De eerste elektrische verwarming met AA energielabel door ATERNO

De energetische efficiëntie staat centraal bij Aterno

aterno-etiquette-certification-eu.bacMet de stijgende energieprijzen nemen de verwarmingskosten alsmaar toe en wordt de last steeds groter voor het budget van de  Belgische gezinnen.

Aterno heeft zich altijd beziggehouden met energiebesparingen door de technologie van de radiatoren en de regelingsystemen te  laten evolueren. Alleen het nodige

verbruiken en toch warm hebben om zich goed thuis te voelen, stond altijd centraal bij onze  technische keuzes.

Deze zoektocht naar energiebesparingen komt perfect overeen met het concept dat wij de dag van vandaag “Energetische efficiëntie”  noemen. Het gaat erom om minder en slimmer te verbruiken en tegelijkertijd een zeer goede kwaliteit qua service te verschaffen.

Wat betreft de verwarming, de energetische efficiëntie wordt verwezenlijkt door het rendement van de volledige verwarming. De  specialisten weten vandaag dat wij ons niet mogen beperken tot de enige prestaties van de radiator. Zij werken op het rendement van  de warmtezenders verbonden aan ultraperformante regelingsystemen. Deze laatsten zijn bedoeld om het energieverbruik te  optimaliseren. Sinds vele jaren zijn de radiatoren Aterno uitgerust met een ultraprecies regelingsysteem. Dit is een exclusiviteit van  Aterno.

De elektrische verwarming van Aterno: een bewezen en erkende doeltreffendheid

Het is dan ook in deze context dat Aterno heeft beslist om de kwaliteit van hun producten te laten herkennen door zich te storten in de procedure van de certificering Eu.BAC.

Het verloop van de procedure van de certificering wordt georganiseerd rondom audits en testen van de producten die op onafhankelijke wijze en transparantie werden uitgevoerd om te beantwoorden aan de zeer strenge technische voorwarden van de Eu.BAC.

Voor de verwarming is het zo dat hoe groter de precisie van de regeling en de controle is van het systeem, hoe meer de ingestelde temperatuur wordt gerespecteerd. Dus, indien de verwarmingstemperatuur strikt de bevelen opvolgt, dan wordt het verschil tussen de ingestelde temperatuur en de verspreidde temperatuur door de verwarming onbestaand. Een dergelijk verschil kan leiden tot een hoger energieverbruik.

De gecertificeerde producten Eu.BAC moeten dus aantonen dat de precisie van de regeling 30% hoger is dan wat er gevraagd is door de Europese norm En 15500.

Het certificeringsproces heeft als doel om het bewijs te leveren aan de consument dat de energetische efficiëntie van de toestellen bevestigd werd door onafhankelijke controle instituten. Dit proces bestaat uit verschillende stappen:

  • Audit van de productiesites. Dit vereist meestal een systeem van kwaliteitszorg QMS (Quality Management System) die minimum voldoet aan de standaarden van de EN ISO 9001.
  • Uitvoering van simulatietesten door een erkende en onafhankelijke certificeringsorganisatie.
  • Voor een evaluatiecommissie verschijnen.
  • Toewijzing van het nummer van het certificaat Eu.BAC
  • Toelating om de label Energetische Efficiënte te communiceren en te gebruiken

Aterno houdt zich al lange tijd bezig met een aanpak waar de vermindering van energiekosten centraal staat. Het is het enige systeem van centrale elektrische verwarming met inertie-radiatoren dat het certificaat van de WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) kreeg. Nu het is ook de eerste in deze categorie die het certificaat Eu.BAC met de classificatie AA (de beste mogelijke score) verkreeg om de energetische efficiëntie weer te geven en te garanderen dat het een zuinig systeem is. Dit certificaat betekent een extra garantie voor alle gebruikers.

Overzicht van alle modellen en hun specificaties? Vraag onze gratis gids aan