Wat zijn de voordelen van een stralingsradiator?

Stralingsradiatoren maken deel uit van het omvangrijke assortiment elektrische radiatoren dat momenteel op de markt is. Deze radiatoren hebben niet allemaal dezelfde eigenschappen of prestatievermogens. Wat zijn de eigenschappen van een stralingsradiator?

Wat zijn de eigenschappen van een stralingsradiator?

Wat zijn de eigenschappen van een stralingsradiator?

Stralingsradiator: comfort en eenvoud

Een stralingsradiator met een verwarmingskern van vuurvaste steen verwarmt snel en verspreidt een homogene warmte. De hele kamer wordt uniform verwarmd: u voelt geen temperatuurverschil tussen de ene of de andere kant van de kamer, van vloer tot plafond. Het thermische comfort is optimaal. Bovendien is dit een gezonde manier van verwarmen, omdat er geen stof verplaatst wordt, wat bij een elektrische convector wel het geval is.

Een stralingsradiator is heel eenvoudig te installeren en te gebruiken. Een elektrische contactdoos volstaat (een heel verschil met de zware en dure werken die nodig zijn voor de installatie van centrale verwarming). Hij is ook heel eenvoudig in gebruik. Er is geen onderhoud vereist en u hoeft enkel op een knop te drukken om de radiator in werking te stellen. De radiator is heel gemakkelijk te regelen en beantwoordt aan al uw verwachtingen op het gebied van verwarming.

Elektrische stralingsradiator = verwarmingsbesparing

De inertieradiator maakt energiebesparingen mogelijk, doordat hij warmte opslaat en deze vervolgens traag afgeeft. Het is een betrouwbaar en zeer krachtig instrument. Bepaalde fabrikanten bieden heel interessante garanties (20 jaar garantie op de radiator en levenslange garantie op de verwarmingskern), die de gebruikers beschermen tegen onaangename verrassingen. Wie investeert in een verwarmingssysteem, moet rekening houden met alle kosten die daarmee gepaard gaan. Met een verwarming die geen onderhoud vereist en gedekt wordt door een levenslange garantie, neemt u niet veel risico!

De elektrische stralingsradiator is doorgaans uitgerust met een precies regelsysteem (hoe preciezer de regeling, hoe betrouwbaarder uw verwarmingssysteem is en hoe meer besparingen mogelijk zijn) en een programmeersysteem om het gebruik te optimaliseren. U bespaart door uw verwarmingssysteem te programmeren in functie van uw dagindeling. Waarom zou u immers uw woning verwarmen terwijl er niemand thuis is?

Als u meer informatie wenst over elektrische radiatoren, kunt u onze gratis gids aanvragen.

Top

aterno