Energielabel AA voor Aterno

Wat is het certificaat Eu.Bac?

Het certificaat Eu.Bac wordt verstrekt door de vereniging met dezelfde naam en deze groepeert internationale koplopers wat betreft    controle en regeling van de gebouwen. In België is het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) erkend  door de vereniging en toegelaten om de testen betreffende het prestatievermogen van de producten uit te voeren.

licence euba

Certificaat Eu.Bac AA

Dit certificaat heeft als doel om de prestatievermogens van de sturingsapparaten en de energetische regeling van de woning te  garanderen. Want, de meetinstrumenten, de programmatie en de regeling laten toe dat het prestatievermogen van  verwarmingssystemen, airconditioning en systemen voor de warmwaterproductie met 30% toeneemt waardoor men dus geld kan  besparen.

De regelingsystemen die het certificaat Eu.Bac verkrijgen, overtreffen de eisen van de Europese energetische efficiëntie. De  certificering wordt toegepast op de radiatoren, op de ventilo-convectoren, op de brise plafonds, op omkeerbare vloerverwarmingen  en op elektrische verwarming. De testen die gedaan worden om deze te verkrijgen, worden uitgevoerd door een onafhankelijke  controle instituut. De precisie van de geteste regelingtoestellen moet 30% hoger zijn dan de Europese norm. Er worden ook audits  uitgevoerd op de productiesite.

Het verkrijgen van het certificaat, bevestigt de energetische efficiëntie van het geteste systeem en het label – van AA (het meest  economische) naar E (het minst economische) – symboliseert deze efficiëntie.

Het certificaat Eu.Bac is een onderdeel van een project dat als doel heeft om de vermindering van energiekosten te combineren met  het comfort in de bouwsector.

 

Lees onze gratis gids

Wil je graag meer te weten komen over de voordelen van elektrisch verwarmen en hoe ook jij er je voordeel mee kan doen? Vraag snel de gratis gids aan!

Top

aterno