Energie besparen

Elektrische bijverwarming: hoe besparen?

In het tussenseizoen is elektrische bijverwarming de ideale oplossing om te besparen. Volg ons advies om te weten welk model u moet kiezen.

Hoe bespaart u elektriciteit?

Ontdek onze tips en de goede gewoonten acties om uw verbruik duurzaam te verminderen.

Is het tweevoudig uurtarief nog steeds rendabel?

Is het nog steeds rendabel en hoe zal het evolueren? Ontdek zijn kenmerken.

De elektriciteitstarieven in België

Aterno zet de verschillende elektriciteitstarieven in België en hun bijzonderheden op een rijtje: enkel tarief, tweevoudig uurtarief, exclusief nachttarief.

Elektriciteitsschaarste: besparen door een efficiënte verwarming te kiezen

In België is een elektriciteitsschaarste aangekondigd. Is dit niet het ideale moment om te investeren in een efficiënte verwarming waarmee u uw energie-uitgaven blijvend kunt verlagen?

60%* van de Belgen heeft een verouderde verwarmingsketel

60 % van de Belgen heeft een verouderde verwarmingsketel. Voor een uitstekend comfort én energiebesparingen investeert u in een elektrische radiator van de laatste generatie!

Waarom elektrische verwarming combineren met zonnepanelen?

Steeds meer particulieren investeren in zonnepanelen om hun comfort te verhogen en hun facturen te verlagen. Zonnepanelen zijn snel geplaatst en leveren gratis groene energie. Bovendien wordt de technologie steeds efficiënter en rendabeler. Hoe kunt u uw geproduceerde energie optimaal benutten?
Elektrische verwarming: kunnen de ruimtes afzonderlijk worden verwarmd?

Meestal moet u niet alle ruimtes in uw huis op dezelfde manier verwarmen. Bij heel wat centraleverwarmingssystemen moet u een temperatuur kiezen voor alle radiatoren van uw woning. Met elektrische verwarming kunt u voor elke ruimte de ideale instelling kiezen.
Wat zijn de kenmerken van de verschillende soorten boilers?

Een boiler is een noodzakelijk toestel om sanitair warm water te produceren. Er bestaan verschillende modellen, met verschillende mogelijke energiebronnen. Ook de kenmerken en werkwijze verschillen. Ontdek de voor- en nadelen van elk type boiler.