automatische stopzetting van warmteafgifte zodra je een raam openzet, en je weet: dit zit goed!

Verwarming in de slaapkamer

‘s Nachts slaap je het best bij een aangename, zachte temperatuur. Wij hebben het perfecte gamma radiatoren dat ervoor zorgt dat jij slaapt als een roos! Deze elektrische verwarmingselementen passen zich immers aan jouw ritme aan. Dat betekent dat jij bepaalt hoe warm het is als je gaat slapen en wat de temperatuur in je slaapkamer ‘s nachts is.

Om nog meer te besparen zonder dat je comfort eronder lijdt, heeft Aterno een speciale reeks van vier radiatoren voor de slaapkamer ontworpen. Ze spelen perfect in op de specifieke eisen die voor slaapkamers gelden: niet de hele dag door verwarmen, maar ook niet bibberen van de kou wanneer je gaat slapen.

Verwarming in de badkamer

Er zijn goede redenen waarom je in de badkamer met plezier een elektrische verwarming installeert: bijvoorbeeld omdat het praktisch – en heel fijn – is als rek om handdoeken op te drogen. Zeker als je een handdoekradiator plaatst die speciaal ontworpen is voor in de badkamer . Maar ook een bijzetverwarming kan ‘s morgens het verschil maken tussen kribbig en goedgemutst. Iedereen houdt immers van een warme badkamer en een warme handdoek als hij uit de douche stapt. En dat kan, dankzij deze twee mooie, handige oplossingen.

Speciale modellen

Plintverwarming

De vraag naar zogenaamde ‘plintverwarmingen’ stijgt. Daarom hebben we een laag gamma ontworpen dat perfect past onder hoge ramen, bijvoorbeeld. Ideaal voor op een beperkte ruimte. Deze radiatoren verspreiden hun warmte horizontaal, langs de voorkant. Dat betekent dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt, van de vloer tot het plafond. Zo zit je altijd op je gemak!

Hoge verwarmingen

Om de ruimte in je kamer(s) optimaal te benutten en de radiatoren van Aterno zo goed mogelijk in je interieur te integreren, hebben we ook een hoog gamma. Deze hoge radiatoren passen precies op de plaats die je ervoor voorziet.

De voorkantverwarming (een exclusiviteit van Aterno) verspreidt de warmte, net als bij het plintgamma, naar het midden van de kamer. Zo wordt ze ideaal verdeeld, van vloer tot plafond. Een tof extraatje? Je kan op je radiator zelfs een handdoekrek installeren. Dat is praktisch om een keukenhanddoek of iets dergelijks op te hangen, bijvoorbeeld.

Mobiele verwarming

Zo’n mobiele radiator heeft ontzettend beweeglijke wieltjes en is uitstekend geschikt voor kamers die je maar af en toe verwarmt. Heel wat klanten kiezen daarom voor mobiele radiatoren als aanvulling op hun bestaande verwarming (bijvoorbeeld in de badkamer), zeker voor de tussenseizoenen en als bijverwarming.

Maar er zijn nog redenen waarom ze een goede keuze zijn:

  • Ze zijn onberispelijk afgewerkt, schok- en krasbestendig en eenvoudig om te gebruiken.
  • Daarnaast zijn ze ook heel veilig: alle mobiele radiatoren zijn uitgerust met een stroomverbreker die onmiddellijk de stroomtoevoer afsluit als je het apparaat per ongeluk omstoot. Jij en je gezin lopen dus geen enkel risico.

Vraag onze gratis gids aan

Wil je graag meer te weten komen over elektrisch verwarmen en hoe ook jij er je voordeel mee kan doen? Vraag snel de gratis gids aan!

Top

aterno