Hoe de juiste bijverwarming kiezen?

Het belangrijkste voordeel van bijverwarming is haar “zelfstandigheid”: het is volledig onafhankelijk van de hoofdverwarming. Het kan aan- of uitgezet worden naargelang uw behoeftes. Bijverwarming kan dus zeer handig zijn als de temperaturen beginnen te dalen en het nog te vroeg is om de verwarming aan te zetten of het kan ook praktisch zijn in een ruimte die enkel op specifieke momenten wordt gebruikt.

Welke zijn de criteria waarmee men rekening moet houden bij het kiezen van een bijverwarming?

Om de juiste bijverwarming te kiezen, moet men zich goed informeren over alle verschillende modellen alvorens men de meest geschikte vindt. Er bestaan immers verschillende types bijverwarming:

 • Toestellen die werken op petroleum: deze zijn geschikt om een ruimte op een specifiek moment te verwarmen. Het rendement is vrij hoog, maar de autonomie bedraagt enkel 48 uur. Bovendien kan de geur die vrijkomt snel onaangenaam worden. Tot slot moet men met een bijverwarming op petroleum geregeld verluchten om CO-vergifting te voorkomen.
 • Toestellen die werken op gas: deze werken met butaan- of propaangas, hebben een goed rendement, maar hier is het ook het geval dat er een onaangename geur kan ontstaan bij het gebruik ervan. Alle toestellen die op gas werken, vereisen speciale maatregelen om de veiligheid van de gebruikers te verzekeren.
 • Elektrische toestellen: deze zijn de meest eenvoudige oplossing wat betreft het gebruik. Ze kunnen gemakkelijker verplaatst worden aangezien ze minder zwaar zijn dan een bijverwarming op gas of op petroleum. Bovendien zijn deze meestal uitgerust met een nauwkeuriger reguleringsysteem. Echter, niet alle toestellen bieden dezelfde prestatievermogens.

   

  De elektrische bijverwarming van Aterno

  Aterno, een fabrikant van elektrische verwarming uit de Elzas, biedt een breed gamma van radiatoren, en ook een mobiele radiator. Het gaat om een zeer performante bijverwarming die dezelfde garanties biedt als alle andere toestellen van Aterno. Deze inertieradiator die uitgerust is met wieltjes en met een schakelaar staat toe om alle ruimtes van uw woning efficiënt te verwarmen.

  Voor meer inlichtingen over de bijverwarming van Aterno: Lees onze gratis gids

  Wil je graag meer te weten komen over de voordelen van elektrisch verwarmen en hoe ook jij er je voordeel mee kan doen? Vraag snel de gratis gids aan!

Top

aterno