De nieuwste generatie warmtepompboiler

Velen weten het niet of stellen er zich geen vragen bij, maar door de algemene stijging van de energieprijzen is warmwaterproductie een niet te verwaarlozen kostenpost geworden.

thermodynamische boiler Vivo

Thermodynamische boiler Vivo van Aterno.

Aterno integreerde de nieuwste technologieën in de Vivo. Deze boiler van de laatste generatie werkt op hernieuwbare energie en koppelt prestatievermogen aan milieuvriendelijkheid.

Dankzij deze boiler kunt u nu aanzienlijk besparen, welk type energie u ook gebruikt. Het maakt ook niet uit of uw warmwaterproductie geïntegreerd is in uw verwarmingsinstallatie of autonoom gebeurt.

Het is niet eenvoudig om de werkelijke kostprijs van de warmwaterproductie te berekenen, want u moet rekening houden met de volgende factoren:

  • de te verwarmen hoeveelheid water,
  • het temperatuurverschil tussen het koud water en het warm water,
  • het type energie dat wordt gebruikt om het water te verwarmen,
  • het type apparaat, de ouderdom en het rendement ervan.

Vivo: een eenvoudig te installeren oplossing die geen grote werken vereist

Er moet niet gewerkt worden op uw dak, zoals voor een zonneboiler, en u hebt ook geen vergunning voor de werken nodig. Meer dan 8 m² of 20 m³ vrije ruimte hebt u niet nodig om de Vivo te installeren. In een garage, kelder, wasruimte of linnenkamer zal deze boiler bovendien de omgevingswarmte recupereren, die ook afkomstig kan zijn van andere apparaten in de kamer (koelkast, diepvriezer, droogautomaat, wijnkast, strijkijzer…), om nog meer te besparen. De installatie van de boiler is heel eenvoudig en wordt uitgevoerd door onze eigen installateurs, terwijl uw dagelijks leven gewoon zijn gang kan blijven gaan.

Thermodynamische boiler: de meest milieuvriendelijke oplossing om uw water te verwarmen

bebe avec une serviette sur la tête

De balans van de jaarlijkse CO2-uitstoot toont aan dat de technologie van de thermodynamische boiler Vivo met slechts 50 kg CO2/jaar de meest milieuvriendelijke is.

Een klassieke (thermische) zonneboiler heeft bijvoorbeeld een uitstoot van 70 kg CO2/jaar en een boiler met stookolieketel 960 kg CO2/jaar.

Dat is ongeveer 19 keer meer dan de Vivo!