Wat is het belang van een bijverwarming?

 

Wordt uw woning verwarmd met een centrale verwarming? Met de prijsstijgingen van fossiele brandstoffen vraagt u zich misschien af of u niet beter zou investeren in een bijverwarming voor de ruimtes waar u het meest tijd doorbrengt? Wat zijn de voordelen van een bijverwarming?

Waarom kiezen voor een bijverwarming?

Het is dikwijls zo dat de bijverwarming niet dezelfde energiebron gebruikt dan de hoofdverwarming. Dit staat u toe om niet volledig afhankelijk te zijn van één soort energiebron en tijdens zeer koude periodes kunt u zo ook genieten van een extra bron van warmte.

Bijverwarming kan bovendien zeer nuttig zijn indien u zich het liefst bevindt in één bepaalde ruimte van uw woning. Er zijn veel Belgen die meer tijd doorbrengen in hun woonkamer, maar toch hun hele woning verwarmen, ook ruimtes waar zij nauwelijks zijn. Bijverwarming laat u toe om van een optimaal thermisch comfort te genieten in de ruimtes waar u het meest tijd doorbrengt.

Welke soort bijverwarming?

Er bestaan verschillende soorten bijverwarming. Sommige fabrikanten van elektrische verwarming bieden mobiele inertiële radiatoren die een zachte warmte verspreiden en comfort en welzijn aan alle gebruikers verzekeren.

U kunt ook kiezen voor een houtkachel. In dit geval wordt de houtkachel meestal in de woonkamer geïnstalleerd zodat de ruimte die het meest gebruikt wordt in prioriteit wordt verwarmd. Met een houtkachel is er “familiale sfeer” verzekerd.

Bijverwarming heeft dus twee grote voordelen: u kunt zo geld besparen en het biedt meer comfort aan in de belangrijkste ruimte van uw woning.

Voor meer inlichtingen: Vraag uw gratis gids aan

Wil je graag meer te weten komen over de voordelen van elektrisch verwarmen en hoe ook jij er je voordeel mee kan doen? Vraag snel de gratis gids aan!

Top

aterno