Goedkoopste gas & electriciteitstarieven vanaf 1/1/2014 verplicht

Vanaf de 1ste januari 2014 zullen de energieleveranciers in België verplicht zijn om hun klanten de goedkoopste tarieven voor te stellen in functie van hun verbruik. Dit is wat er bepaald werd in de nieuwe overeenkomst die werd ondertekend door de energieleveranciers. Het heeft als doel de consumenten beter te informeren over de energieprijs en hen tegelijkertijd laten genieten van de goedkoopste prijs. Op deze manier zal elke Belgische consument op zijn jaarlijkse afrekening de melding terugvinden met de interessantste formule voor hem in functie van zijn situatie en behoeftes.

Daarnaast zullen de websites van de verschillende energieleveranciers voortaan verplicht zijn om een tarief simulator voor te stellen die door het CREG (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas) goedgekeurd is. Dit zal de consumenten toestaan om er zich gemakkelijker terug in te vinden en de verschillende aanbiedingen te vergelijken.

Op de 14 elektriciteits- en gasleveranciers in België is er maar één die het akkoord niet heeft getekend. Het gaat om Elegant, een leverancier van groene elektriciteit en aardgas. Deze is van mening dat het akkoord niet ver genoeg gaat, maar zij zullen deze toch respecteren.

De verschillende maatregelen van dit nieuw akkoord die ervoor moeten zorgen dat de consumenten meer duidelijkheid krijgen, worden van kracht in het begin van 2014.

Top

aterno